reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć Dziewczyny
Wstąpiłam do Was chyba tylko na troszkę, mam dużo dzisiaj na głowie....
Jaśminka jeszcze biega w piżamie i pertraktuje ze mn ą czy może dzisiaj się nie myć...
Dawidkowi zrobiłam inhalacje i teraz zasnął mój maluszek. Kurcze boję się że na płucka mu to pójdzie.
Ewcia - martwi mnie ten Twój synek, może faktycznie lepiej idź do prywatnego lekarza. Ta Służba Zdrowia jest okropna!!! Pisz co synkowi jest jak będziesz już wiedziała. Przesyłam dobre fluidy i dla Mata i dla Ciebie.:tak:

reklama
attachment.php

attachment.php

Wybaczcie ze nie kolorowo - jestem tradycjonalistka ;)

attachment.php

attachment.php

Wybaczcie ze nie kolorowo - jestem tradycjonalistka ;)
Coś te linki nie działają:no:.
My po wizycie:wściekła/y::wściekła/y:,dama stwierdziła,że to z jedzenia a nie od mleka,bo przecież tyla pił Isomil a ono jest przeciwalergiczne:szok:(a soja jest silnym alergenem:baffled:) ii nie wiadomo czy będzie mu Nutramigen smakował:confused:.To z łachą wypisała Bebilon Pepti 2 i Ketotifen,ale prędzej od Olka coś załapał co go uczula:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.I weź człowieku bądź mądry:confused::baffled:?

Jasmina, dobra ta Twoja córcia ;-). Ja bym chyba zmiękła i pozwoliła jej się nie myć :-D. Pamiętając o tym, że: Częste mycie skraca życie, bo skóra się ściera i człowiek umiera :-p.
Iwona, Wam też zdrówka życzymy i uściski ślemy.
Co to znowu jest, że tyle chorób sie przypałętało :confused:. Niech już przyjdzie wiosna, może wtedy będzie spokój.
Oliwiana zjadła zupkę, jeszcze biega po mieszkaniu, ale pewnie za godzinkę już odleci, bo dzisiaj długo nie spała, tylko do 8 :sorry2:.
A przed chwilą wredota rozwaliła nocnik i wymyśliła dla niego nowe zastosowanie:

a mój Grzesio jeszcze śpi.:szok: Jestem w szoku! Śpi już ponad godzinę. A zawsze to koło 40 min.:tak:

Cara śliczny synek. A tych drugich zdjęć, też, tak jak Marta, nie widzę.

Ewcia może faktycznie idź z nim prywatnie. Może dobrze przynajmniej go przebada.:tak: A u Ciebie, to i tak nie tak drogo. Ja jak ostatnio "wołałam" lekarza, to zapłaciłam 70 zł za wizytę.

Inna córa śliczna i jaka poukładana i pomysłowa.:-)

Iwona jeszcze raz dużo zdrówka dla Was.

Inna - he he he:-D, mój mąż tek tak mówi o tym myciu... no nic oczu może nie umyć ale żeby musi i koniec.
Marta - a ten Ketotifen to na co go przepisała? Pytam bo Dawidek też go ma prawie dożywotnio przepisany.

A moja pomocnica Jasminka przygotowuje pranie do rozwieszenia:-)

Cara, ja też tych drugich zdjęć nie widzę :no:.
Idę się zająć trochę tym moim pomysłowym Dobromirem, bo coś za cicho siedzi w swoim pokoju...

reklama
jasminka,od alergii ale się zdziwiłam bo dla synka sąsiadki(3,5 m-ca) to na krosty od skazy Elocom przepisała a nam tylko to:confused:?
Co to jest lek Ketotifen i w jakim celu się go stosuje
Ketotifen jest lekiem przeciwhistaminowym, działającym antagonistycznie w stosunku do receptora histaminowego H1. Lek działa hamująco na komórki biorące udział w reakcji zapalnej, zmniejsza nadreaktywność oskrzeli i zapobiega napadom duszności u osób chorych na astmę.
Ketotifen stosuje się w:

• zapobieganiu astmie oskrzelowej;
  • objawowym leczeniu chorób alergicznych, w tym w zapaleniu błony śluzowej nosa i zapaleniu spojówek.
Ketotifen należy stosować systematycznie – pełne działanie leku występuje po kilku tygodniach przyjmowania.
Uwaga: Lek nie jest skuteczny w leczeniu ostrej reakcji alergicznej oraz napadów duszności w przebiegu astmy.

Zanim zastosuje się lek Ketotifen
Nie należy stosować leku Ketotifen, jeśli:

• występuje nadwrażliwość na ketotifen, pochodne kwasu benzoesowego lub inne składniki leku;
  • jednocześnie stosuje się doustne leki przeciwcukrzycowe.
Zachować szczególną ostrożność stosując Ketotifen

• W początkowym okresie leczenia ketotifenem nie należy nagle przerywać podawania dotychczas stosowanych leków przeciwastmatycznych, szczególnie kortykosteroidów, ponieważ może wystąpić niewydolność nadnerczy. Dlatego też zaleca się, aby w czasie stosowania ketotifenu, kortykosteroidy odstawiać stopniowo, przez dłuższy czas.
  • Podczas stosowania ketotifenu należy zachować ostrożność ze względu na możliwość wystąpienia drgawek.
  • W przypadku wystąpienia zakażenia bakteryjnego podczas stosowania ketotifenu, lekarz może zalecić dodatkowe leczenie przeciwbakteryjne.

Do góry