reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MamoLaluni jak na moje oko to Twoja niunia trochę mało waży :-( Jędrek jak miał rok ważył ok 10 kg. jak miał 1,5 roku ważył 11 kg. Powiedz mi czym to jest spowodowane? Mało zjada, czy dużo wcina, a nie przybiera na wadze :baffled: I co powidział ci pediatra ?
Natalka jest na piersi poza piersia nie wiele chce jeść, daje jej danonki bo je lubi choc wiem ze to za wczesnie, poza tym jej tata jest drobny , jego rodzina cala nie jest duza, pediatra mowi ze to byc moze genetycznie, bo wyniki ma wszystkie ok, morfologia i mocz:)

reklama
Danonki moj wcina od 9 miesiaca zycia i pediatra nie ma zastrzezen..

No moj od poczatku na mleku modyfikowanym... I dosc szybko je "olał" i przeszedl na kaszki i geste jedzenie...

moje kochane maleństwo po zabawie z tatą i kąpieli po dobranocce padł.uwielbiam tą chwile kiedy w butli kończy się kacha zanoszę go do łóżeczka i zasypia i w końcu mam czas tylko dla siebie.
Stasiu też nie waży najwięcej przy długości 81 waży może z 9 kilo ale on był drobniutki od urodzenia i zaczął mi przybierać dopiero jak wprowadziłam mu jedzonko inne niż mleczko
co mam jej dawac może Wy mi podpowiecie, bo ja już nie mam pomysłów:(
Moja Natusia tez sie malenka urodzila: 51 cm i 2450g, ale do tej pory jakos nic nie mowili ze malo przybiera; doktor mowi ze to pewnie mleko juz nie wystarcza samo, musze jej dawac inne rzczy, tylko jak kiedy ona nie chce:(

co mam jej dawac może Wy mi podpowiecie, bo ja już nie mam pomysłów:(
Moja Natusia tez sie malenka urodzila: 51 cm i 2450g, ale do tej pory jakos nic nie mowili ze malo przybiera; doktor mowi ze to pewnie mleko juz nie wystarcza samo, musze jej dawac inne rzczy, tylko jak kiedy ona nie chce:(
Stasiowi zaczęłam dawać jabłko hipp i młodą marchew hipp i wcinał aż mu się uszy trzęsły i był bardzo szczęśliwy i deserki różne je do teraz gorzej z obiadkami strzela fochy, krzyczy, zaciska usta i nie chce otwierać ale mleczko rano i w nocy i kache wiecczorem je bez większego problemu jedyne do cze3go w ogóle go nie mogę przekonać to herbatki i wodę za to soczku wypije każdą ilość

anula ja daje Natalce gerbera deserki i jednego dnia zjada caly a potem 3 dni nie chce nawet buzi otworzyc nie wiem od czego to zależy. O obiadkach nie ma mowy, a picia żadnego nie chce tylko cycunia:((

Mój bąbel też długo nie chciał nic oprócz cycula.Tylko,że on tak przybierał,że lekarka pytała czy on na pewno na piersi....
Spróbuj kaszki smakowe może jej podejdą, no nie wiem nie umiem się kupic bo m ogląda głośno TV:angry::angry:
Cara ja czyałam w necie,że danonki trzeba podawać ostroznie ze względu na zawartośc wit.D.Szczególnie jeśli podajesz ją w kropelkach.Można niechcący przedobrzyć.A pozatym jak kiedyś zjadłam danonka to był tak obrzydliwie słodki..Karollo tez srednio je lubił..Teraz wcina zwykłe serki:-)

Kochane pomocy
mam problem ze swoim mężem uparł sie ze niechce posłąc dziewczyn do przedszkola bo to niby im zaszkodzi:angry::angry::angry::angry::angry:
no nie wytłumacze mu nic rozsadnego:baffled::szok:
a nawet nie mysli o tym ze ja bede miała do czasu zerówki wyjete kilka lat z zyciorysu i jak ja w tedy sobie prace znajde bede wyjałowiona i całkiem uwsteczniona jak taki madry jest to ja pojde do pracy a on niech sobie siedzi te kilka lat z nimi w domu

RATUNKU pomżcie mi co ja mam mu powiedziec zeby idiota zrozumial

reklama
anula ja daje Natalce gerbera deserki i jednego dnia zjada caly a potem 3 dni nie chce nawet buzi otworzyc nie wiem od czego to zależy. O obiadkach nie ma mowy, a picia żadnego nie chce tylko cycunia:((
to pewnie zależy od najbardziej banalnej rzeczy na świecie od humoru małej dzieci rządzą się swoimi prawami i naprawde trudno rozgryźć ich humory mój jak mu ugotuje sama nie ruszy wcale ale jak dam mu gerberka to z większymi problemami ale w końcu zje a bobovita i hipp smakują mu tak samo jak moje :-(z hippa je tylko taki deserek jabłko winogrono i ryż a to też jest od 4 mca więc może spróbuj

Do góry