reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc mamuski :)

wczoraj zabalowalismy z Kuba do 21, mamy w miescie teraz obchodny jego dni i sa male imprezki ( moj polowek je wlasnie organizuje dlatego nie ma go w domu az do srody, oczywiscie oprocz nocy) no i bylo fajosko, pobawilismy sie i bylo git :)

Nasz tatus tez wystepowal wczoraj i Kubus bil mu owacyjnie brawo!!!!!!!

zmykam po kawke i czytam dalej

reklama
. Tyle, że musiałabym najpierw wyrobić paszport małemu. Czy któraś z Was już to robiła? Jakie są formalności?

Wlasnie wakacje juz za pasem a ja nie pomyslalam o paszporcie.Dalej jest tak ze zdiecia malucha jez z mama?

monika25 przepraszam ze wczesniej nie odpisalam ale normalnie tyle piszecie ze ja nienadarzam czytac!!!!!! a jak wpadam tylko na chwilke to napisze cos tam i zmykam! moj maz byl na koronie bo znamy piechne znaczy ja nie osobiscie on tak nawet bilety mu zalatwial. wrocil o 2 w nocy chyba bylo fajnie nie wiem jeszcze nie gadalam!!!!!! a twoj gdzie byl??????

Też na koronie a raczej na legii pojechał do Katowic!!!!!wkurzyłam sie , nie to że mam coś przeciwko piłce, ale dzis w nocy Karolce się pogorszyło miała w nocy 39 i 4 gorączki!!!!! Ryczałam i nie wiedziałam co robić a ten pojechał na mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eg16 pisze:
Wstyd się przyznać ale ostatnio w zoo to byłam jeszcze w podstawówce. A trzebaby się wybrać, może nie do chorzowa choć tam mam najbliżej (jakieś 1,5 godzinki jazdy) ale np. do Ostravy. Podobno mają tam naprawdę duże i bogate (w gatunki oczywiście) zoo. Tyle, że musiałabym najpierw wyrobić paszport małemu. Czy któraś z Was już to robiła? Jakie są formalności?
Można dziecku zrobić osobny paszport. Plus taki, że nie musi podróżować tylko z tym rodzicem do którego paszportu jest przypisany. Potrzebne zdjęcie dziecka i wypełniony druk oczywiście załączone potwierdzenie wpłaty na wskazane przez urząd paszportowy konto, ale niepamiętam na 100%, z podpisami obu rodziców. Coś mi sie tam jeszcze kołacze, że chyba oboje muszą być przy składaniu albo odbieraniu - oto nalezy koniecznie dopytać, bo można sie przejechać na próżno!!!!

reklama
hej
ja też Mija słyszałam że jak dzidzia tak kręci i główka rusza we wszystkie strony to mogą uszka boleć,ale może to nie to bo potem je juz normalnie :)moja Emi też tak robiła jak Noe jak miała ok 5 miesiecy i był to powolny koniec karmienia piersia,pokarmu miałam mało albo słaby już i niechciała ciagnąc bo nienajadała się

Do góry