reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziękuję i pewnie nie raz się będę doradzał:-) Ja już od jakiegoś czasu jestem na BB w temacie samotni rodzice w wątku jak sobie radzicie :sorry2: Ale na pewno i was się też nie raz doradze;-) No i oczywiście jestem wielkim fanem takich gazetek jak mamo to ja czy rodzice i wiele innych jestem stałym klijentem tych gazetek:-p staram się być na bieżąco :-)
To jesteś bardziej na bieżąco ode mnie bo ja nie czytam tych gazet :zawstydzona/y:, jak coś chcę to na BB albo do siostry dzwonie ona jest na bieżąco :tak:

hey dziewczynki

my juz po chrzcinach! było fajnie
obiecuje jutro Was poczytac i popisac, bo dzis znów mamy problem z kupa...

buziaczki
Cześć kochana ale Cie tu nie było, oj oj ( i kto to mówi :cool2::zawstydzona/y:)

Witam wieczornie!

Bardzo Ci współczuję... Oby wszystko było dobrze!

ania138 - co do tych nowych zaleceń żywienia niemowląt... to radzę podejść do tego sceptycznie. Dawidek jest na cycu, o ile dobrze pamiętam, nie ma potrzeby wprowadzać mu żadnych stałych pokarmów dopóki nie skończy 6 miesięcy. No i ja osobiście wstrzymałabym się z podaniem glutenu - te nowe zalecenia żywieniowe dla niemowląt w polsce (dotyczące wczesnego wprowadzania glutenu) wzbudziły spore zdziwienie wśród lekarzy na całym świecie... Czytałam wiele opinii, że nie jest to poparte dostateczną ilością badań i że może niektórym dzieciom dość poważnie zaszkodzić.

No czekałam na Twoją opinię, nie wiem czemu ale zawsze Ty tak dobrze radzisz - przynajmniej mi :tak:, i Nowaczka ( gdzie ona jest ?! )

Co do glutenu to ja też twierdzę że im później tym lepiej, jak nie trzeba to nie ma co.
Ja i tak tylko chciałam mieć takie coś żeby sobie podglądać a nie ściśle się trzymać zaleceń.

Byłam dzisiaj z dzieciakami w przychodni, Dawid spał a Majka jak nigdy była taka grzeczna że :szok:. czekałyśmy w kolejce ponad półtorej godziny :wściekła/y::no:.
Całe szczęście to tylko przeziębienie, Majka już lepiej a Dawidek kaszle od kataru nawet gardła nie ma czerwonego, uff uff

Inna super impreza, dawaj fotki. :tak:
Renifer Ty też fotki, fotki :tak:

marta dobrze że już w domu, ale sie namęczyliście biedulki, tulę Was.

Dobranoc

ps. kupiłam kolejne 3 bluzeczki dla Dawidka, odciągacz i pojemniczki na pokarm :zawstydzona/y:, mąż weźmie ze mną rozwód jak sprawdzi stan konta.
O laktatorze wie ale reszta jest milczeniem :rofl:

reklama
witam
myslalam ze bede pierwsza :-) a tu Vici juz sie zameldowala.

Ale mialam dzisiaj noc. Jasminka spadla z lozka 2 razy, a Dawid obudzil mnie placzem o 1.48. Okazalo sie ze dostal okropnego kataru. Mialam juz po spaniu bo maly zaczal kaszlec i nie chcial inaczej spac jak tylko u mnie na kolanach.
Sama tez widze ze i mnie cos lapie, wiec Jasminka zalatwila nas wszystkich.

Juz kawe mam wypita i zastanawia sie nad nastepna.

Nie no ja pękne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Od ponad pół godziny dzwonie do poradni.Jak nie zjęte to nie podnoszą słuchawki.Cholewka. kurka blada w odwłok kopana.AAAAAAAAAAAAAAAAA

Witam,jeszcze jedna nocka i odeśpię nocki na fotelu szpitalnym.Dzięki za duchowe wsparcie:tak:.Mały mimo swoich 8,5kilo też ma anemię(doktorka powiedziała,że to pewnie choroba zjadła).Mały już się odnalazł w domu,rozgląda się po ścianach.Olek na Ospamoxie i siedzi w domu:-(.

Bodzinko - do pojej przychodni tez problem z dodzwonieniem. Zawsze brzydkie slowa cisna mi sie na usta.
Bodzinko w czym ozdabiasz twoje zdjecia, bardzo mi sie podobaja.

Marta1981 - Podobno anemie dzieci karmione tylko piersia moga miec do ukonczenia 5 miesiaca. A jak maly zachowuje sie po powrocie ze szpitala. Moj Dawidzi to przestal sam spac, usypia tylko u mnie na rekach. Wogle mama stala sie jego calym swiatem.

Mam zero pomyslow na obiad.

Witam ja już po zakupach.

Ale mam mega doła:-:)-:)-( Mój tata do szpitala poszedł i wygląda na to że jest bardzo żle. Nerki mu chyba siadły i do tego z sercem i płucami coś nie tak.... :no:
Aż się całą trzęsę.....

Sikoreczka bardzo ci współczuję i tule:-( mam nadzieję, że będzie dobrze
Nie no ja pękne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Od ponad pół godziny dzwonie do poradni.Jak nie zjęte to nie podnoszą słuchawki.Cholewka. kurka blada w odwłok kopana.AAAAAAAAAAAAAAAAA

Kochana nie nerwuj się tak. Mnie też to wkurza jak dzwonię do nich, a oni nie odbierają, a potem jest zajęte. Jak już się zdenerwuję i idę do przychodni to często jest słuchawka odłożona:wściekła/y:. No tak po co telefon odbierać... szlag mnie trafia na coś takiego

Dziewczyny co do norm żywieniowych to już któraś napisała co lekarz to opinia, a i tak każda z nas zrobi jak uważa. Ja w sumie wszystkie produkty łącznie z glutenem wprowadziłam dość wcześnie i Kubie nic nie było.

jasmina,każde dziecko w wieku 4-6 miesięcy przechodzi anemię,krwinki z którymi się urodziło wymierają i nim naprodukują się nowe jest anemia.To samo miałam z Olkiem:tak:.Mały wcinał mięcho 2x dziennie,bo organizm sie tego domagał.Teraz muszę powolutku znowu rozszerzać mu dietę.Nie mam jeszcze wypisu ze szpitala ,tam na pewno będą zalecenia czy zrobić kontrolne badania za jakiś czas i czy podać żelazo.

reklama
Na obiad to chyba tylko zupe zrobie, JAsminka chora i mnie cos lapie. Jesc sie nam pewnie nie bedzie chcialo.
Bodzinko dzieki za stronke w wolnej chwili zobacze i moze poprobuje cos zrobic ze zdjeciami.
Kupic pomysl na obiad - DOBRE:-D

Marta1981 na wypisie ze szpitala mialam zalecenie podawania zelaza ale moja pediatra powiedziala zeby sie nie spieszyc z podaniem zelaza tylko obiadki pomalu dawac.

Do góry