reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

oj moj jak jest głodny juz tak fest to go cały blok słyszy taki ma głosik ale i tak mało zjada bo na ten miesisc powinien zjadac 5 razy po 180 a on zjada 5razy ale po 120 hihi a co w tym najlepsze ze waga i wzrost prawidłowe wazy 8.310 a miezy 68 :laugh:

reklama
KUNDAto tylko pozazdroscic ze mały ci nie płacze,bo moj w 2 tyg zycia dostał fest kolek i meczył sie do 3 miecha :-[,a teraz zaczynaja go meczyc zabki

mija a moze Ty cos zladla i go poprostu boli brzuszek, jak z kupkami jest...........nie ma zatwardzenia????
takie zchowanie wcale nie musi oznaczac, ze masz za malo mleka, moze On poprostu rosnie i potrzebuje wiecej...............a moze to zabki??????sprawdz mu dziaselka i moze na wszelki wypadek kup bobodent i smaroj mu profilaktycznie.......

bo jak zaczniesz dawac mu butle.................to z karmieniem predzej czy pozniej bedziesz sie musiala pozegnac......

Mija no niewiem czy to od twojego pokarmu nieplacze moze cos innego zjadlas np. moze cos ostrego albo ciezkostrane cos albo  ma  jakies humorki???
no dziewczyny co do roznych awari to sluchajcie: mieszkam w bloku na 1 pietrze i tuz przed naszymi oknami jest studzienka kanalizacyjna od sciekow i co w wielka sobote ona co  no ciekla z niej woda a smrut byl fuj niedalo sie otworzyc okna bo czlowiek padal  niby naprawili ale przez swieta itak bylo fffuuujjj a  o smrodzie na klatce to juz niewspomne
jednego roku to wywalila taka studzienka i wszystko coflo sie przez sasiadki wc czyli kibelek -miala mega powudz w domu - plywal jej chodniczek w przedpokoju w KUPACHI TP.
ale miala bagno muwie wam szok hihihi
teraz uciekamy na kawusie i ciastio  do mordziulki i hubcia pa  no i zrobimy im mala rewolte( tak zawsze mowi ciotka magda ze jak moja toska jest to ma rewolte) to papapa

czy ja wiem ze bedzie musiała sie pozegnac przecierz na noc moze mu tylko dawac butle a w dzien cycu, duzo dziewczyn tak robi,tylko to jest dziwne bo w nocy pokarm prawdopodobnie jest najlepszy najlbardziej tresciwy wiec powinien sie najadac i spac conajmiej te 3 godz no w dzien to moze jesc czesciej no niewiem Mija najlepiej t jak pogadasz zpediatra :)

Brenda ja nie przejmuje sie ile Macio powinien jadac bo wcale nie je tyle ile pisza. Po nocce zjada 180, nawet mu sie zdarzyło 210 ale w dzień to srednio 150-180 no i  4 razy dziennie, a juz potroił swoja wage urodzeniowa wiec jak zje mniej to sie wcale tym nie przejmuje. Bardziej mnie martwi to jego ulewanie

Joaska nie bardzo uwazam na jedzenia bo te gorsze nocki ma już od jakiegoś czasu,starałam się już wsystko wyeliminować.
Już nawet myślałąm żę to moje emocje i nastroje ostatnie tak na niego wpływją,ale to też chyba nie.
Ślinić się ślini bardziej i jak dorwie mój palec to szarpie się z nim jak oszalały no i ciągle pcha coś do buzi..ale myślałam że to taki etap.
BO o zębach też myślałam.ale na dziąsełkach nic nie widać...sprubuje z tym bobodentem
dzieki

Kunda ale fajowy pływak :) Maciusia ...dzieki temu sobie też coś przypomniałam

Wczoraj jak kąpałam Noe kąpiel była nad wyraz spokojna
( normalnie chlapie,pluska piszczy i się głupol cieszy, a cięzko z nim bo jest silny a sama go w wannie kąpie.NO i nalewam połowe wanny żeby chłopak mogł sobie popływać-oj spocona zawsze jestem)
..No na temat...a był spokojny bo przez całą kąpiel ssał palec od prawej nogi ;D
Oj kobity ale się wzruszyłam i najbardziej załowałam że nie ma kto zdjęcia zrobić :( a jak położyłam go wytartego na przewijaku i pobiegłam po aparat to już nie chciał :mad: w wodzie było mu wygodniej...ale jak słodko wyglądał :)

Mija pisze:
[
Już nawet myślałąm żę to moje emocje i nastroje ostatnie tak na niego wpływją,ale to też chyba nie.

dziecko to jak taki Nasz barometr, moze On faktycznie czuje, ze jestes zmeczona i smutna...............i wlasnie dlatego tak sie zachowuje!!!!

a zabki to maga dawac o sobie znac nawet jak nic jeszcze nie widac.............

co do zakonczenia karmienie, dziecki powoli przyzwyczajaja sie do pokarmu sztucznego, po 3 miesiacach karmienia pokarm matki juz nie jest taki super jak na poczatku........wiec jak mu posmakuje butla to nie bedzie chcial juz cyca...........wiec naturalnie zmniejszy sie laktacja...........

reklama
Macio też sie slini i wszystko pcha do buzi nawet moja reke :D dzisiaj prubował na raz włozyc palucha i smoczek. Narazie zabków nie widac :D Mysle ze to ulewanie to moze z tego powodu ze zaraz po posiłku pcha cała raczke do buzi :D

Mija dziekujemy ;D za kamplement

Do góry