reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wieczorkiem.
Ja dziś wysprzatałam domek (z pomocą M :-)). Wczoraj wszystko wyprasowałam, więc teraz mogę sobie spokojnie usiąść i rozkoszować się nic nie robieniem. Mężuś zaraz zapoda jakiś filmik i będzie super. :-) No o ile nie zasnę -tak jak wczoraj.:baffled:
Ewcia powodzenia jutro z teścikiem :-) Koniecznie daj znać jak wyszedł.:tak:
Reniferek według mnie od razu możesz kłaść Mikołajka w leżaczku. Mój Grzesiu lubi leżeć w swoim. Jest to przydatny element "wyposażenia", bo jak marudzi, a ja muszę gotować obiadek, to Grześ jest przy mnie i może mnie obserwować. A jak to nie wystarcza, to zawsze można troszkę pobujać. Niekiedy tak właśnie zasypia.
A co do smoczka, to pediatrzy radzą się wstrzymać do 6 tygodnia, żeby maluszek nauczył się dobrze ssać. Mój Grześ jakoś nie przepada za smoczkami (Maciek też ich nie używał). Ale zauważyłam, że ostatnio wkłada piąstki i kciuki do buzi i ssie.:wściekła/y: Ale smoczka nie chce-od razu wypluwa. Boję się, że zacznie ssać nałogowo kciuka.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki!

reklama
Vici ale macie fajnie że śnieg pada:tak:W Polsce dziś też trąbili że w górach spadł śnieg i zagrożenia lawinowe są. Ja to śnieg lubię ale tylko jak pada i się utrzymuje bo taki ciągle topniejący a już zwłaszcza przemieniający się w tą paskudną chlapę i błoto to niecierpię:tak:
Asiulinka jakiego masz pomocnego męża:tak:Mój to tylko pod przymusem pomoże sprzątać a jak mnie nie ma i chce mi niespodziankę zrobić to woła mamę żeby mu pomogła:-DA ja i tak się zawsze skapnę bo to nie po mojemu sprzątanie ale oczywiście mu tego nie mówię bo by się jeszcze zniechęcił;-)

Witam...no, no faktycznie duzo piszecie ciezko nadrobic, a nie bylo mnie tylko jeden dzien - dzisiaj...
Dzis zrobilismy sobie z mezem i oreczka Familien Tag (dzien rodzinny)...wstalismy o 9:00, az nie moglam w to uwierzyc Hanife tak ladnie spala, przespala prawie cala noc wstala tylko o 5:00 na ami-ami zasnela i spala do 9:00 po czym zjadla i znow poszla spac do 11:00, ja w tym czasie zrobilam sniadanko dla mnie i dla mezusia, zjedlismy i poszlismy dalej spac... wstalismy ubralismy sie i wyruszylismy w miasto wrocilismy dopiero o 16:00 nie gotowalam dzis nic bylismy na chinszczyznie...Hanife caly sacer przespala i teraz juz tez spi moj aniolek...fajnie tak odpoczac od wszystkiego (gotowania, sprzatania itp.) i spedzic czas z rodzinka...
EWCIA trzymam kciuki
a teraz juz uciekam bo moj mnie wola
Milej nocki zycze

No taki rodzinny dzień bez przyziemnych domowych obowiązków to jest fajny:tak:
Vici ja wiem że to nie jest fajne jak jest zimno a śnieg pada i topnieje ale ogólnie to trochę mi tęskno do takiej prawdziwej zimy i świąt:tak:Ja poprostu uwielbiam atmosferę zbliżających się świąt, biegania po sklepach i szukania prezentów, wybierania drzewka i szykowania smakołyków a najbardziej to uwielbiam jak dzieci mają radochę z prezentów pod choinką, kuligu na sankach zaczepionych o samochód i robienia bałwana:cool:
Ja też uciekam bo wszyscy chyba wolne wzięli od BB:-DI nie mam z kim " pogadac";-)Do jutra. Dobranoc:-)

Ja też uwielbiam a jak śnieg lezy też lubie ale żeby nie topniał tak odrazu było by lepiej.A tak połaskocze,że jest i znika.

Dobranoc wszystkim papa

Dzień dobry. W końcu mi się udało być pierwszą:tak:Ale za to ja bym sobie jeszcze pospała a wy pewnie w łóżku leniu****ecie:-D Mój mały na 100% ma coś z oczami- objawy jak przy zapaleniu spojówek, bo przez noc już drugie oko zaatakowało i strasznie kicha a poza tym córka kaszle i ma katar:szok:Ja poprostu chyba oszaleję. Dopiero co jedno się pokończyło choróbsko i znów coś ich atakuje:-(W poniedziałek cxzeka mnie wizyta u lekarza .Dziś za to wybory i idę głosować bo jak potem będę narzekać to chociaż będę wiedziała że sama miałam w tym udział:-D

reklama
Leika dziękujemy:tak::-) Szybko idziesz głosować bo ja to dopiero koło południa pójdę:tak:Tylko nie wiem czy Matka brać ze sobą i czy będzie miał z kim zostać w razie czego- boję się że wiatr mu pogorszy te oczka. Ja nie wiem co to jest ale z nim przechodzę takie choroby których Madzia nigdy nie miała i czuję się zupełnie jak świeża mamusia która nie bardzo wie co robić chociaż staram się na necie dużo wyszukiwać informacji

Do góry