reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

To u nas tak jest jak sie myszy przestraszy;-) no i jeszcze zeby nie chodzic w lancuszkach i szalikach ( zeby szyja nie byla opleciona) bo dziecko sie w pepowine zawinie:baffled:. Sa tez dotyczace juz dziecka np. zeby bucikow dziecka nie stawiac na stole bo bedzie mialo ciezka mowe albo zeby przez nie nie przchodzic bo nie urosnie i takie rozne:eek: - cos strasznego. Smiac sie chce, ale starsi u nas to bardzo powaznie traktuja. Jedno w co wierze - bo doznalam na wlasnej skorze- to jest to ze jak w ciazy piecze zgaga to oznacza ze dziecko jak sie urodzi bedzie mialo dlugie wloski. Mnie to powiedziala moja babcia ś.p. jak bylam w ciazy Natalka a mialam straszna zgage i rzeczywiscie jak mala sie urodzila to na czubku glowki moglam jej kitke zrobic:tak:

O myszy tez znam...
O łańcuszku też...
O przechodzeniu przez dziecko też...
O bucikach nie znałam he he a własnie Kuby butki na stole przymam...
O zgadze znałam...
Ale w żaden nie wierzę... tez nie jestem przesądna...
A jak mnie wkurzaja jak mi na e-maila albo GG jakiś łańcuszek szczęścia przsyłają:wściekła/y:...WRRRRR....

Sewa u nas tez planowo sezon grzewczy od 15 października, ale chyba ktos mądry podjął decyzje, ze trzeba zacząć grzac, bo zimno,w końcu i tak my za to ciżękie pieniądze płacimy, bo ja to przez cały rok po 400 zł miesięcznie... :szok:

reklama
Ja też się nasłuchałam o tych zabobonach ale nie wierzę w to. O zgadze też znam. W pierwszej ciąży miałam okropną i Magda się urodziła z burzą wlosów a w drugiej zgagi nie było a Mateuszek miał szopę na głowie że mu pielęgniarki irokeza stawiały:-D
Leika udanego podpisywania umowy:tak:
Ewcia odpoczywaj sobie i zbieraj siły na cały tydzień pracy:-)
Sewa dobrze że drzwi zmienione i się podobają ale z tym okresem grzewczym to:szok: U nas w blokach to już dawno grzeją:tak:

Matko Sewa dopiero 15 to wy nam tam zamarzniecie:szok::szok: - wiesz co to ja zrezygnuje ze swojej czesci sloneczka na rzecz ciebie i Jedrusia;-):tak:

Kocha jesteś :tak::tak: ale serio dziś to mam taka zimnicę w domu, że mała bania :wściekła/y:

Elisabeth ja też mam cichą nadzieję, że nie będa czekali do 15 :confused2:

Wiecie co? Ale przed chwilą się uśmiałam. Przyszła do mnie sąsiadka z parteru, aby zobaczyć moje nowe drzwi :szok::szok::szok::szok::szok: powiedziałam jej delikatnie, ze chyba ją porąbało, a ona nie zmieszana ciągnie dalej, a ile kosztowały :szok::szok::szok::szok: to jej pytam, a co ma pani zamiar zwrócić mi koszty ;-):tak::-D Rety te stare baby u mnie w klatce mnie wykończą. Siedzą bajdy smrodzą, ciekawskie toto, plotkarskie, a w niedziele do kościoła idą w pierwszej ławce siądają :szok::szok::szok::szok: ja się pytam po co?????
Ło matko co za ludzie :szok::szok::szok:

Wiecie co? Ale przed chwilą się uśmiałam. Przyszła do mnie sąsiadka z parteru, aby zobaczyć moje nowe drzwi :szok::szok::szok::szok::szok: powiedziałam jej delikatnie, ze chyba ją porąbało, a ona nie zmieszana ciągnie dalej, a ile kosztowały :szok::szok::szok::szok: to jej pytam, a co ma pani zamiar zwrócić mi koszty ;-):tak::-D Rety te stare baby u mnie w klatce mnie wykończą. Siedzą bajdy smrodzą, ciekawskie toto, plotkarskie, a w niedziele do kościoła idą w pierwszej ławce siądają :szok::szok::szok::szok: ja się pytam po co?????

Uroki mieszkania w bloku:wściekła/y:. Do mnie kiedys ciotka przyjechala, a ze nie wiedziala dokladnie na ktorym pietrze mieszkam to sie zapytala jednej starszej babki ode mnie z bloku. Na to ona jej powiedziala, gdzie mieszkamy i ze napewno w domu jestesmy bo samochod nasz pod blokiem stoi:szok::szok: - te baby wszystko wiedza:wściekła/y:

A jak mnie wkurzaja jak mi na e-maila albo GG jakiś łańcuszek szczęścia przsyłają:wściekła/y:...WRRRRR....
ja tez tego nie cierpie i nigdy dalej nie podaje,mam to w d...hehe

Ewcia odpoczywaj sobie i zbieraj siły na cały tydzień pracy:-)
:tak:
no dzięki,odpoczywam,,ale prace klasowe na pon juz przygotowałam,hehe

witaj w klubie,ja tez amm taką jedną i tez z parteru,,ja mówie na nią"pani prokurator" ,, kiedyś wody nie było w ostatniej klatce u mnie w bloku,a mam ich 12,to ona widziała i chodziła po mieskzaniach i gadała ze w tamtej klatce wody nie,chyba komus zalało m i tak dalej,,plotkara nr 1..cąłyd zien w oknie i przed blokiem okupuje,aby wszytsko wiedziec i non stop jak kogos spotka to wypytuje,a gdzie była,a po co,ile wydała,no szok typ bezczelny....:szok:i to stara baba...

Sewa masz racje, wścibskie te babska są jak cholera... ja się ostatnio tez usmiałam, bo znajoma mi mówi, że taka pani z naprzeciwka rozmawia z moim sasiadem i się pyta :"A na długo ten nasz policjant wyjechał? bo ja to się teraz tak niebezpiecznie czuje, a jak on jest to od razu bezpieczniejsza jestem" (chodziło o mojego męża):-D:-D:-D:-D:-D a ja sobie myślę no faktycznie jak mój mąz jest w domu to nic nie robi tylko w oknie siedzi i pilnuje tej pani... hi hi hi,a co śmieszniejsze to w poblizu jeszcze dwóch policjantów mieszka:eek:

A ja juz wiem czemu Novaczka do nas nie zaglada... widziałm własnie na jej koralikowym blogu ile ona juz rzeczy zrobiła:szok::szok::szok:

Dobra ide makaron spaghetti gotować, bo już mi się żołądek do kręgosłupa przykleja z głodu....

:-D:-D:-D:-D:-D:-D też dobre :-D:-D:-D ale u mnie pewnie byłoby podobnie. Nic nie zrobisz, żeby nie widziały. Zawsze któraś głowę w oknie trzyma :confused2:
a u mnie jak zobaczyli,ze my mamy z M dwa auta,oooo to był szał,,bo ile zarabiamy,a ską dto auto,,itp itd...ciekwskie ajja,na pewno nieźle dupe obrabiaja,ja mam dokładnie 3 z klatki takie typy bezkarne...

reklama
Dobra ide makaron spaghetti gotować, bo już mi się żołądek do kręgosłupa przykleja z głodu....

Smacznego:-)
a u mnie jak zobaczyli,ze my mamy z M dwa auta,oooo to był szał,,bo ile zarabiamy,a ską dto auto,,itp itd...ciekwskie ajja,na pewno nieźle dupe obrabiaja,ja mam dokładnie 3 z klatki takie typy bezkarne...

Ewcia u mnie bylo podobnie. Raz nam sie samochod zepsul i mojej siostry ciotecznej maz pozyczyl nam na pare dni swoj zebysmy mieli jak sie ruszyc. Jedna sasiadka tego przezyc nie mogla jak to jest mozliwe ze " jedni co chwila sie innymi samochodami rozbijaja a innym ledwo na chleb starcza":wściekła/y::wściekła/y:. Normalnie tragedia. Tak jak mowilysmy mieszkajac w blokach wielorodzinnych wscibstwa sie nie pozbedziemy:no:. Dlatego LEIKA dobrze robisz wyprowadzajac sie do wlasnego domku:tak: tez bym chciala

Do góry