reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej Wam dziewczynki.
Dawid śpi, Majka ogląda Cliforda, wczoraj jej kupiliśmy :tak: więc mam chwilę dla siebie czyli dla Was.
Na podwórku zimno ale w domku mam cieplutko, teść przeczyścił mi piec i komin i napalił żeby sprawdzić czy się nie dymi i ja teraz sobie podkładam bo M będzie dopiero koło 22 to by nam tyłki zmarzły :-D.
A w sobotę mieliśmy straszną przygodę właśnie z piecem ( dlatego teść przyszedł dzisiaj ), bo sie okazało że w kominie zrobiła się mała dziurka przez którą dym pchał się w ścianę za elewację i znalazł dziurkę do Mai do pokoju i wyłaził pod parapetem :no:, taka zadyma się u niej w pokoju zrobiła że aż siwo było :szok:, dobrze że ona siedziała ze mną w pokoju bo by się jeszcze zaczadziła, ale już wszystko dobrze :tak:

Hej Laseczki:rofl2:
Głosować byłyście???
My właśnie wróciliśmy:happy:
Dziewczyny zostawiłam wiadomość na wątku "urlop wychowawczy"
jak coś to zaglądnijcie tam
i jeszcze jedna sprawa czy któraś z Was nie chciałaby kupić kożuszka:confused::confused:
nowy nie używany???
Wystawiłam aukcje-cena dla bb-ówowych mam do uzgodnienia
ŚLICZNY BIAŁY KOŻUSZEK (259028388) - Aukcje internetowe Allegro
pozdrowionka:-D:-D
Hej "siostro". Kożuszek super tylko czemu tali duży, ja mam 36 rozmiar więc bym sobie dwa uszyła ;-):-D, ale bardzo mi się podoba.

Ja mam taki od 0+, Fisher Price. Po prostu wydawało mi się, że noworodek jest jeszcze za malutki, żeby go w takiej pozycji unieruchomiać.
Ale to tylko moje zdanie, oczywiście.
A ja rozmawiałam z babką w sklepie jak szukałam leżaczka i ona mówiła że leżaczki Fisher Prica nie rozkładają się na płasko :sorry:
Aha no to akurat.No kazdy ma swoje zdanie i super bo gdyby wszyscy mysleli tak samo to chyba do kitu by bylo:-)
:-D:-D:tak::tak::-D:-D no było by nudno, było, albo jak mówi moja Majka "było by nie pięknie "

RENIFER faktycznie trochę mało przybrał, może zadzwoń do przychodni i poproś o domową wizytę pediatry. Dawidek urodził się 3700g po 6 dniach jak wychodziłam do domu ważył 3400g a 17 paź, czyli jak miał 3,5 tyg. ważył 4675g :tak:, czyli mój znowu trochę dużo przybrał. Ja na twoim miejscu bym to skonsultowała :tak:. A zastanawiałaś się czy nie lepiej przejść na mleko proszkowe? Tylko pytam bo wiem że mamowe jest najlepsze, ale czasem nie ma wyjścia.

reklama
dziewczyny, a powiedzcie mi, czy to prawda, ze jak sie dziecku czesto podcina włosy, to potem są gęściejsze?????

:-D:-D NIE, ta teoria zawsze mnie wnerwia jak ludzie mówią podetnij jej włoski bo ma takie cieniutkie, a ja mam w gazecie cały artykuł "prawdy i mity o włosach" i tam jest bardzo mądre zdanie
WŁOSY TO NIE TRAWNIK :tak::tak::-D
to jakie włosy będziemy mieć w dorosłym wieku zależy od genów a nie od fryzjera, czyli łyse noworodki mogą, ale nie muszą, mieć gęściejsze włosy od tych włochatych.

dziewczyny, a powiedzcie mi, czy to prawda, ze jak sie dziecku czesto podcina włosy, to potem są gęściejsze?????

PYCHA moim zdaniem to mit:baffled: Mojej Natalce czesto wloski podcinalam a ma rzadkie.

ANIA no to ci sie narobilo z tym kominem:szok::szok::szok: dobrze ze Majeczka nie byla w swoim pokoiku

Natalka juz wrocila zje obiad troche odpocznie i znowu nas czeka przeprawa z ta chol** lektura:wściekła/y:. Jeszcze nam zostalo pol ksiazki i odpowiedziec na 5 pytan. Odpowiedzialysmy na 9 i malej zajelo to 5 stron:szok::baffled:, ale niektore pytania sa takie ze nie da sie odpowiedziec jednym czy dwoma zdaniami:no:. No a poza tym jeszcze lekcje na jutro - mowi ze ma duzo zadane:eek:. Mowie wam ta szkola mnie wykonczy:wściekła/y:. Pocieszam sie tylko ze Natalka jest coraz starsza i za chwile zacznie sama prace domowa odrabiac a ja bede tylko sprawdzac;-). Chociaz juz teraz niektore zadania robi calkiem sama:tak:

A ja mówię Dzień Dobry!!!

Ale mam wqur*** mój mężuś po tym jak się dowiedział kto wygrał wybory chce mnie do pracy wysłać, bo stwierdził że Ci z PO nie dadzą im podwyżek, no i niby z malucha mamy zrezygnować... takiego wała jak Polska cała... nie odpuszcze i koniec... jak teraz nie zaciążę to po kilku latach na pieluchy już się nie dam namówić... no mówię Wam jak mnie to :wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:... wszsytko mi z rąk leci, zaczął mnie brzuch bolec no i na Kubusiu to się odbije dzisiaj, bo on od razu wyczuł ze coś nie tak iteż nie ma coś humorku....

no nie dizkeujemy,,nono wszystkei beda za nas trzymac,,to blizniaki albo wiecej nam wyjda:szok::-D:-D:-D
Dobre, dobre :-D:-D:-D za bliźniaki dziękuję... no chyba że w tym samym dniu urodzi sie moje i Twoje;-)

U nas tez tylko mezus zarabia (roznie bywa -raz lepszy miesiac, raz gorszy -jest przedstawicielem handlowym, wiec tozalezy od obrotu jaki zrobi). I takze splacamy kredyt (niemaly) i raty za pralke. Na dzidziusia sie zdecydowalismy pomimo wszystko. Zreszta jak nie teraz, to nie wiem kiedy bysmy sie zdecydoweali, bo im dluzsza przerwa, tym trudniej sie zdecydowac. Zreszta zostawilismy decyzje losowi-albo dzidzius, albo ide do pracy. No i wyszedl Grzes.;-):-D No nie powiem czasem ciezko bywa, ale przeciez nie pieniadze sa najwazniejsze.:tak: Zreszta na pewno uda ci sie namowic meza.
!
Bardzo ładnie to napisałaś i ja tez jestem podobnego zdania co Ty...
Dziękuję za zaproszenie na naszej-klasie

.
Elisabeth zaproszenie już poszło bo znalazłam cię :-)
Tak odebrałam i zaakceptowałam...

Sikoreczka ja Tobie tez wysłałam zaproszenie na naszej-klasie...

Iwonka.c- biedny Kubulek... uściskaj go i niech szybciutko zdrowieje...

Ewcia coś nowego w sprawie @ ??? bo u mnie ... no własnie.... jak nie czytałas to poczytaj post od początku:-(, ale się nie poddam

Witam ponownie:-)U nas zimno jak pierun i nic się nie chce.Mały śpi i mam czas na BB.
Podcinanie włosów bo będą mocniejsze i grubsze to mit.
Ania makabra z tym dymem aż nie chce myśleć co by było jakby w nocy to się stało jak spicie:szok:dobrze,że tak się skończyło.

dzieki dziewczyny, bo juz normalnie zgłupiałam, ja Majce nie obcinałam jeszcze włosków i nie mam zamiaru, a ma cieniutki, ale co się dziwic jak i ja i Darek takie mamy, ale ostatnio co chwile słyszę te durne mity o podcinaniu i chciałam sie upewnić

po ponad półgodzinnym boju Majka usnęła, a ja moge poklikac

Vici Ja tez wolę nie myśleć :no:, ale kurcze strach jest. Tyle sie słyszy takich wypadkach ale jak dotyczy Ciebie to zupełnie inaczej :no:.

Chciałam zmienić suwaczek Dawidka, bo mój synuś ma dzisiaj 1 miesiąc, ale strona mi sie nie chce załadować a jak już wejdzie to się dławi i mnie to :wściekła/y::wściekła/y:, i się poddałam.

A pamiętacie jak Wam pisałam o kuzynce męża która też była w ciąży, byliśmy z nimi pod namiotami i jej tam powiedziałam parę słów odnośnie wychowania dzieci? No to Wam coś opowiem:
Tej dziewczyny babcia to ciocia mojego M, stąd wiemy to i to pewne źródło :tak:
Ona rodziła 27 września i na drugi dzień wychodziła do domu, prosto ze szpitala pojechali do jednych i drugich rodziców, a potem do znajomych, a wracając do domu, oni mieszkają na działkach, wstąpili do Reala na zakupy, szok co z jednodniowym dzieckiem :szok::no:, to jest dopiero delikatnie mówiąc głupota i bezmyślność. A ta idiotka jeszcze jeździ po rodzinie i się tym chwali :no:. BRAK SŁÓW

reklama
Do góry