reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam u nas tez zimno. Ja juz zakupy zrobilam i Natalke do szkoly odprowadzilam bo musialam isc z Kuba do lekarza.:-(. Ma tak strasznie nosek zatkany biedaczysko ze az ciagnac butli nie moze:no:. Oczywiscie dalam mu kropelki ale wolalam tez isc do lekarza i sprawdzic co sie dzieje. Infekcja gornych drog oddechowych:wściekła/y:. No a teraz sobie usnal to mam chwile dla siebie i zjadam w koncu sniadanie;-)

ja tez wczoraj glosowalam i czekalam na wstepne wyniki:tak: ciekawe czy bedzie nam sie zylo lepiej:confused:

reklama
hej

my też wczoraj doczekalismy do wyników, a Maja dziś o 6:30 na nogach, ale po 1,5 godzinie znów na trochę przysnęła, ale ja jestem zkapciała :no:

zaraz zmykamy na zakupy, ale dzis podjedziemy autem, bo jeszcze zimno, a w nocy były 2 stopnie mrozu :frown:

iwona zdrówka dla synka :-)

Dzień dobry! My już pierwszy spacerek zaliczony:tak:Zmarzłam bardzo:-( Odprowadziłam synka do przedszkola, chociaż nie powiem że mu się chciało:no: marudził że jest nie wyspany i chce do łóżeczka, ale jak spytałam czy idzie do przedszkola to stwierdził tak. :tak: Mała zalicza spanko wózeczkowe. A ja kończę kawusie i wkraczam w te moje papiry. Ta baba ma dziś przyjśc wieczorem to trzeba odszukac polisę:wściekła/y: Wkurz mnie ta kobita z roku na rok coraz bardziej, chyba na przyszły rok poszukam innego ubezpieczyciela.
Iwonac28 buziaczki dla Kubusia. Zdrowiejcie szybciktko.
Vici dostałam twoje zaproszenie na naszej-klasie. Dziękuję:-)
To narazie tyle.

Witam w pochmurny dzień.Jesień fatalna Jeszcze by mi się słońca chciało :-( Wczoraj mieliśmy nawał gości Cały weekend była u nas moja siostra z mężem a późniejgojechali teściowie ze szwagrami. Siedzieli do 23.00 ale było fajnie. :tak: Biorąc pod uwage ze przez większość czasu siedzę sama z Julka takie urozmaicenie jak dla mnie to bomba:-)
Vici przesłałam ci inf w naszej klasie
Asiulinka Sikoreczka wysyłam wam wiadomośc na priva;-) dot naszej klasy oczywiście
Narazie uciekam Do zobaczenia popołudniu;-)

ja narazie na sekunde, bo musze leciec mleko ściągac... mam pytanie: jest juz tydzień po porodzie, mały urodził sie z wagą 3670, potem spadł na 3550 a wczoraj go wazyłam i ma 3560. Martwie sie ze tak mało przybrał, daje mu ok 65 ml mojego ściągnietego mleka i cały czas jest głody, jak dam mu wiecej to i tak ulewa, ma chyba za mały żoładek na wiecej... no i robi żólte, rzadkie kupy- prawie po kazdym karmieniu... czy to wszystko normalne?? może dlatego nie przybiera??? martwie sie...

RENIFERKU napisalam ci wczesniej ale juz usunelam tego posta, bo zle spojrzalam na wiek twojego Mikolajka:zawstydzona/y: przepraszam. To jest tylko mala czesc artykulu ktory znalazlam wiec chyba nie ma sie co martwic:
Waży coraz więcej
- Do trzeciej doby życia: spadek masy ciała o około 10% masy urodzeniowej.
- Około dziesiątej doby: osiągnięcie masy urodzeniowej.
- Pierwsze trzy miesiące życia: przyrost wagi od 150 g do 250 g tygodniowo.
- Między trzecim a szóstym miesiącem życia: przyrost wagi od 100 do 150 g tygodniowo.
- W drugim półroczu życia: przyrost wagi około 100 g.

Zawsze mozesz isc do pediatry i powiedziec mu jakie masz obawy napewno powie ci czy masz sie czym martwic czy nie:tak:

KASIULA MATULA na zajady nie mam dobrego i sprawdzonego sposobu:no:

A Kuba obudzil sie pomarudzil troche i znowu spi:eek:, a ja obiad gotuje bo Natalka zaraz ze szkoly bedzie.
Robie kawe ma ktos ochote?;-):happy:

reklama
Do góry