reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Novaczka dzieki bardzo za tekscik dla mnie,poczytałam,,dzieki...ale dla M szkoda tu postów,,ja powinnam byc chyba jego nieolnica,a on moim Bogiem,haha o to muc hyba biega....ale nieniee pomylił sie chyba co do żony...

Elizabeth on i tak wie o 1/5 tego wszytskeigo,ale ja mu nie pisze ze mam piwo itp on sam to wymysla nie majac powodow,,,zrobil sie typem beznadziejenego meza,,nie tego bralam za śłubnegoooo:no::zawstydzona/y:on nie wie o wszytskim,bo jakby wiedizal to uuuu,,,,,tzn ja nigdzie nie chodze ani nic,ale czesto pokryjmu jezdze do szwagierki,do kolezanek chodze,a pisze mu cos innego,,,,bo dla waszej orientalnosci,ja do kolezanek tez nie moge chodziccc:-:)wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ewciu no i przepraszam że o to spytam ale zaczynam być w temacie ... to Twój M co robi z kasą? Macie wspólne konto? Zbieracie na coś? piszesz że opłaca rachunki, ale ile możesz ich mieć max1500 zł a co z resztą wypłaty? Przecież siedzenie w domu i zajmoawanie się dzieckiem to cholernie cięzka praca, ale faceci tego nie doceniają i nie rozumieją.
Ja jedzenie i wsio do domu kupuje za te 390zl,,a mój M sobie kupuje i odkłada na konto,do którego ja nie mam dostepu,ani nikt inny,,,nawet nie chcial mnie wspołwłaściecielem zrobic..on nie wie cot o w domu siedzenie z dzieckiem i zajmowaniem sie domem,on mysliz eja tu lez ei leze i chyba chlejeee az pod stol padamm:szok::-D:-D
a zarabia 2000-2500euro,,to dużo...
sam na siebie wydaje koło 1000zł jak wyjeżża na zak
upki,,,,ale szkoda słów,on p[owiedizal,z emi na pewno nie zostaiw wiecej i jeszcze sie drze,ze ja nic z tego nie odloze,hahaha:-D:-Dsmieszny jest,,mi na zycie nie starcza,a tu jeszcz eodkłądac mam.....dupekk..

Wiecie co koniec tego tematuuu żałosnegoo

Novaczka super foteckzi nowe i avatarek..
Aniab śliczne zdjecia twoej takze...

Ewcia ja bym mu nierobila sloiczkow ze swoich pieniedzy tak czy siak.Nie pisze tego teraz bo sie po klociliscie ale wogole.Ja sama wydaje co tydzien 400zl i jeszcze Robert codziennie ze swoich robi zakupy wiec tygodniowo duzo wydajemy cgoc naprawde nie szalejemy a lodowka i tak pusta.

Dzień dobry wszystkim! :-)
Właśnie niedawno wróciłam od laryngologa. Koszmar! 1,5 godziny droga w jedna strone, przesiadki z autobusu do tramwaju i do tego ja sama z dwójką dzieciaków. A jakby mi było mało to ciągle padał deszcz. :baffled: Oczywiście w drodze powrotnej nie wytrzymali i zaczęli marudzenie. Do domu wchodziłam przy płaczach, krzykach i wrzaskach. :crazy: Udało mi się ich uspokoic i wygoniłam ich do pokoju niech mi dadzą chwilowo spokój! Adrianek ma się jutro stawic na zabieg, wszystko przygotowane i umówione... ale oczywiści M wyskakuje. Zadzwonił do mnie, że koniecznie i bez sprzeciwu MUSI byc jutro w pracy. Miał jechac z synem do szpitala, a tu taki numer mi odwala. Przecież to od miesiąca wiadomo.:angry::angry::angry: Nie wiem co ja teraz zrobię? Mama pracuje do 7 a mały ma byc na oddziale o 7.45 nie ma szans żeby dojechali! ńo przecież ja nie pojadę do szpitala jeszcze z Magdą! Chyba by jej nawet nie wpuścili! Niech go...:frown::growl::unibrow:Zobaczymy co wymyślił jak wróci z pracy!
Leika buziaczki dla Natanielka!
Ewciatrzymaj się! Oni zawsze muszą nam życie "urozmaicic"!

Kurczę, Ewcia, ale te pieniądze, które on zarabia to są Wasze wspólne pieniądze!! Ja też nie mam wspólnego konta z M i nie chcę mieć ;-) (jeszcze by się zaczął interesować, ile ja zarabiam, na co konkretnie wydaję - a tego do końca nie wie; moje zarobki są dużo niższe niż jego i idą częściowo na dom, a częściowo na "moje sprawy") ale co miesiąc M mi robi przelew, który mi spokojnie wystarczyłby na utrzymanie domu też bez mojej pracy, a jak mnie przyciśnie to mówię normalnie, że kasa mi wyszła...
Nie zmieia to faktu że np on chyba uważa moją pracę za "mniej ważną" (bo sam zarabia duuuużo więcej niż ja), ale ja ją lubię, daje mi niezależność, więc wszelkie rozmowy nt. "po co ci opiekunka, nie musisz pracować bo nic z tego nie ma" (jak mnie to wnerwia takie gadanie) są ucinane w zarodku.

Sikoreczko.. normalnie gdybyś mieszkała bliżej, to zaopiekowalabym Ci się Madzią... To nic, żeby płakała... jakoś bym sobie dała radę... z Martyną też sobie radziłam... ale z Łodzi do Czeladzi... to kawałek drogi...

reklama
Jusia, a co u Was wyszło? Maks już kilka razy miał bakterie coli i obawiam się, że będzie musiał mieć cystografię :-( Ja miałam w dzieciństwie wadę ukł. moczowego (zoperowaną gdy miałam 9 lat) i boję się, czy on też nie ma :-:)baffled:

Witam badanie moczu czyli miała robiony posiew i ogólne badanie moczu:tak:Na ogólnym adaniu wyszło ze nie ma ani białka czyli stanu zapalnego ani zadnych bakterii:tak:Ale z posiewu wynika jasno ze cos jest zaraz wam dokładnie napisze co tam jest napisane:-(cytuje :
Uzyskano zlewny wzrost kilku rodzajów bakterii.
(2 rodzaje pałeczek Gram(-) 2 rodzaje ziarniaków Gram (+) )
Istnieje prawdopodobieństwo niewłaściwego pobrania moczu Wskazane badanie kontrolne po dokładniej higienie okolicy krocza.
Tylko ze ja przed pobraniem moczu dokładnie umyłam Julie jej cipke i wyparzyłam nocnik wiec chyba to nie jest ze zaniedbałam ja higienicznie:wściekła/y::zawstydzona/y:Ale oawiam sie najgorszego bo mała juz była w szpitalu na bakteria w moczu juz staram sie jak najczęściej przemywać mała i niepodaruje sobie chyba tego ze znowu ma te bakterie.:-:)-:)-(

Do góry