reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś od rana nie miałam czasu do was zajrzeć:zawstydzona/y:. Najpierw sprzątanie dzieci itp. Ponadto pokłócilam się z moim M:no:. Nie wiem czy to jakaś epidemia czy co:confused:, bo też poszło o kase:szok:, że niby ja za dużo wydaje. Jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dałam mu kase i kazalam samemu jechać na zakupy tylko niech się nie zdziwi jak za dużo wyda i go zacznę rozliczać:evil:.

Iwonka szkoda że jest @ ale w nastepnym cyklu napewno się uda:tak:

Co do wieku to uważam, że każdy jest odpowiedni jeżeli kobieta uważa, że to jest właśnie jej czas na dziecko, jeżeli jest na nie gotowa. Ja urodziłam Natalkę jak miałam 21, a Kubę 28:-)

Ojej i jeszcze coś miałam napisać ale zapomniałam:zawstydzona/y:

Ewcia, @ teoretycznie powinien być 13, ale ostatnio mam krótsze cykle i może się zdarzyć jutro. Ostatnio się okrutnie poryczałam gdy się dowiedziałam, że moja babcia, która była u mnie od prawie 3 tygodni musi wyjechać, normalnie tak nie reaguję. Ciekawe czy to na @ czy na fasolkę hihi

Pycha pewnie już cię nie ma ale miłego wypoczynku i udanego pobytu na wczasach:-).

Ja też jutro jadę na wieś do mojego ojca chrzestnego dawno tam nie byłam:shocked2:, a jest fajnie. Kuba po raz pierwszy zobaczy krówki :tak:. Ciekawe co będzie robił:confused:.
Tylko że ja jadę jutro a w niedziele już wracam.

Mialam tu juz nie zagladac ale moje dziecko tekie cyrki dzisiaj odstawia przy zasypianiu, ze pojde gipsowac dopiero jak on zasnie.
Wiecie co wymyslil........:no::no::wściekła/y::sorry: gryzie sobie raczke i placze ze go boli zebym do niego przyszla:sorry::no::no::no::sorry: a gryzie naprawde porzadnie normalnie ma zabki odcisiniete na raczce i cala jest czerwona:szok: oooo a teraz slysze ze pluje po podlodze:wściekła/y::no:
Oj te dzieciaki kochane....

Mialam tu juz nie zagladac ale moje dziecko tekie cyrki dzisiaj odstawia przy zasypianiu, ze pojde gipsowac dopiero jak on zasnie.
Wiecie co wymyslil........:no::no::wściekła/y::sorry: gryzie sobie raczke i placze ze go boli zebym do niego przyszla:sorry::no::no::no::sorry: a gryzie naprawde porzadnie normalnie ma zabki odcisiniete na raczce i cala jest czerwona:szok: oooo a teraz slysze ze pluje po podlodze:wściekła/y::no:
Oj te dzieciaki kochane....

:szok::szok::szok::szok: no nie ale sobie sposób na mamę wymyślil;-). No tak co mama bedzie co innego robila zamiast się Igorkiem zajmować;-);-);-)

Witajcie..
Oj dziś gorące tematy...

Co do wieku, to tak jak wcześniej było napisane- każdy rodzi dzieci wtedy, kiedy jest na to gotów i jak się ułoży w życiu.. Ja w wieku Czarnej byłam jeszcze dziewicą... :tak:naprawde... też czasem myślę, ze fajniej byłoby mieć dziecko wcześniej, zeby nikt mi nie gadał, ze babcia przychodzi na wywiadówki,;-) ale jest tak jak jest i jestem zadowolona... też myślałam, ze nie chcę mieć dzieci, ale jak poznałam Tomka, to nie wyobrażałam sobie życia bez dziecka... i chcialam by to on wlaśnie był ojcem... jeśli Czarna miała takie odczucia wcześniej, bo znali się długo i długo byli razem, to tylko radość, że tak się stało, bo ma wiecej czasu na ewentualne kolejne, jeśli je zechce.. Czas będzie sobie płynął, wszystkim nam lat będzie przybywać a nie ubywać, a decyzje będziemy podejmować wg tego co nam się jeszcze przydarzy...

Ewciu, Ty się nie daj facetowi, i widze, że na całe szczęście się nie dajesz... Jeśli bardzo chce mieć Cię tylko dla siebie, to niech siedzi w domu, znajdzie pracę taką, by mogł być blisko Was, w końu tutaj i tak kasy nie zarabia na rodzinę, a na siebie. A jeśli kasę kocha bardziej, to niech Ciebie zostawi w spokoju.. nie namawiam do rozstania, tylko do zostawienia Tobie swobody działania. Naprawdę, wielkie mi mecyje spotykać się z rodziną... żebyś Ty jeszcze szalała na okrągło z koleżankami i kolegami, na dodatek nie dbała o Matetka, to rozumiem, ze mógłby mieć pretensje, ale Matetek jest zawsze z Tobą, czuwasz i nie zaniedbujesz go , spotykasz się w zasadzie z jego rodziną (męża znaczy)... niech nie wybrzydza... mówi Ci, że to taka samcza zazdrość, że potrafisz się dobrze bawić BEZ NIEGO... i to go najbardziej boli.. on uważa, ze tyra w robocie, a Ty niewdzięcznica bawisz się... Ech faceci... kto ich zrozumie?????????

A ja kompika naprawiłam... normalnie dumna jestem z siebie. Okazało się, ze zawirusowało mi firewalla i blokował wszystko co związane z IE. Odinstalowałam tarczę i działa bez zarzutu... muszę w necie poszukać czegoś innego..
Pozdrawiam... i siedzę dziś w domku, bo u nas pada.. może w tej chwili nie, ale zachmurzone mocno... nie chce mi się...

Dziewczyny a ja coś popsułam w BB:wściekła/y::wściekła/y:. To znaczy wszystko mi działa bez zarzutu, ale coś poprzestawiałam i wszystkie wątki w jakich się udzieliłam a mają nowe posty przesyłane są na mojego maila.:szok::szok: uwierzcie ze jest tego sporo :szok::szok: zwłaszcza z tego naszego wątku;-);-). Zrobiłam już nie subskrybuj, ale nadal mi idzie na pocztę:eek::baffled:. Co mam jeszcze zrobić? Pomóżcie

reklama
Jejku, ja widzę, że tu się pewne rzeczy zaczyna brać trochę za bardzo do siebie w rozmowie o wieku, w którym urodziło się dziecko.... I po co? Przecież nikt nikomu nie mówi "dziewczyno źle zrobiłaś rodząc dziecko tak wcześnie/tak późno", tylko każda pisze o swoich doświadczeniach/przemyśleniach. To, że ja się zdecydowałam na dziecko mając 30 lat, a Cloe pisze że w wieku 20 lat była gówniarą (ja też) to nie znaczy że któraś z nas uważa młode mamy za gówniary.
Mam również nadzieję, że to, że Czarną przeraża wiek 30 lat (i macierzyństwo w tym wieku) nie oznacza, że uważa nas starsze mamy za potencjalne pacjentki geriatryka, które powinny już sobie odpuścić. A przy okazji - coraz więcej kobiet decyduje się na dzieci również w okolicach 40.

Ola oczywiście że nie:no:!!!! Każda ma dziecko kiedy chce i nie ważne czy ma 17,20,27,30 czy 40 lat:-) !!! Nie uważam że kyoś ppowinien sobie odpuszczać
tak jak pisałam chciała mieć dziecko teraz a produkcję zakończe koło 30 nawet po 30;-)!!!
Tylko najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "taka młoda a ma dziecko-i po co Ci to było??życie sobie marnujesz:wściekła/y::wściekła/y:" Normalnie dostaje furi na te słowa bo co kogo to obchodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
a znowu na przykładzie mojej kuzynki-jest po 30 i będzie mieć za niedługo 2 dziecko a teściowa do niej z hasłem-w tym wieku nie powinno się mieć dzieci-za stara jesteś:szok:!!!
jak to usłyszałam to myślałam że się przewrócę-przecież 30 to młody wiek i odpowiedni na 1,3,czy 4 dziecko-jakby miała 50 to bym zrozumiała te słowa ale jak kuzynka jest po 30:szok::szok:

Agatka u mnie nic ciekawego;-)
siedzę na tej mojej samotni i się nudzę:-p

Do góry