reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jaśminka dziękuje za życzenia
a teraz napiszę to co chce powiedzieć Wam Jaśminka:
- Buziaczki, kocham was z całego serca i dobrze że do mnie pisałyście. Pozdrówcie odemnie wasze dzieci. Zadzwońcie do mnie często i piszcie do mnie codziennie bo ja lubię jak do mnie piszecie.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:

reklama
U mnie też wygląda że jest ładnie. Zaraz szykuję się z dziećmi do sklepu. Idziemy kupić torcikdla tatusia i misia dla Jasieczki.
Mam do Was pytanie, normalnie zgłupiałam. Pozniej powiem Wam czemu się pytam.
Napiszcie mi czy mam rację czy nie.:
Karmiąc piersią i nie mając miesiączki można zajść w ciążę nawet już po 6 tyg. po porodzie.

Lece się umyć i ubierać
pozdrawiam i do potem

Czy karmienie piersią zabezpiecza przed zajściem w ciążę?

Tak zwany laktacyjny brak miesiączki, zapewniający ochronę przed ciążą trwa bardzo krótko. Uważa się, że już po 3 miesiącach od urodzenia się dziecka istnieje możliwość przywrócenia wytwarzania jajeczek w jajnikach. W związku z tym możliwe jest również zajście w ciążę, nawet zanim jeszcze u młodej matki dojdzie do pierwszego krwawienia miesiączkowego. Dlatego właśnie zaleca się by kobiety nie mające w planach szybkiego kolejnego macierzyństwa w trzy miesiące po porodzie rozpoczynały stosowanie antykoncepcji. Na polskim rynku dostępne są zastrzyki i tabletki, które mogą być zastosowane u kobiet w okresie laktacji. Można także zastosować wkładki wewnątrzmaciczne. Trzeba zwrócić uwagę, że w okresie karmienia piersią można stosować wyłącznie pigułki jednoskładnikowe, które nie zawierają estrogenów. Nie zmieniają one ani ilości produkowanego pokarmu, ani jego składu. Są skuteczne i bezpieczne zarówno dla dziecka, jak i dla matki.

iwonko dziękuję ci bardzo bardzo.
Napisałam tak dziewczynie, a druga jej napisała że jak nie ma miesiączki to nie zajdzie. Potrzebowałam właśnie takiej opinii jak mi przesłałaś i zaraz ją wkleję gdzie trzeba.
dzięki dzięki dzięki dzięki

Dzień dobry wszystkim :tak::tak:. Faaaajnie macie , że możecie słoneczko jeszcze oglądać...u nas od raza buro i nijako a teraz jeszcze się rozlało:baffled:. Mały maruda od rana, dał się przekonać, żeby pospać bo ze spaceru i tak nici.

Normalnie dzień zakupowy dzisiaj ;-)
Iwonka i sikoreczka - udanych łowów na zakupach :-), ach no i jasmina111 - Wam też:-D:tak:.

Ja dzisiaj siedzę w domku, więc chyba zaliczę pranko i prasowanko . no i powałęsam się po BB :-);-). Narazka babeczki.

Cześć Kobietki:-)
ja nie wiem skąd wy to słońce bierzecie:-( U nas podobnie jak u Madźki27 tez pada i wogóle jest beznadziejnie:-( jeszcze jakieś chorubsko mnie dopadło:-(
Pokażę wam moich synów bo jeszcze się nie chwaliłam:-)

To młodszy synek Wojtuś:-)

A to starszy Michałek:-) Pozuje do zdjęć

A to ja z mężem jeszcze w ciąży z Wojtkiem:-)

Witajcie:-) Ja już pozakupkach:happy2: Połaziłyśmy z kuzynką po sklepach, poklachałyśmy i od razu lepiej:-D Tylko pogoda się psuje bo czarne chmury nadciągają:baffled: Kupiłam Madzi fajne buciki:tak: Jak weszła doo sklepu to wszystkie z półek ściągała, po ubraniu zdjąc nie pozwoliła i jeszcze po drodze do kasy następne wybierała. Prawdziwa kobietka:-D
takie kupilim za 19 złotych:tak:
Małagosiunia21 fajnych masz synków i męża też;-)
Idę obiadek szykowac, bo po Adrianka leciec trzeba:happy2:

reklama
Pogoda się popsuła -zrobiło się szaro i pochmurno -zanosi się na deszcz. Do tego strasznie wieje. Z tego powodu, stwierdziłam, że nie będę ryzykować i zostanę w domku. Grzesio ma katarek i nie chcę, żeby jeszcze go przewiało i rozwinęło się w coś powazniejszego.
A żeby Maciusiowi urozmaicić czas, zaprosiłam jego kolegę z mamusią. Czyli dla każdego coś dobrego.;-)Maciuś się pobawi, a mamusia poplotkuje.:tak::-D

Małgosiunia fajna z Was rodzinka.:tak: Wszystkie Twoje chłopaki super.;-)

Sikoreczka to dobrze, że humorek już dobry.:tak: A zakupy udane.Buciki fajne i jakie tanie.:-)

Do góry