reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Melduję się-Dzień Dobry:-):-):-)
u Nas nocka ciężka:no:-Dawid nie chciał mleczka i darł japę pół noc:wściekła/y::wściekła/y:-musiałam go wziąść do Nas do łóżka;-) mleka dalej nie chciał i pił tylko herbatkę-dobre i to:tak: Rano mleczko też było be:no::crazy::no: zrobiłam mu gęstą kaszkę i dałam łyżeczką-zjadł ładnie:-):tak: chyba już nie chce jeść z butelki:sick::baffled::sorry2: podobno jak Ja miała 6 miesięcy to też nie chciałam jeść z butli:-p:-p

Miłego Dnia Wam życzę:-):-):-):-)

reklama
Moau mała jak miała niecały roczek to odstawiła butle i wszystko co zwoązane ze smoczkiem Mleczko tylko jadła w postaci gestego dania np płataki z mlekiem biszkopty itd...Potem przeszła na kubek niekapek ale tylko w nim piła herbtke lub soczek a w rzadnym razie nie wypiła z niego mleka :tak:I tak juz zostało do tej pory :tak:Ale co do smoczka usypiacza to nie wiem kiedy ja odzwyczaje bo jak idzie spać to zaraz woła gdzei jej dyduś juz próbowaliśmy roznych sposobów min.ze został u babci albo w samochodzie to był taki krzyk i płacz ze chyba kazdy z sasiadów ja słyszał:wściekła/y:

My też mamy usypiacza-smoczka ale jak narazie mi to nie wadzi.Jak chce to niech Victor ma trochę przyjemności może sam odrzuci a jak nie to kiedyś pomyślę o odstawieniu ale napewno nie w najbliższym czasie.

Hej dziewczyny:-). U nas w nocy była burza a teraz nawet ładnie. Nocke mialam ciezką bo o 1 w nocy zadzwonil mój brat i nas pobudził:szok::wściekła/y:. Przeprosił bo był w pracy i nie zablokował klawiatury i niechcąco mu sie nacisnelo no trudno. najważniejsze, ze Kubus zaraz usnąl z powrotem:tak: tylko ja nie mogłam zasnać, ale w końcu sie udało.

Czarna a może małemu zabki ida. Mój Kuba jak mu szły zeby tez nie chciał jesc butli - wszystko inne jadl - tylko nie butle:baffled::confused:, ale jak zeby wyszły to i butelke przeprosił.

Jusia moja Natalka jadła z butli do 4 lat:szok::szok::szok: gęstą manne na mleku, w smoczku musieliśmy dziurki wieksze wycinać bo nie chciala jesc inaczej:no:.
A co do smoczka uspakajajacego to zaczęłam jej tłumaczyć jak miala 2 latka ze żadne dziecko w jej wieku nie doi dydka i to jest bardzo nieladnie. Kazała go wyrzycić przez okno wiec ja ( udajac oczywiście) wyrzuciłam go , ale położyłam go na szafce w razie czego. No i moje dziecko mnie zaskoczyło bo od tamtej pory smoczka nie zawołała:szok::tak::tak::tak:, a wcześniej nic nie dawało rady darła sie bez dyda niemiłosiernie

Witam:-) U mnie slonko piekne od rana :-)My spalismy dzis do 8:00:tak:Zaraz ide do ADM podpisac nowa umowe najmu:tak:
Czarna ja mysle ze jesli nie chce to juz nie zmuszaj go do butli,wazne ze je lyzeczka kaszke i te mleko zjada w tej postaci.:tak::-)I sprobowac juz uczyc pic napoje z kubka niekapka:tak::-)
Jusia a ktos gdzies pisal,moze tu nawet zeby odciac koncowke smoka i powiedziec ze sie popsul i jest beee:tak:komus to pomoglo:tak::-)
Zycze milego dnia kolezanki:-)

Witam z ranka

co do skorpionow to sie zgadzam :-)u mnie wszyscy to skorpiony ja maz i synus:eek:

moje dziecie tez ma jeszcze didi ale uzywamy go tylko do spania,zreszta on sam sie upomona jak jest spiacy,i niemam zamiaru mu go likwidowac

a mleko tez poszlo w niepamiec przed roczkiem i do dzis niepije nawet kaszek

a dzis w nocy dal mi popalic pol nocy jeczal a jak sie obudzil to byl koncert,ale podalam mu syropek i wzielam go do siebie sapac i jeszcze spi

a u mnie pogoda kiepska wiaterek wieje i slonka nie widac:baffled:ale mam nadzieje ze padac nie bedzie

Czarna a może małemu zabki ida. Mój Kuba jak mu szły zeby tez nie chciał jesc butli - wszystko inne jadl - tylko nie butle:baffled::confused:, ale jak zeby wyszły to i butelke przeprosił.

iwona.c już sama nie wiem kiedy Dawid będzie miał ząbki
cały czas się ślini ale nic poza tym:no::no: i to już trwa chyba z dobre 4 miesiące

Czarna to może spróbuj z kubka niekapka. ale dostaje tylko

próbowałam i nie chce pić:no::no:

Czarna ja mysle ze jesli nie chce to juz nie zmuszaj go do butli,wazne ze je lyzeczka kaszke i te mleko zjada w tej postaci.:tak::-)I sprobowac juz uczyc pic napoje z kubka niekapka:tak::-)

będę jeszcze próbować z butlą ale jak nie będzie chciał to koniec:-p;-)
ale herbatkę i soczki piję z butli normalnie i kubka

reklama
Witam :-)
Mój Maksio zrezygnował ze smoka sam (co mnie bardzo cieszyło) gdy miał 9 miesięcy i zrezygnował również z cyca - co mnie mniej cieszyło...

Z niekapka nie chciał pić długo - zaakceptował go mając rok i 4 miesiące, gdy zobaczył, że jego nieco starszy kuzynek pije i wtedy nagle mu się niekapek spodobał. Teraz pije z normalnych kubków, na spacerze pije przez słomkę (wodę, soczek).
A z butelki korzystamy tylko do picia przed snem i w nocy, oraz baaardzo rzadko gdy Maks zaśnie bez kolacji, a potem zjada kaszę przez sen przez smoka w nocy.

Do góry