reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No na szcęści Madzia tylko troszkę przeziębiona. Witaminka c smarowanko i sól morska powinny załatwic sprawe. Kupiłam jej do tego czopeczki żeby się tak nie złościła w nocy. Dobrze że nie ma gorączki. Podejrzewam że się u teściów załatwiła bo ja mam w domciu 25 stopni a tam z 18 było. Stasznie zmarzliśmy. :dry: No ale co zrobic jak centralne jeszcze nie włączone.:sorry2:
Adrianek w przedszkolu, ja obiadek gotuję i muszę trochę ogarnąc. Czy u was w domu też bałagan robi si ę w tempie ekspresowym? Bo ja ostatnio ciągle sprzątam i ciągle bałagan mam.:szok:

reklama
Przyprowadzilam Natalke ze szkoly mowi ze sprawdzian jej poszedl bardzo dobrze i nawet jako pierwsza oddala pani kartke:tak::-). Tylko ze pozniej dopiero zorientowala sie ze w adresie szkoly nie wpisala miasta, ale to niewielki blad. Na wszystkie inne pytania odpowiedziala dobrze:tak: Dostala zaproszenie od kolezanki na urodziny ( w zeszlym roku robili jej w mc donaldzie a w tym w bawialni w tesco). Tylko co jej kupic na prezent:confused::eek:

Osttnio cos mam chandre na siedzenie w domu.......marzy mi sie jakas praca, mam juz dosc swiadomosci ze ktos na mnie zarabia:baffled:

Ja tez tak mam, ale u mnie to narazie nierealne bo Kubus malutki a do zlobka nie chce go dawac bo tam to jest wylegarnia chorob:eek:, ale naprawde mam dosyc siedzenia w domu i ciaglego prania,sprzatania gotowania itd:no::baffled:
A co do pijanej matki i jej noworodka to brak słów tyleże jestem świędie przekonana że nawet jeśli aborcja byłaby możliwa na życzenie to i tak by się nie udało bo to juz było skrajnie nieodpowiedzialna kobeta a tłumaczenie że nie wiedziła że jest w ciąży Jak to możliwe Niby co brzuch jej sam z siebie urósł.:confused::shocked2:na pewno miała to w nosie i nawet do lekarza nie chodziła

Zgadzam sie w 100%;-)
. Czy u was w domu też bałagan robi si ę w tempie ekspresowym? Bo ja ostatnio ciągle sprzątam i ciągle bałagan mam.:szok:

U mnie na szczescie Natalka sprzata po sobie( nawet wczoraj to nie dosc ze sobie sama kolacje zrobila to jeszcze umyla po sobie garki:szok:) a Kuba jeszcze tak nie brudzi bardzo wiec mam wzgledny porzadek;-)

Wszystkim chorym zycze szybkiego powrotu do zdrowia:tak::-)

Heloł!!!

Kubuś dziś pospał do 8.30 więc teraz tez później zasnął, a jakiego mi krzyku narobił, że jest głodny... darł się na cały dom... sąsiady kupili meble i właśnie je zbijają i mam nadzieję, że mi go nie obudzą..

A teściów to ja mam na prawdę super... dziś teściu przyjechał i pzrywiózł nam mikrofale he he i tak jej pewnie nie będe używać, ale niech stoi:-)

mnie jakas chandra jesienna dopadła...
..
Na mni epogoda też jakoś źle wpływa, jako jest słonko to jestem happy a jak chmury to bez kija nie podchodź i jeszcze zbliża się @ więc humorek mam super:baffled:

Ania, mój mąż na jakieś 2 tygodnie przed porodem już nie chciał się ze mną kochać niestety - mówił, że mu głupio jak wie, że tam niedaleko jest główka dziecka :-D Też nam radzono żeby w ten sposób wywołać poród, no ale on nie chciał....

!!
:-)fajnie, mój natomiast stwierdził, ze w końcu robi to w trójkącie:-D:-D:-D

Ewcia- to w końcu Mateuszek nauczy się samodzielnie jeść, widzisz, nawet jakieś dodatkowe korzyści będa z tego przedszkola...
A powiedz mi jeśli to nie tajemnica, jak to jest miec męża "tirowca" (sorki za określenie), bo mój stwierdził, że jak pójdzie na emeryture, a może już za ok 11 lat, to też bedzie na TIRach jeździć i w końcu kase zarabiać... hm? on to ma 1000 pomysłów na minute...

Iwonka2006- w tych adidaskach to Vaneska będzie jak prawdziwa gwiazda... świecąca!!!... żyrandol tez super, w sam raz na upalne lato...

Sikoreczka- nie gniewaj się, ale 25 stopni w domku to trochę za gorąco... najlepsza jest temperatura 19-20 stopni... ale masz rację Madzia mogła się w ten sposób zaziębić... zmiana temperatury... przyzwyczajona do większej...życzę jej zdrówka... może kup Sterimar- to spray do noska z sola morską (czy już masz bo chyba coś o soli pisałaś?)

Iwona.c- "5 dzieczynek lepsze niż 1 chłopiec" nie strasz mnie:-), a u Ciebie się to sprawdza?

Jusia- ach Ci faceci, mój tez czasami z czymś takim wypali... no ale jak można chodzic po domu w szpilkach, sukience? przy garach, przy dziecku, na pewno byśmy "pięknie" wyglądały, a jak w nowej pracy, zadowolona?

Witam ponownie u na spada :-(
Bałagan powiadacie hmmmmmm znam to bardzo dobrze bo Victor uwielbia go robić ale pomaga mi sprzątać może nie za wiele ale zawsze coś.
Dopiero szkoła się zaczęła a już sprawdziany o matko :szok:

Iwona.c- "5 dzieczynek lepsze niż 1 chłopiec" nie strasz mnie:-), a u Ciebie się to sprawdza?

Elisabeth narazie jeszcze nie wiem bo Kuba maly, ale juz zdarza mu sie foch walnac:baffled::eek: Generalnie jest calkiem inny niz Natalka jak byla w jego wieku. Byla spokojniejsza, szybciej zaczela chodzic, a Kuba jest bardzo predkus, wszystko by chcial juz , a jak mu cos nie wychodzi to sie zlosci:dry:. Zobaczymy co bedzie dalej:confused:

wlansie uspala Igora po strasznych jego wrzaskach........... kurde budzi mi sie ostatnio w nocy i nie zasnie dopoki nie wezme go do swojego lozka :eek: i nie wiem jak mam to przewalczyc z nim.

u mnie tez w dalszym ciagu beznadziejna pogoda

A jesli chodzi o sprzatanie to ja tez mam wiecznie balagan w domu, choc tego nie znosze i staram sie sprzatac wszystko na bierzaco, to i tak w 10 sekund potrafi byc sajgon, ale tak to juz chyba jest przy dzieciach.

Kuba jest bardzo predkus, wszystko by chcial juz , a jak mu cos nie wychodzi to sie zlosci:dry:. Zobaczymy co bedzie dalej:confused:

Mój też he he:-D
Ach te Kubusie....
Jak powiedziałm koleżance jak dam synkowi na imię, to złapała się za głowe, bo powiedziął, ze Kubusie to takie "małe rozbójniki"... hm? czyżby sie miało sprawdzić???

Victor za to kładzie się na podłogę jak mu czegoś zabraniam,na szczęście tylko w domu to robi.Nie chodzi o jakieś zabawki czy coś tylko o to,że w kuchni siedzieć samemu nie wolno albo jak chce wejść na parapet bo i pies tam jest lub jak zobaczy drzwi otwarte a nie wolno mu na korytarz.Kładzie się i piszczy a ja sobie idę.

reklama
Iwona C u mnie jets to samo z Igorem.Wszystko chce juz, i tez sie okropnie zlosci jak mu cos nie wychodzi...... ciekawe czemu tak i czy kazdy chlopczyk taki jest:dry::confused:

Ja znam tylko jednego chlopca ktory jest baaardzo grzeczny (syn mojego kuzyna) i mimo,ze moja Natalka jest naprawde grzeczna to on przy niej to aniolek:shocked2::tak:

Mój też he he:-D
Ach te Kubusie....
Jak powiedziałm koleżance jak dam synkowi na imię, to złapała się za głowe, bo powiedziął, ze Kubusie to takie "małe rozbójniki"... hm? czyżby sie miało sprawdzić???

moze cos w tym jest:confused:

VICI swietny sposob;-):tak: - maly wie ze w takim zachowaniem nic nie wskora

Do góry