reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kasia, Agatka widzu Was:-D
Iwona Ciebie tyż.:tak::tak:
Koffane potrzebuje wsparcia moralnego.Akcja "odcycowanie" rozpoczęta.Rano udało mi sie nie dac.No i czuje się złą matką,że samolubnie chce go cyca pozbawić:-:)-(
W ogóle to tak rano mnie naszło,że spróbuje mu nie dać no i jak raz nie dałam to trzeba być chyba twardym.....
Trzymam za Ciebie kciuki. To strasznie trudne, szczególnie jak bestia juz se sama potrafi znaleźć co dobre. Najlepiej obwiń się bandażem elastycznym- jak mały zacznie szukać to nic nie znajdzie i uparcie i konsekwentnie powtarzaj że nic tam nie ma.I nie jesteś złą matką!!!!! Jesteś THE BEST
Witoj Meg wyspana jak niedzwiedź wiosną....
Dziewczynki,a ja już rosołek pochlaniam;-)
:tak:
Iwonka zapodaj troche tegoż rosołku bo mnie ślinka cieknie

No właśnie....Pępowina....Chyba bardziej przeżyje to ja:-:)-:)-(Wiecie mnie już pediatra powiedziała,że mam go odstawic bo on bardzo dobrze wygląda.A ja mam się wziąść teraz za siebie.No to fajnie musiałam u niej wyglądać:-p:-p
Wiesz Bodzia, jak sie karmi to ani pożądnie wypić, ani zapolić;-), teraz przynajmniej bedziesz mogła porządnie się zabawić :-p:-p

reklama
Heloł Lachony! No tak się biedna sama grzac musiałam wczoraj
7.gif
Was nie było, męż spał i dlatego mi nie przeszło
emocje33.gif
A żeby mi nie było za wesoło to Madzia rano gorączkowała 37,9
emocje43.gif
No i ogólnie
kreskowki12.gif
Idę se kąpiel zapodac i jak to Bodzia ujęła zabalsamowac zezwłoki
64.gif

Bodzineczko trzymam za cię moooocno kciuki! Moja kolej to chyba nigdy nie nastąpi bo co chce przestac to Madzia chorusia. Dacie radę
burak.gif

Dzień dobry!

Umieram :-( Jędrek wstał o 5:30 :szok: jestem po 2 kawach i dalej śpię. Nie wiem co go naszło, dla mnie taka godz. to środek nocy :tak:

sikoreczka zdrówka dla Madziulki

Bodzia jak się zdecydowałaś na odstawienie, to idź za ciosem i bądź twarda, bo jak popuścisz, to Karolek będzie wiedział, że jego płacz spowoduje, że mu dasz cyca. Błędne koło. Trzymam kciuki za wytrwałość i pamiętaj nie robisz mu krzywdy :tak: jesteś super mamą:tak:

Jestem :-p
Tak se tylko chciałam ponarzekać jak to mi źle a tu od razu walcem mnie Bodzia straszy :sorry2:. Bossshhheee... JA NIE CHCĘ POD WALEC!!!
W szkole nie było tragicznie, jakoś poszło, choć szczerze mówiąc mój poziom przygotowania był prawie zerowy ;-). No, ale dzięki mojej olbrzymiej inteligencji i urokowi osobistemu udało mi się wybrnąć z kilku sytuacji :-D. Mam tylko problem z babką z dydaktyki, u której wszystkie wykłady są obowiązkowe a ja jeden opuściłam i albo pokażę jej jakieś usprawiedliwienie (dobre, nie?? usprawiedliwienia na studiach) albo będe musiała cały ten wykład zaliczać. Chyba małża namówię, żeby mi wystawił zaświadczenie że niby w pracy byłam, bo nie chce mi się tego zaliczać...
Poza tym za 2 tygodnie mam pierwszy egzamin, ale to zerówka będzie, więc spoko, choć przyznam że chcialabym go zdać :tak: wtedy na czerwiec mniej nauki zostanie.
No ale warunkiem przystąpienia do tego examu jest zaliczona praktyka, a ja jeszcze nawet nie mam załatwionej :zawstydzona/y:
Poza tym moje bejbi spi smacznie, jeszcze, bo już ponad godzinkę nyna, ale jak się obudzi to ją przyodziewam i idę na mały spacerek i wizytę u teściów. Jacuś na mecz pojechał, będzie dopiero po 16, więc nie będę sama w domu siedziała.
No i poza tym zdrówka chorującym, dobrego humoru wszystkim i czego tam sobie chcecie.
No to pa

Witajcie koffane! Właśnie wszamałam obiadek. Madzia niewyrażna:baffled: Katara ją męczy i kaszla. Dziś od samego rańca walczymy z jedzeniem Adrianowym:crazy: Przeraziłam się, bo lekarka go w piątek ważyła i wyszło mu 13 kilo:szok: Ludzie on ma prawie 5 lat a chudy okrutnie. Do tego wydaje mi się że ważył już 15:dry: nic tylko załamka:hmm:
Inna to super że już po szkole. Minęło i gites:tak: Miłego spacerowania:-)
Sewa mmmm jakie smakowitości dajesz dzisiaj:-p Już je wrzucam na spis;-)
Mąż mój na Kubicę patrzy:sorry2: Idę kawę zdziałac. Do potem:-D

My po obiadku, teraz kawę piję :tak:

sikoreczka noooo zaserwowałam Wam dziś trochę moich przepisów.
Co do wagi Adrianka, to faktycznie troszkę mało :-( a może waga jakaś felerna była :baffled:

inna miłego odpoczynku u teściowej :tak:

Inna miłego spacerku.
Dziewczyny buuuuuuuuu.Brakuje mi Lola przy cycu, jak się tulił i szukał łapką mojej twarzy...Gorzej to przechodze od niego...Boje się,że wymiękne..A im dłużej będe go karmić tym mnie będzie trudniej..:-:)-:)-(

Bodzia jakbym siebie słyszała :tak::tak::tak: trzymaj się kochana :tak: teraz jest Ci ciężko, ale zobaczysz jak potem oddychniesz i będziesz to wspominała z uśmiechem na twarzy. Wiem co mówię, bo pamiętasz, że ja matka karmiąca byłam prawie przez 2 lata. Tulę mocno i przesyłam buziolki dla Ciebie i Lolka.

Właśnie wysłałam moich chłopaków na niedzielny teatrzyk. U nas w domu kultury w pierwszą niedzielę miesiąca przyjeżdża teatrzyk dla dzieci. Adriano uwielbia, a nie drogie bo tylko 4 złote sobie życzą;-) My z Madzią dychamy. Mała kazała rozłożyc wózek i siedziała w nim a teraz przyniosła autko i wozi:-D Od kilku dni mała biega bez pieluch no i można powiedziec że mały sukcesik mamy. Wprawdzie nie woła ale jak zrobi siku to przybiega do mnie z krzykiem i rozbiera spodnie, majtki i wynosi do prania:rofl2: No to może nam się wkrótce uda:sorry2: Oczywiście nie robimy nic na siłę bo ona malutka jeszcze:tak:

reklama
My po obiadku, teraz kawę piję :tak:

sikoreczka noooo zaserwowałam Wam dziś trochę moich przepisów.
Co do wagi Adrianka, to faktycznie troszkę mało :-( a może waga jakaś felerna była :baffled:

teraz sobie przypomnialam Sikorko, nasz Kuba w pierwszych m-cach zycia byl pod stala opieka lekarzy ( problemy z kupkami itd itp) i chodzilismy co kilka dni na wazenie i jednego dnia dr nam mowi ze Kuba nic nie przytyl przez m-c! To my zalamani, kupilismy uzywana wage noworodkowa w komisie i sie okazalo ze ta u dr byla walnieta...ufffff. Wiec moze wcale Adrianek nie wazy 13 kg (Kuba teraz wazy prawie tyle):-)

Do góry