reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Małgosiu, to mija. Moja córcia tez sie budziła często, ale skończyła półtora roku to minęło. Już nie długo cieplej to więćjej będziecie na dworzu i lepiej siepo tym śpi! A i na ciebie lepij podziała! Niedługo go może odtawiśz, też będzie łatwiej. Trzymaj sie1 A taka grupa wsparcia to dla mnie wybawienie. Okazuje się,że pewne rzeczy dotyczą tez innych, bo takie są poprostu dzieci i już.

reklama
oj Kalina niesamowita jesteś ,musimy troszkę tej energi siecią od Ciebie pobrać a ten chlebek już mi ślinka cieknie na samą myśl.

Słonko już gdzieś zwiało a śniegu u nas już nie ma,Ajak się okienko otworzy to już ptaszki słychać oj wiosna idzie :laugh: :laugh:
Zaraz mój skarbek wstanie i na spacerek oczywiście jeszcze obiadek dla niuni i ruszamy,obiad dla nas prawie jest jeszcze tylko ziemniaczki.czasem też mi smutno wciąż to samo ale wtedy wystarczy tu zajrzeć troszkę poczytać zwłaszcza Kaliny i popatrzeć na swoje dziecko jak spokojnie śpi lub jak uśmiechem obdarza wszystkich w około i widzę wtedy sęns tego co robię ;) ;) ;)
trzymajci się i uszy do góry mamy domowe ;)

Cześć babeczki :)....Rany Kalinka i jeszcze masz czas na pisanie...
My dziś po pierwszych szczepieniach :) bezstresowo i prawie bezpłaczowo,dzielny chłopak
No i w końcu wiossenie i świątecznie ;D ale mi dziś dobrze ochhh a świątecznie bo tata zabrał Kapselka ze sobą :)
Zapakowałam mu torbe pełną potrzebnych zeczy aby przetrwać 5 godzin z Noe ,pieluszki,mleczko z cyca,ciuszki na zmiane na wszelki wypadek.
Dumny i blady wyruszył...mam nadzieje że wróci...kurcze mineła godzinka a ja już tęsknie za małym :p
Ale jako nie egoistyczna mama dam tacie się pocieszyć z małego bąbelka...no i przedewszystkim żeby potem nie narzekać że tatuś nie zajmuje się małym ;D
Ale mi było trudno ich samych wpuścić....

Kalina ja cie bardzo prosze ty mnie daj choc odrobine tej energii jaka ty masz....podziwiam cię kobieto normalnie chyle czoło...

Weźcie przestańcie bo w samouwielbienie wpadnę.
Mija jaka ty dzielna jesteś! ja ze swoim mężusiem nie zostawiłabym godzinę, a co dopiero kilka...
Wiesz, jak mój mąz " pilnuje" chłopców, to siedzi przed komputerem, a oni robia co chca. Pobojowisko w domu. ;D
Nie wyobrażam sobie jakby moje kochanie dzidziołka pinowało....choc on deklaruje, że chętnie...ale lepiej, żebym nie musiała.
mam zaufanie tylko do mojej mamy, dwóch tamtych mi wychodowała....teraz jak od wrzesnia wróce do pracy, tez mi poniańkuje.
A kiedy ja piszę? jak mój maluch spi. Własnie śpi...widzicie, że z przerwami jestem na forum. laptop włączony non stop, więc wpadne od czsu do czasu, klikne nowe odpowiedzi na watki i...juz.
nalogowiec sie zrobiłam. Dobra, rzucam to! Rzucam i już!
....i, pięć minut wytrzymam.
Co ja mam dzis jeszcze zrobić?
Poczytać. tak, poczytać. mam stos gazet Salon i sypialnia. czeka na stoliczku. Siostra mi podrzuciła, ona pracuje w redakcji i dzięki niej mam eksluzywne gazetki Publikatora. Szukam wzoru na witrynke do przedpokoju. Postanowiłam zbierac filiżanki i zażądałam od męża witrynki. nie ma sprawy, odrzekł, tylko daj wzór. No to szukam. Cos ładnego w Black Red White znalazłam..cos podobnego do tego czegos chcę. OBIECAŁ MI!
dwit1dp5zt.jpg

No ja juz po spacerku, obiadek przygotowany więc do kompa zasiadłam. Kalinka fajna ta witrynka, mam w domciu mebelki Black Red White i superowe sa można skompletować wszstko w tym samy stylu.

No własnie, wiem,tak być powinno, skompletowany komplet, ale moje meble sa tak troche szalone....bez stylu. Komoda rzexbiona typu staroć, stół odrestaurowany typu staroć, wiklinowe fotele z tarasu stoja dumne w salonie( bo nie kupiłam jeszcze krzeseł), duża kanapa rogowa typu Praktyczny Mebel Którego Dzieci Nie Rozwalą W Trzy Lata, kominek obudowany przez męża z wymalowaną wiktoriańską waza z kwiatami typu Kalinka Zrobiła Sama...aha, jeszcze pianiono belarus....Biblioteka z płyty mahoniowej....i w róg chce upchac tę witrynkę. izyta w sklepie Sympatia w Hajnówce zainspirowała mnie dozbierania filiżanek. Maja tak Sliiiczne filiżanki w kwiatuszki...będe co miesiąc kupowac sobie jedną....za pól roku bedę mieć sześć...akurat w witrynce sie zmieszcza. :D

nO TO kALINKA SUPER :) bardzo fajny pomysł z tymi filiżankami :) Napewno każdego odwiedzajacego goscia oko zawisnie na tej twojej witrynce :p ...ale przeciez o to tez chodzi :p :)

a ja walnełam sobie kubek kawki ...nakrecił mnie troche ...Jasio spi a ja obleciałam z mopem klatke schodowa ...wyszorowałam drzwi wejsciowe, umyłam sterrrrrrte garów i znalazłam fajne ciasto do upieczenia ...

"Babka górnicza "

Składniki:
2 szkl. mąki,
1 szkl. mleka,
1 szkl. cukru,
0.5 kostki margaryny,
1 jajko,
2 łyżki słodkiego dżemu,
2 łyżki sody,
0.5 łyżeczki cynamonu,
łyżeczka kakao,
rodzynki,
bułka tarta,
cukier puder lub polewa czekoladowa.

Sposób przyrządzenia:
Margarynę, jajko, cukier i dżem utrzeć za pomocą miksera na gładką masę. Następnie dodać cynamon i kakao, mąkę, zimne mleko i sodę. Można też dodać rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem.

Wybrać odpowiednią formę do pieczenia. Może być podłużna rynienka, ale doskonale też nadaje się do tego typowa forma do babek - taka z "kominem". Formę posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Łatwiej wyjąć później ciasto z formy. Ciasto wlać i piec w temp. 200°C ok. 45 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i jeszcze ciepłe obsypać cukrem pudrem lub po wystygnięciu polać polewą czekoladową.

ciekawie sie czyta :p... jak upieke to wam powiem czy smaczne :p ::)

reklama
Do góry