reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzieńdoberek koffaniutkie!
Adrianek w przedszkolu, trochę miałam dylemat czy go puszczac bo kaszlał z rańca. No ale się potem uspokoiło to poszedł. Z Madzią obeszłyśmy targowisko i na ciuszki wdrepnęłam. Zaraz wrzucę fotki na odpowiednim wąteczku;-) Myszka zmęczona to czekam aż padnie i PPD U nas dziś w miarę ciepło. Może uda się plac zabaw zaliczyc po południu
http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/014.gif http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/045.gif http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/010.gif
Ostatnio DLS-em to szybcior był,już na drugi dzień:tak:.
Śmiechem żartem,ja tylko do końca miesiąca netuję się:-(,bo umowa się kończy i modem trza będzie zdac:angry::wściekła/y::wściekła/y:.A promocje beznadziejne a z jednych poborów to krucho:-(.
Martusia będę za tobą płakac
a plecak zamówię dzisiaj, bo muszę z M wybrac który:confused:
http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/20.gif
Dzien dobry:-)
Wpadłam sie przywitać :-)I zmykam na kilka dni bo wyjeżdżamy na Mazury:-)A pogoda kiepska sie zrobila:wściekła/y:
miłego pobytu kochana! No i żeby pogoda się wam zrobiła fajna
http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/36_1_74.gif
Witam z rana:-):-):-)
Pogoda się popsuła, a mieliśmy się dzisiaj grillować:-:)-:)-(
No my już ostatni dzień w Polsce i chyba dzisiaj czasu na necika zbytnio nie będzie, tak więc może już się z Wami pożegnam, życzę wszystkim samych dobrych dni, mało kłopotów z dziećmi no i do usłyszenia po powrocie:tak::tak::tak:
Och będzie nam ciebie brakowac!!!!!!! Zaciskam mocno kciukaski żeby się ułożyło tak jak chcecie! Szybkiej podróży i miłego pobytu
http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/025.gif
Czesc dziewczęta:-)

Zaglądam do was,bo już dawno mnie nie było,ale naprawdę ostatnio nie wyrabiam:zawstydzona/y:. Natalka za chwilę będzie miała wakacje...Jest super szczęśliwa,ze w końcu trochę odpocznie. Powiem wam,ze jestem z niej dumna,bo zajęła II miejsce w konkursie "uczeń roku klas II" przegrała tylko 3 punktami z chłopcem,który zajął I miejsce;-). Kuba daje mi popalić. Codziennie jesteśmy albo na dworze,a jak w domu to też mnie ciągnie do zabawy:baffled: ( czyżby mi rósł maminsynek). Wszędzie za mną łazi nawet do toalety, muszę sie z nim bawić ja,bo z Natalką nie zawsze chce się bawić:crazy:
Ogromne gratulacje dla Natalki!!!!!! Masz byc z kogo dumna! Zdolna córeczka! A jeśli chodzi o synia to chyba taki okres. Madzia też ostatnio tylko mama i mama. Kiedyś jak poszłam się kąpac to taką histerię tatusiowi odstawiła jakby co najmiej mnie tam wciągnąc wanna miała. Mam nadzieję że im to szybciutko minie:tak:

Hej

:-) Dzięki za wczorajszego kielicha:tak:;-):-).

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Co może zdziałać dobry retusz :-):laugh2::-D:laugh2::-D.

Ale Was wczoraj wzięło :-). Picie, hulanki, swawole :-). Pięknie rządzicie :-p.
no przynajmiej nam się raz na jakiś czas taka wirtualna imprezka należy
http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/buz_07.gif http://sztoudi.ovh.org/images/bajki/bajki_252.gif
Mój Skarbek nauczył się sam zasypiaćw ciągu dnia. i zupełnie sam z siebie to zrobił żadnego uczenia,żadnego płaczu nic:tak::-D:-D:-D:-D:-D:-Didę robić Kawusie chce któraś?
super masz! Gratulaski dla maluszka
http://sztoudi.ovh.org/images/bajki/bajki_153.gif http://sztoudi.ovh.org/images/bajki/bajki_153.gif

reklama
Aluśka Koffana leci pranko:tak::tak::tak: ja byłam krytykowana w drugą stronę bo ja nie miałam pokarmu i mały szybko był na butelce.Więc od razu zła MAma która nie chce karmić dziecka i on przez to taki chudy strasznie.A był straszna drobnica i nie chciała przybierać za bardzo.Ale mi się takie na maksa roztyte dzieci nie podobają i wcale nie jestem przekonana że dla nich to dobre:no::no::no: A Twoja Amandzia jest śliczna i wcale nie zauważyłam żeby była jakaś niedożywiona;-)NMie przejmuj się gadaniem starej bo Ty wiesz co dla Twojej córci najlepsze a to jest najważniejsze:tak::tak::tak:

Mu na szczescie nikt nic nie mowil ze nie karmilam malego...

Bodzia dzięki za współczucie:tak:
ja jak w ciąże zaszłam to postanowiłam że będę karmić piersią jak najdłużej a tu zaraz po porodzie zaczęło się "mierzenie" mojego pokarmu przez teściową i jej rodzinę:no: sypały się teksty typu: " dlaczego nie dokarmiam" "płacze bo pewnie mam za mało pokarmu" "za chudy" " odwodnię dziecko karmiąc piersią" do tego teściowa chodziła po sąsiadach i mówiła jakie to moje dziecko chude mizerne nie najedzone:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aż trafiła na taką co jej powiedziała że karmienie piersią to najlepsza rzecz jaka robię dla dziecka i że widział moją małą i wcale nie wygląda tak jak opisuję i się 'stara torba' zamknęła na jakiś czas:laugh2:
A wszystko jeszcze przez to że Amanda ma siostrę cioteczną starszą miesiąc do której była przyrównywana:wściekła/y: a Amandzia wygląda przy niej jak kruszynka :-( Niedługo skończy 8 miesięcy a tak ją upaśli że nie potrafi się przekręcić nawet na boki:-( ale moja teściowa jest dumna bo widać że najedzona:baffled::crazy:
ło matko:szok::szok::szok::szok::szok::szok: tosz ci się naprawde prukfa trafiła:szok::szok::szok: Nie przejmuj się nią kochanie nie warto! Dobrze Amandzia wygląda i robisz dla niej najlepiej jak możesz dając cycusia! A takie upasione dziecko to przecież katastrofa:baffled: Masz ode mnie na starą torbę
fulmini008.gif

Aluśka współczuje teściowej, właściwie to nie teściowa tylko menda jakaś, :wściekła/y:, a na taką szkoda słów:no:. Nie nawidze babsztyli :wściekła/y::angry:co sie wpieprzają w nie swoje sprawy i mówią ci jak masz własne dziecko wychowywać. Takich to trzeba ignorować albo powiedzieć że to nie ich sprawa a jak nie pomoże to walnąć:evil::crazy:.Głowa do góry Aluśka, może bedzie kiedyś lepiej a jak nie to parasolem wiedźme potraktuj. Kochane maleństwo obudziła stara ropucha.Ja ze swoją teściówką nie mam problemu, ale nie mówie że zawsze tak było, kiedyś też mi mówiła jak mam małą wychowywać, ale powiedziałam swoje a nawet sie z nią pokłóciłam. Jakiś czas był spokój, wogule sie do mnie nie odzywała. Teraz jest ok,choć żdaża jej sie czasem coś mi powiedzieć, ale jak widzi moją mine albo jak sie nie odezwe, lub powiem co ja myśle to daje sobie spokój i do tematu nie wraca:happy2:. I całe szczęście:rolleyes:
Dobrze że nie mam teraz takich problemów z teściową bo bym osiwiała:errr: Teraz dobrze sie dogadujemy i mamy wspulne wypady, i nawet mojego m nieraz obgadujemy:laugh2:
agga moja teściowa przed pojawieniem się Amandy była idealna że tak powiem byłam szczęśliwa że taka mi się fajna trafiła:confused:
później się zmieniła o 180 stopni:szok::crazy:

Aluska - mnie rowniez sie cisnienie podnioslo. Jak Ty mozesz z ta baba wytrzymac??:angry::wściekła/y: Ja bym juz ja dawno zastrzelila, a conajmniej walkiem zatlukla. Madzka ma racje, powiedz jej zeby sie nie wpier....... Ty jej w wychowywaniuj dzieci nie przeszkadzalas.
Stasiu zawsze zasypia przy zgaszonym swietle, nigdy nie pil z butelki i nie uzywa smoczka. Nie pije tez mleka modyfikowanego. bo i po co.
Kasiu już nie raz jej mówiłam żeby się nie wpier...lała :wściekła/y: i sama nawet do Przemka powiedział że ona się nie będzie wtrącać w wychowanie naszego dziecka a jednak to robi :wściekła/y:jak grochem o ścianę taka z nią rozmowa:wściekła/y:
Nie daj się Aluśka;-).Mój Jul też bezsmoczkowy a usypia jak mu się chce:-p:-(.
.
Marta staram się jak mogę:zawstydzona/y::tak:
Madźka z okazji Twojego okrągłego pościka się poczęstuję :tak::-D:-D
A ja nie miałam co robić to zrobiłam takie o właśnie coś:
Ślicznie Oliwiana wygląda:tak: miodzio dziewczynka:tak::-D:-D
sikoreczka, Bodzia wszystkie foteczki za spotkanka wyrąbiste.. że się tak wyrażę:-D:tak:
fajne z Was kobitki :tak::-)
A proszę bardzo:-):-):-)

anaconda i ja też się napiję za Twojego pościka:tak::-D:-D
YouTube - Karuzela
Mam nadzieje,ze si Iwonka nie pogniewa;-)
Dzieci na karuzeli i "Wariatka tanczy":rofl2::rofl2::rofl2:
Bodzia świetny filmik :tak: bardzo ładnie tańczysz:tak::-):-)
widać że jesteś przesympatyczną i do tego spontaniczną osóbką:tak::-):-)
A to mój syn i mój chrześniak
Oba chłopaki to urocze słodziaki:tak::-D:-D
r
Aluśka teściowa to zło konieczne ale po śłubie dowiadujesz się niestety,że w pakiecie z m.właśnie ją dostajesz.Trzymaj się i tulę mocno.
anula dzięki Koffana:tak::tak::tak:
Wiecie co tak sobie siedze i oglądam zdjęcia i stwierdziłam że nie pokazałam Wam jak wyglądała moja córcia w dniu swojego wielkiego święta:-)
Jejku nie moge uwieżyć że moja Pati jest już taka duża, jak ten czas leci.Jeszcze niedawno tak jak wiekszość z Was woziłam moją niunie we wóziu a teraz to już taka duża koza:tak::-D. Kurcze mam tyle lat co wy (chyba) a córcie mam taką dużą, mmhm szybko zaczełam szaleć, działać:-D:-D:-D:-D
Oto moje słoneczko
agga urocz królewna z tej Twojej córuchny :tak:
To i ja się pochwale jak urósł mój Grześ:-)
kartinm uroczy brzdąc z Grzesia:tak::-):-):-)
Mysmy do Bieldrony poszli i zapomnialam,ze od dzis zabawki do pisku tak sa a Mlemu vy sie nowe przydaly....Moze potem pojde jeszcze raz z kasa tym razem:rofl2::rofl2:A moze jutro...
Rano zadzwonila moja babcie,ze kuzynka mojej mamy nie zyje...Zmarla w nocy.....Dlugo jej nie widziala, do Aten wyjechala...Wiem,ze co najmniej 20 lat walczyla z rakiem,,,.Oczywiscie byl okres remisji choroby....juz bylo dobrze i znowu....nie mogli z wujkiem dzieci miec...On za nią szalał...10 lat bo ślubie byli tak zakochani jak w dniu ślubu....była jedynaczką....tak długo nie myśłam o niej....ostatnio znalazłam ja i wujka na NK....a teraz wspomnienia wracają....wakacji....wesele mojej mamy...jej wesle....
Smutno mi strasznie...Maiala tylko 40 lat......
Bodzia strasznie mi przykro:no2::sad: współczuję:-(
Hej dziewczyny,pamietacie mnie jeszcze? Chcialabym znow z wami klikac ale nie wiem czy dam rade byc na bierzaco.U nas jest ok.Klaudia jest grzeczna,w nocy ladnie spi i budzi sie tylko raz lub dwa.Vanesska tez jak na razie zadowolona z siostry.Mowi ze jest najladniejsza dzidzia na swiecie :-) A na poczatku jak wyszlam ze szpitala to mowila ze kupilam sobie druga corke i mam teraz dwie coreczki :-)
Tak jak dzis to wlasnie zrobilam sobie pol generalne porzdaki(wlaczyla mi sie ta ..nie wiem jakos to nazywacie w skrocie)PPD czy jak no i jutro mam zamiar dokonczyc,bo domek troche zaniedbany przez koncowke ciazy bo nic mi sie nie chcialo robic.Byla tez moja siostra z Czech na kilka dni a za kilka dni przyjezdza moja mama :-)
iwonka super że Vanesska jest tak pozytywnie nastawiona do siostrzyczki:tak::-) nieźle sobie wytłumaczyła skąd się wzięła:laugh2::laugh2::laugh2:
Cześć Lachony:-) zaraz ponadrabiam tylko wrzucę niusa : mamy drugiego zęba:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Madźka serdeczne gratulację dla Szymonka z okazji drugiego zębolka:tak::-):-):-D
Zobaczcie mojego płetwonurka
22363313098.jpg
sikoreczka bombowy nurek z Adrianka:tak::-D:-D
Witam z rana:-):-):-)
Pogoda się popsuła, a mieliśmy się dzisiaj grillować:-:)-:)-(
No my już ostatni dzień w Polsce i chyba dzisiaj czasu na necika zbytnio nie będzie, tak więc może już się z Wami pożegnam, życzę wszystkim samych dobrych dni, mało kłopotów z dziećmi no i do usłyszenia po powrocie:tak::tak::tak:
anaconda przyjemnej podróży i miłego pobytu:tak::-) Trzymaj się Koffana:tak::-):-)

no przynajmiej nam się raz na jakiś czas taka wirtualna imprezka należy
Raz na jakiś czas ??? Ja myślałam, że dzień w dzień tak balujecie :-p. No przynajmniej kilka dni w tygodniu :-p:-).

anula833 ja też kawkę poproszę,jeżeli można :-), pół na pół z mleczkiem i z 3 łyżeczkami cukru :tak:.

Jakoś dziś nie mam na nic siły :no:. Ciśnienie spadło chyba.

witam

moze krótko o sobie mam dwie córeczki Kornelke 3,2latka i Gabrysie 6msc siedze w domu od chwili urodzenia Kornelki maż pracuje sam prawie non stop w domu jest 3-4 razy w tygodniu po godz.20 takze ja sama ciągle ze swoimi skarbami

czasem mam dosc ale trzyma mnie przy zyciu "mama najtrudniejszy zawód siwata który daje najwięcej satysfakcji"

wrzucam zdjątko moich księzniczek

Zobacz załącznik 81886

reklama
witam

moze krótko o sobie mam dwie córeczki Kornelke 3,2latka i Gabrysie 6msc siedze w domu od chwili urodzenia Kornelki maż pracuje sam prawie non stop w domu jest 3-4 razy w tygodniu po godz.20 takze ja sama ciągle ze swoimi skarbami

czasem mam dosc ale trzyma mnie przy zyciu "mama najtrudniejszy zawód siwata który daje najwięcej satysfakcji"

wrzucam zdjątko moich księzniczek

Zobacz załącznik 81886

Jakie piekne krolewny :-)

Do góry