reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Mojemu 15 letniemu szwagrowi koleżnka kolczyk w języku zrobiła, sama w domu:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
No to "gratuluję"... Nie chcę się mądrzyć, ale jeśli chodzi o kolczyki to troszkę doświadczenia mam... Język i kolczyk na nim to największe na świecie skupisko bakterii, jeśli nie jest wykonany profesjonalnie - może dojść do bardzo poważnego zakażenia, a nawet do amputacji języka... Nie wiem co lepsze - mieć kolczyk za free i za jakiś czas ogromne problemy czy zapłacić 200 zł i mieć pewność że kolczyk został założony w pełni profesjonalnie... :sorry2:

to co oni wyprawiają to sie w głowie nie mieści:angry: Ludzie w potrzebie nie dostają a jak tam jestem to widzę jak wyglądają ci "potrzebujący". Ja biorę wychowawczy a patrzą na mnie jakby z własnej kieszeni na mnie dawały:wściekła/y:
Ja tak tylko na temat Cyganów - ich nie można podpinać pod innych ludzi - z tego względu, że Cyganie dostają dotację z jakiegoś Stowarzyszenia Romów i to nie idze z pieniędzy miasta, gminy czy powiatu. Nie ma takiej opcji. Oni są po prostu dotowani z zupełnie innych środków.
A jeśli chodzi o meneli co to mają po 8-mioro dzieciaków a kasy im trzeba na wódę albo gorzej, na tanie wino to nigdy się z tym nie zgodzę... Bo to chory układ naszego chorego państwa...

dzięki ;-) A kurierzy jeżdżą nawet o godz 20 z paczkami....

A nasz Kuba od wczoraj sam podtrzymując się barierki wchodzi po schodach :-)
Bosszzzzzze... Moja to się wspina bez barierek, pinowo i zadowolona jest jak nie wiem co :sorry2:

A nikt nie zapytał : A GDZIE MARTYNA ??
Takem czuła i na darmo mi łeb nie nawala:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:.Jeździ sobie z braciuniem i kumplem z roboty a jeszcze inny ich wozi,bo chleją niewiadomo gdzie:crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::crazy:.Wysłałam mu sms-a takiiej treści:NOCUJ TAM GDZIE PIJESZ i nie zamierzam wpuścic go do domu:no::no::no::crazy:.Schowałam do domu rowerek Olka i wózek,a bo to wiadomo co do tego głupiego łba strzeli:baffled::dry:?
Dziecku na chusteczki żałuje a sam.....
A wycieraczkę mu pościel - tzn. byle jaką szmatkę rzuć i niech śpi jak nie potrafi normalnie funkcjonować.
Mój też czasem ma zapędy aby poimprezować z kumplami ale ja to ukrucam - albo kumple albo ja. I on wie, ze jak jestem w stanie się wyprowadzić albo w najlepszym wypadku nie wpuścić go do domu jak przyjdzie na gazie :sorry2:

A poza tym mój malutki skarbek ma ponad 39 stopni gorączki, fakt że wykluły jej się wszystkie trójki na raz, ale do tego ma katar, kaszel, rozwolnienie... NIe wiem, co jest, ale jutro z rańca śmigam z nią do lekarza. Poza tym jeśli ona zasypia o 21 to znaczy ze coś jest nie tak...

Bodzia, a ty mi powiedz, co to za nowy program masz, a nie tylko foty o dziwnej treści wklejasz :-D Ja chcę wiedzieć i już :-p

Idę się kąpnac i troszke kuchnię opanowac:-p
DOBRANOCKI ŚLICZNOTKI !!!!!!!
jam si ejuz wykaponowala,a moj malz to rzeczywiscie nerwus,i pierwszzy jego tekst to o ktorej mal wstal w dzien,az czasem mnie ch....a bierze normalnie ,wsciekly ze dziecko pozno idzie spac,ale to nie robot mu mowie ale on jakis niekumaty jest:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::baffled:

HEY

widze ze truskawki górą ;)
marzą mi sie truskaweczki od mojej mamy z działki... te kupne az parzą recę chemią... zresztą nie mi próbowac takie frykasy... najbardziej mi szkoda małosolnych... lekarz sie krzywił ze nie bardzo w większych ilosciach a ja nie mam umiaru, wiec odpusciłam zupełnie...
eh, kochane, dni leca, ja usiłuje odstawic małego od piersi, a on jest madrzejszy ode mnie... jak nie ryczy to patrzy tymi swoimi słodkimi oczetami na mnie i mi go żal... zresztą co by sie tu oszukiwac - lubie bąbla karmic... ale z drugiej strony chce miec tez w miare szybko drugie dziecko, a przed nim odbudowac składniki, napic sie mleka, piwa :-p i juz sama nie wiem czego...

marta dzieki za pomoc z tymi klasami alergologicznymi... lekarka nam potwiedziła ze tragedii nie ma, ze te wyniki nie są najgorsze... ze moze byc źle bo alergia sie rozszerzy, ale całkiem prawdopodobne jest to ze zaniknie forever!

apropo cyto - dziewczyny, ja jestem nienormalna, ale lekarzy unikam jak ognia... nie wiem czemu tak mam...

dziewczynki ide spac, znów nie zdążyłam Was poczytac, ale stwierdziłam, ze chociaz sie odezwe... raczkujące dziecko wykańcza, nie wiem jak Wy dajecie rade z tymi chodzącymi... najczesciej jednak zastanawiam sie skąd miki ma tyle energii... pewnie tez bym miała gdybym mogła sobie pospac 2 razy dziennie

buzi buzi i dobranoc!

Bodzia, a ty mi powiedz, co to za nowy program masz, a nie tylko foty o dziwnej treści wklejasz :-D Ja chcę wiedzieć i już :-p
Nio wiesz ta dziwna treść to Twój zięciunio:rofl2::rofl2:Jeden poszedła na GG, potem znajde jeszcze jeden:tak:
ZDRÓWKA DLA OLIWIANNY
kitty118vu.gif

Ja wpadłąm się witnąć coby mnie nie szukały po całym necie.
Wczoraj czułam sie Oki a dzis znowu katar, głowa, oczy:crazy::crazy::crazy:Czemu jak juz musze to nie moge chorować jak pogoda paskudna:-:)-:)-(A Karollo wczoraj miał dwie drzemki, potem padł o 21 i dzis o 5,30 bawił sie moimi ustami...Ja nie wiem skad on tyle energii czerpie..Red Bull czy jak???
We wtorek byłam u tesciowej i była Lola kuzynka i doszłam po raz kolejny do wniosku,że ja mam w domu wulkan energii nie dziecko:sorry2::sorry2:Zresztą jaka widze go z innymi dziecmi to jestem dla siebie pełna podziwu:rofl2:On na moment nie usiadzie, biega, skacze wspina się, a jak wołam zeby nie uciekał to jeszcze szybciej biega!!!Wkurzaja mnie sąsiadki jak się ciągle pytają, czemu tak żadko na podwórko wychodze.Taaaa...Tylko,że one do parku z dziećmi nie chodzą bo mają ich za dużo, jak siedza na dworze to jednej pilnuje dziecka rodzeństwo, drugiej tez ktoś pomaga.A co chwile przychodzi to siostra, to babcia, to koleznka.Poza tym teksty w stylu "Bo ty masz tylko jedno dziecko" doprowadzaja mnie do szału.Jak one swoje dzieci zawołaja to w 9/10 dzieci wróca jak ja zawołam Lolka to wróci w 1/10.Więc eychodze na dwór jak się czuje na siłach biegać za nim po całym placu.Bo ja nie posiedze z nim momentu:blink::blink::blink:
Poza tym z tego co wiem, to środki antykoncepcyjne są dostępne w szerokim asortymencie????Więc zamiast miec do mnie pretensje,że ja mam tylko jedno a one po 3,4 czy 5 to może do apteki i gumki kupic zamiast piwka!!!Dobra wylałam co mi od wczoraj na watrobie leży.Mieszkam z nimi, czasem na plac trzeba wyjść co by dziecko z rówieśnikami kontakt miało ale......

Marta na chopa nie ma mocnych, zawsze coś odwinie i jeszcze ofuknie że się czepiasz:dry::crazy:skruchę okazał ale na kanapie jeszcze może w nocy popokutować;-)
:tak:
Na dole piętrusa Olka spał:-p:laugh2:.
Kuje:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Marta chcę Ci podziękować!!Poruszina Twym przykładem umówiłam się na piątek na cyto:tak::tak::tak:
Ja z tego wszystkiego zapomniałam spytac kiedy wynik;-):sorry2::tak:.

Kasę wzięłam,a dzis mykamy neta łatwi:tak:c,bo do końca maja umowa.

Martynka tulaski dla Oliwianki!!!!!!!! Biedna malutka:-( A o ciebie my nie pytały bo pisałaś że gościów masz:tak:
Oj, goście to sobie pojechali już prawie tydzień temu :-p.

Jacek poszedł zadzwonić do lekarza, ciekawe o której nas przyjmą :sorry2:. A ja jeszcze muszę do mamy lecieć i do Raciborza jechać do szkoły. Bo nie wiem czy pisałam, ale zołzy w Toku Studiów nie chciały mi wydać karty egzaminacyjnej bo nie miałam przy sobie dowodu wpłaty :wściekła/y:. Dodam tylko że warunkiem oddania indeksu i podbiciem legitki jest zapłacenie za II semestr - indeks dostałam, legitkę mam podbitą. Ale karty mi nie wydały bo muszę im papierek pokazać, że zapłaciłam.:crazy:
I teraz będę jeździć jak głupia, bo oceny w indeksie mam wpisane, ale muszą być na karcie a każdy wykładowca ma czas innego dnia :crazy:. A może ja podanie napiszę do tej głupiej szkoły o zwrot kasy za paliwo :dry:.

Idę dzwonić do Jacka na którą mamy do tego lekarza iść. Znowu sama będę musiała iść z Oliwką :no:

reklama
Martyna ja o Tobie wczoraj wieczorem myślałam co tam się wydarzyło że tak długo cię nie poczytujemy:dry:słowo:tak::tak:Tulaski i buziaczki w nosek dla Oliwianki:tak:paskuda jakaś smerfetce się przyplątała:angry:daj znać co tam u lekarza.

Bodzia, sąsiedzi z osiedla to wszystkim się interesują tylko nie swoimi tyłkami i w kwestiach doradzania jak żyć są po prostu niezastąpieni. Jedyna rada to zakuc się szczelnie w gruba skorupę i robić swoje. i nie przejmować się co mówią inni, no bo z jakiej racji one będę Ci tu wskazówki dawać i interesować się czemu tak rzadko na podwórko wychodzisz:dry:bo nie masz kurna ochoty i nic im do tego:angry:nie tłumacz się koffana;-);-)

Marta jak tam losy nieszczęsnej paczki:confused::confused:

Ja dziś do przychodni nie pojechałam bo mieliśmy urywana nockę i jakoś o 6.00 za Chiny Ludowe zwlec się nie mogłam i po co 14 godzin pościłam:dry::dry:we czwart następny pojade, badanie kontrolne nie zając nie ucieknie;-)
Szymcio teraz piuchna a męż szturcla jabłkowego w kuchni robi:szok::szok::tak:

Do góry