reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

cześć dziewczyny!!!!

właśnie nadrobiłam wszystko,

ja wczoraj padłam o 21, a prędzej bylismy pół dnia w parku na imprezce, Maja spała pomimo głośnej muzyki, wrócilismy obładowani róznymi duperelami ze straganów, balony, wiatraczki, i inne :)

wczoraj podaczas kąpieli Maja pływała :) ja jej wlewam mało wody, tak żeby do szyjki sięgała jak leży na brzuszku i wtedy ona ma największą radochę, a ja jeszcze większą :)

Mija jak Maja mi sie budzi co 2 godzinki to ja troche woda przegotowaną lub soczkim oszukuję i jak troszkę popije to jest spokój

reklama
cześć czołem
u mnie dzis ciężka nocka była niunia obudziła sie przed 12 w nocy i do drugiej nie mogła zasnąć w tym czasie wypiła ok 300ml mleka i jeszcze100 soku.w końcu ją ciut ubrałam troszke pobiegała po pokoju i kuchni i jakoś zasneła ok 2 ,więc pomyślałam sobie że do 9 pośpi, ale o 7 chciałam ja przykryć i zaraz się obudziła :mad: no to się wyspałam :mad:
to wszystko chyba od ciasta drożdżowego którego  u ciotki zjadła więcej niż zwykle :(

Mija a ja proponuje ci konwersacje z pediatra na temat Nonka zachowania .Razem napewno dojdziecie do jakiegos konsensusu .Jeśli dziecko jest głodne <a to prawdopodobne według mnie po twoim opisie .dziecko rosnie a z nim rosna jego wymagania co do mleka :( > to spróbuj podac mu mleko sztuczne < ale tylko po konsultacji z pediatra > podaj raz i obserwuj jego zachowanie .Jak sie uspokoi i bedzie ładniej spał to masz odpowiedz .

Ja uwazam że trzeba spróbować aby sie przekonać .A dokarmianie sztucznym mlekiem wcale nieoznacza całkowitego przejsca malucha na sztuczne .Wiele kobiet dokarmia dwa razy sztucznym dziennie i swiat sie niezawalił .Maluch je i te i te mleko i jest szczesliwy .Ważne zeby był najedzony bo najedzone dziecko ...to usmiechniete dziecko .Wiem to po moim szkrabie .

oj, chyba mi sie dostalo za to moje radzenie............

ale powiem Wam, ze naprawde tak sie dzieje, ze laktacja zanika po wprowadzeniu mleka sztucznego.................zreszta tak mnie uczylu na wykladach z pediatrii!!!

ale najwazniejsze jest dobro dziecka, wiec skonsultowanie sie z lekarzem bedzie najlepszym rozwiazaniem!!!

Mija jak bys juz miała podac Nonkowi na spróbowanie te mleko modyfikowane to PAMIETAJ : kup jako pierwsze mleko specjalne do przejsca z piersi na sztuczne .na naszym rynku to jest Bebilon i bebiko Omneo . To sa mleka tak skonstruowane aby wyeliminowac kolki po wprowadzeniu do jelitek noewgo mleka .

niewiem natomiast jak jest z Naną ..musisz sie spytac Sorbka bo ona podaje Majutkowi własnie nane a tez najpierw karmiła piersia .

reklama
My jestesmy na bebiku i Macio nie miał zadnych kolek. Ale to zalezy od dziecka. Zapytaj sie pediatry o mleczko jakie by maluszkowi poleciła.

Do góry