reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja padam więc mówię DOBRANOC

Moje serduszko starsze ale jak schudnę to może mu się polepszy.W styczniu po powrocie z PL leci dieta z zupą kapuścianą:yes:

reklama
Co do dziecięcych rajstopek to jak byłam u mamy w Radomiu to tam w "sezamie" są po 2,50zł na pierwszym piętrze u chińczyków, też nie odbiegają niczym od tych droższych, a wiadomo że takie biegające maluszki ich sporo potrzebują, polecam każdemu:-):-):-)

Ja też zmykam do łózia bo padam ze zmęczenia.
Marta ja to też wole jak mój mąż mi wszystko sam robi no chyba że ja coś już umiem zrobić to ewentualnie to robię. Kiedyś sie naoglądałam Usterkę i Boże uchowaj od takich majstrów:-D
Dobranoc

Witam wieczorową porą! Od lekarża wróciłam z tym moim rozkaszlanym synek i mam serdecznie dośc. Znów zapalenie oskrzeli. Normalnie szok. Lekarka już zaczyna snuc podejrzenia że może astma albo alergia. Mam nadzieję że to tylko wina przedszkola i tych "cudownych" mamusiek co na siłe chore dzieci puszczają. Aż mi ciarki po plecach przeszły jak mi zaczęła wymieniac. :-:)zawstydzona/y::no: A moja córcia w przychodni miała dużą widownię na swoje popisy:tak: Wchodzi kobitka z dzieckiem i pyta kto z państwa ostatni a moja na środku poczekalni stanęła palcem na siebie wskazała i wrzeszcy JA. Wszyscy w śmiech a ona przeszczęśliwa. Potem do każdego podchodziła i gadała po swojemu, w gabnecie chciała buszowac w kartotekach pacjentów, a jak wyszliśmy z gabinetu to wszystkim zrobiła papa i głośno się śmiała. Zaczyna brac przykład z brata bo on gaduła i zawsze w drodze z różnymi ludżmi gada:-) Kiedyś się mnie pytał co to za hałas a ja nie wiedziałam to się odwrócił w drugą stronę i podszedł do jakiejś babki i ją spytał. Myślałam że fiknę ze śmiechu:-D Dobra idę doczytac i poodpisywac bo aż mi głupio że ostatnio nic wam kochane nie odpisuję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja tez juz zmykam. Wszystkim zycze spokojnej i przespanej nocki.
A chorowitkom duuuuzo zdrowka.
I jeszcze obiecane zdjecie -jak Macio dzis zasnal -nie zdazyl wyjsc na spacerek.;-):-D

Moj obiadek sie juz gotuje,beda na dwa dni pulpety i oprocz tego 6 kotletow mielonych usmaze i zamroze:) bede na srode lub czwartek:)
Iwona i Asiulinka no wlasnie ubranka po Vanessce wiec bedzie "taniej" ale ja jeszcze dla pewnosci poczekam na te usg polowkowe 3D 10 stycznia i jeszcze raz zobacze czy faktycznie bedzie druga dziura,bo jakos do mnie to nie dotarlo......:)
Anaconda to u was moze i snieg zostanie na swieta bo u nas to pewnie nie bedzie.....sanek jeszcze nie mamy ale jak na razie nie ma do czego..
Mi też lekarz mówił że prawdopodobnie córa ale i ja i mój mąż byliśmy na 100% przekonani że będzie drugi syn. Więc jak tylko się trafiły bezpłatne badania usg to ruszyliśmy z całą ekipą, szwagier wziął trzy cięzarówki do matiza i się śmiał że mu zawieszenie pójdzie:-D Na trójwymiarowe zabrakło miejsc ale mieli bardzo dobry aparat zwykły no i tam mi potwierdził że dziewczyna:-D Ale się cieszyłam, a szwagierka i ta druga znajoma mają chłopaków:-)

dzen dobry,,czesc wam...

Iwonka gratki druga corcia,hehee

a ja dostalampaczke dla mata z pracy,wkleje wam jaka pokaxna,,az w sozku bylam...
no Ewcia paka super:tak: a jaki Matuś zadowolony:cool2:

Matuś ma super wór słodkości i jak się cieszy hehe aż miło.

Victorek dobrze dziekuję,pije aktimelki i rozrabia.rozregulowany trochę po tym szpitalu jeszcze ale da się przeżyć.Z jedzeniem już lepiej przynajmniej nie wymyśla a i pobódki w sumie rzadsze wiec jest dobrze.Humorek mu dopisuje a i energia tryska niesamowicie:yes:
no to super że już dobrze. Mój mały jak wrócił ze szpitala po zapaleniu płuc to długo się nam budził w nocy i bał się sam spac:-(Ech też wtedy my przeżyli z tym szpitalem:no: oby nigdy więcej!!!

Ja mialam wyjsc na spacer, ale Maciek mi zasnal i to jak?! -ubrany.:shocked2::-D Byl juz w kurtce, czapce itd., ja bylam ubrana i chcialam ubierac Grzesia, odwracam sie i widze, ze Macio spi.:-D Pozniej pokaze wam zdjecie.
A ja wykorzystalam ten czas i spokoj (Grzesia tez uspilam) na dalsze porzadki w kuchni. -Wzielam sie za kuchenke a dokaladnie za piekarnik. Jeszcze nie skonczylam.:dry: Mowie wam masakra! Nie pamietam kiedy byl ostatnio myty (nie wiem czy w ogole, czyli jakies 3,5 roku temu).:zawstydzona/y: Juz mnie rece bola od szorowania, wiec zrobilam sobie przerwe i skoczylam na BB.:-)

Ewcia super paczka. Moj tez pzryniosl z pracy, ale to bez porownania -moze jak bys podzielila na pol to moznaby porownac. Ale ja tam sie ciesze -zawsze cos, amoj to narzekal, ze jakies 50 zl wydali.

Aniab mlodziutkie masz serducho.:-) Ja mam troche starsze -25 lat (ale i takmlodsze ode mnie;-)).

Witam nowa mamusie.:-)
czsami dzieciaki to potrafią zaskoczyc:tak: Hehe fajną musiałaś miec minkę jak go zobaczyłaś:-p A co do piekarnika to mi brakło płynu doczyszczenia i tak tylko z grubsza obmyłam. Normalnie nie bardzo mam jak bo mam taką pomocnicę. Dziś przy myciu podłóg pomagała. Nie pozwoliłam jej wsadzic do wiadra rąk to poleciała do przedpokoju i wrzuciła do wody... moją czapkę:dry:

Bodzinka i napewno o wiele cieplej w domku:)

Acha odebralam te rajstopki co kupilam na allegro po 3.50zl sa dobre i nie gorsze niz te za 10-20 zl za sztuke.wiec polecam.Ja kupilam 10 par. Towar chinski no ale to chyba wiadome.
u nas dużo stoisk na targowisku sprzedaje rajstopki po 2.50 i 3.50 tylko są problemy z rozmiarem. Np. Adrianek nosi 110-116 a ja mu ostatnio kupiłam na 134 i są dobre. Na Madzię muszę brac na 110. Wychodzą mniejsze niż na metce pisze:baffled:

:-)no ja sprawdzam te zwierzaki,ile karmy maja,,od wczoraj wzrosło o 20kg karmy,,nieźle....pewnie rekord zostanie pobityyyy:tak::-)
ja też choineczki wysyłam, najbardziej to się małemu spodobało strojenie:-D ale ma radoche jak się bombka strzaska:-p No i podesłałam linka siorce, ma wrzucic na sowje forum.:tak:

Aniab,jak mam budowlańca w domu to po co mi ekipa "usterkowiczów"?
U mnie też budowlaniec, ale czasami zanim się o coś doprosze to wolałabym komuś zapłacic i miec gotowe niż czekac aż się zbierze, Jeśli chodzi o mojego to sprawdza się powiedzenie: "szewc bez butów chodzi":dry:

reklama
sikoreczka79 - zdolniacha z Twojej córy! :)
dziękuje! Rośnie nam agentka taka że szok. Normalnie codziennie nas czymś zaskakuje, dużo łapie od Adrianka i mamy wrażenie że jest od niego sprytniejsza. No w końcu skorpionek i ma charakterek po mamusi:-p
Asiulinka to zdjęcie mnie rozbroiło. Słoneczko kochane mamusia zmęczyła tymi wszystkimi swetrami kurtkami czapkami....:-D:-D:-D
Dobra zmykam do łóżeczka, bo pewno pospac nie dadzą. Słodkich snów

u95m08jrem7.gif

Do góry