reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam wieczorkiem
Tez poczytam o nowych zaleceniach zywieniowych, nawet nie wiedzialam ze sa jakies nowe.
Sewa - powiedz jak radzisz sobie sama, ja czasami mam dosyc pisane duzymi literami. I wlasnie dzisiaj chyba mam taki dzien. Jestem wredna i niedobra matka, matka bez cierpliwosci i zrozumienia. Moje dzieci to chyba juz gorzej trafic nie mogly. Jestem wsciekla na siebie!!! I wogle to chyba mam dola, glebokiego dola normalnie wawoz-glawoz :-(
A moze powinnam zajrzec na forum slomianych wdowek???

reklama
Sikoreczka kochana trzymaj się.Tule mocno.
Jasminka kochana co Ty wygadujesz.Masz doła i tyle.Dla swoich dzieci jesteś najlepszą mamusią.Połóż się odpocznij, wez długą kąpiel a na pewno ujrzysz świat w milszych kolorach.Całuski.
No my po zakupach.Do fryzjera nie zdążyliśmy.Kup[iliśmy tyko rolety i bluzeczka dla Lolka za 6 zł.W niedziele jednak giełda...

Norma snu popołudniowego to ok 2 godz.W sumie sypia od godz do 3 jak wyjdzie.

Wtrące swoje trzy grosze do nowych norm zywienia.Choc mam jedno dziecko i małe na razie doswiadczenie to podchodze bardzo sceptycznie do tych zalecen.Moim skromnym zdaniem 5 mc to za wczesnie np na gluten.Ja wyznaję zasade im pózniej tym lepiej.Przynajmniej to odnosi skutek do Marcela,który jest przeze mnie mocno obciążony alergią,wiec wszystko wprowadzam pózno pozno i jeszcze sie nie przejechałam.No sorry za wymadrzanie:sorry2::sorry2:,ledwo dołaczyłam i juz wykład.

Bodzinko - dziekuje za dobre slowo.

A co do zywienia, jak Dawidek konczyl 5 miesiecy w badaniu krwi wyszlo ze ma anemie. Byl wtedy tylko na piersi, lekarka ze szpitala zalecula szybsze wprowadzenie zupek i dan z warzyw zielonych tj. szpinak i brokuly. Zdziwilam sie bardzo ze tak wczesnie mam zaczac wprowadzanie innych potrawek do jadlospisu Dawidka.

Zapomnialan napisac ze mialam racje ze to chyba za wczesnie jezeli ma on alergie. Jak tylko zje zupke albo jakies danie to ulewa i odbija mu sie az do wieczora.

Witam po małej nieobecności:-)
Juz po chrzcinach Grzesia:-)Bieganina i porządki zakonczone więc będzie trochę wiecej czasu żeby znów tu zaglądać:-)Nie nadrobie tego co przez tyle dni napisałyście,ale od jutra systematyka:tak::tak:
Witam wszystkie nowe osoby,które dołączyły:-)

Witam wieczornie!

Ale mam mega doła:-:)-:)-( Mój tata do szpitala poszedł i wygląda na to że jest bardzo żle. Nerki mu chyba siadły i do tego z sercem i płucami coś nie tak.... :no:
Aż się całą trzęsę.....

Bardzo Ci współczuję... Oby wszystko było dobrze!

ania138 - co do tych nowych zaleceń żywienia niemowląt... to radzę podejść do tego sceptycznie. Dawidek jest na cycu, o ile dobrze pamiętam, nie ma potrzeby wprowadzać mu żadnych stałych pokarmów dopóki nie skończy 6 miesięcy. No i ja osobiście wstrzymałabym się z podaniem glutenu - te nowe zalecenia żywieniowe dla niemowląt w polsce (dotyczące wczesnego wprowadzania glutenu) wzbudziły spore zdziwienie wśród lekarzy na całym świecie... Czytałam wiele opinii, że nie jest to poparte dostateczną ilością badań i że może niektórym dzieciom dość poważnie zaszkodzić.

reklama
Z tym glutenem to przedewszystkim chodzi o celiakie.W Austrii tez gluten szybko sie podaje choc ja czekalam i tak do 10 miesiaca i juz sie krzywo patrzyli ale to moje dziecko i w koncu ja podejmuje decyzje a nie obce baby.

Do góry