reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Elisabeth zycze przyjemnych rozmow o kolejnym dzidziusiu:tak::-):-):-)
Ja mam 176 cm i waze teraz prawie 72kilo:tak:i czuje sie szczuplo:szok:;-)

Bo ja to już się napaliłam na tego dzidziusia, a jak stwierdzimy że jeszcze nie teraz to...:-(
No czyli z Ciebie też laseczka... a skąd Wy wzięłyście ten wzrost? Można jeszcze sobie gdzies dokupić???:-D

Elisabeth wiem co czujesz bo ja tez tak mialam rok temu gdzies kiedy to tez juz w planach bylo kolejne dziecko(nawet odpowiedni suwaczek sobie zalozylam)i na watku dla staraczek zaczelam sie udzielac,tylko ja jakos zrezygnowalam pozniej z tego i az do tej pory decyzja zostala odlozona,bezpowrotnie.Czasami zaluje ze jednak wtedy sie rozmyslilam bo juz teraz mialabym kilku miesieczne dziecko i dwu letnie rodzenstwo ktore zaraz juz by sie razem bawilo a tak nie wiem czy zainteresuje sie soba majac taka roznice....

No właśnie Iwonka... ja sobie myślę, ze jeśli w najbliższym czasie się nie zdecydujemy, to przeciez siedzieć w domu tak bezproduktywnie nie będę i trzeba będzie jakiejś pracy poszukać, a boje sie ze jak zacznę pracowac to decyzja o dziecku sie odwlecze albo mi się juz odechce... a tak to byłaby dwójka, a potem to już mogłabym "karierę zawodową" robić he he... rozmowy z mężem sa już rozpoczęte, a nawet pewne "działania", no i jak mój mężus się nakręci to nie będzie odwrotu...

No to czekamy na rezultaty rozmów:-D Ja też chciałam około 2 lata różnicy między dzieciaczkami. Ale najpierw musiałam przekonac męża na drugie. Za nic nie chciał o tym słyszec, bo uważał że jak będzie jedno to będzie szczęśliwsze. A jak już siędał namówic to musieliśmy pół roku czekac na naszą fasolkę. To i tak było szybko, bo Adrian kazał nam czekac 15 miesięcy!

Witajcie mamusie domowe:-) Pozwólcie, że do Was dołączę:tak: Aktualnie jestem w domciu z moją córcią i mam zamiar jeszcze trochę potrwać w tym stanie, bo staramy się o drugiego Skarbka:-):-):-):cool2::laugh2:

Iwona.c- a czemu Kubusiowi mocz pobierałaś, pewnie coś przgapiłam, bo nie jestem w stanie przeczytać ok 70 stron, mam nadzieję, ze nic mu nie jest... a ja tez idę w następnym tygodniu do fryzjera (w końcu) a kolor to będę miała albo bordo albo brąz...

Kubus raz mial bakterie w moczu i sie przestraszylam ze moze miec refluks tak jak Natalka wiec wzielam skierowanie do poradni nefrologicznej i tam co chwilke badamy mocz. Na szczescie Kuba nie ma refluksu ani zadnych bakterii wyniki sa dobre wiec mysle ze w czwartek bedziemy miec ostatnia wizyte w tej poradni:tak::-)

Pomyslnych rozmow w sprawie dzidzi. Mozesz m jako argument podac moj przyklad;-) stanowczo za dlugo zwlekalismy z ta decyzja i roznica miedzy dziecmi 7 lat:szok:. Nie beda mieli wspolnych zabaw i tematow do rozmow:no::zawstydzona/y:

, aż mówi do mnie "mamusiu błagam Cię, weź mnie na ręce"

.

SEWA no nie dziwie ci sie ze po takich slowach sie ugielas:-)

Witam nowe mamusie:tak:

ja dopiero do domku ze spacerku wrocilam tak piekny dzien ze wykorzystalam na calego:tak::tak: teraz tylko kapiel kolacja i jeszcze musze troche z Kubusiem pochodzic bo juz go bierze:laugh2::laugh2: i dzieci pojda spac. A o 20 bedzie juz M obejrzymy jakis film i do wyreczka;-)

reklama
Witam nowe mamusie na naszym wątku:-)
Sewa też ci się zechciało takiego spaceru:szok::-DAle z Jędrka numer:-DZa takie słowa to bym go sama poniosła:-)
Elisabeth trzymam kciuki za udaną rozmowę z m:tak:
U moich dzieci jest różnica 5 lat i wcale się nie boję ze nie będą mieli o czym rozmawiać bo widzę jak razem potrafią się bawić, jak Madzia opiekuje się bratem, jak razem broją i udają że nic się nie stało i jak jedno za drugim jest:tak:

Do góry