reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jejku, ja widzę, że tu się pewne rzeczy zaczyna brać trochę za bardzo do siebie w rozmowie o wieku, w którym urodziło się dziecko.... I po co? Przecież nikt nikomu nie mówi "dziewczyno źle zrobiłaś rodząc dziecko tak wcześnie/tak późno", tylko każda pisze o swoich doświadczeniach/przemyśleniach. To, że ja się zdecydowałam na dziecko mając 30 lat, a Cloe pisze że w wieku 20 lat była gówniarą (ja też) to nie znaczy że któraś z nas uważa młode mamy za gówniary.
Mam również nadzieję, że to, że Czarną przeraża wiek 30 lat (i macierzyństwo w tym wieku) nie oznacza, że uważa nas starsze mamy za potencjalne pacjentki geriatryka, które powinny już sobie odpuścić. A przy okazji - coraz więcej kobiet decyduje się na dzieci również w okolicach 40.

reklama
Jejku, ja widzę, że tu się pewne rzeczy zaczyna brać trochę za bardzo do siebie w rozmowie o wieku, w którym urodziło się dziecko.... I po co? Przecież nikt nikomu nie mówi "dziewczyno źle zrobiłaś rodząc dziecko tak wcześnie/tak późno", tylko każda pisze o swoich doświadczeniach/przemyśleniach. To, że ja się zdecydowałam na dziecko mając 30 lat, a Cloe pisze że w wieku 20 lat była gówniarą (ja też) to nie znaczy że któraś z nas uważa młode mamy za gówniary.
Mam również nadzieję, że to, że Czarną przeraża wiek 30 lat (i macierzyństwo w tym wieku) nie oznacza, że uważa nas starsze mamy za potencjalne pacjentki geriatryka, które powinny już sobie odpuścić. A przy okazji - coraz więcej kobiet decyduje się na dzieci również w okolicach 40.
OlaK no co ty,my tylko tak gadamy,,nie bedzie na pewno nikogo nic przerazac,jak ktoras chciala tak urodzila dzidzie..To jest indywidualna sprawa,,my wszystkei jestesmy wspaniałymi mamusiamiii

OlaK ma racje z tym co napisala:tak:
Buziaki a ja iode sprzatac bo mam w domu sajgon:szok:
Ewcia baw sie dobrze z kumpelami :-)Ja ze nie jestem w ciazy to tez sobie teraz na jakas imprezke w malym gronie musze wyskoczyc:tak::-p:-):-):-D:-D:-D

OlaK ja mysle ze zadna z nas nie bierze sobie niektorych rzeczy tak doslowinie do siebie, bo gdyby tak bylo to juz dawno bylaby tu taka klutnia ze.....uuuuuuu......
My sie tu wymieniamy pogladami i doswiadczeniami tak jak napisalas..:happy:

Ewcia twoj M jest zazdrosny poprostu i sam nie wie jak sobie z tym poradzic i probuje cie zatrzymac w domu jakas taka klutnia:dull:i wyrzutami sumienia:dull: ale moim zdaniem to jak ci wczesniej napisalam nie powinnas sie zamykac w domu to nikomu dobrze nie sluzy:no:

Lece uspac moje dzieciatko a pozniej musze isc sciane gipsowac wiec chyba mnie tu nie bedzie.......ale moze jeszcze zajrze:-pnalogowiec ze mnie:-p:zawstydzona/y::-D

Ewcia twoj M jest zazdrosny poprostu i sam nie wie jak sobie z tym poradzic i probuje cie zatrzymac w domu jakas taka klutnia:dull:i wyrzutami sumienia:dull: ale moim zdaniem to jak ci wczesniej napisalam nie powinnas sie zamykac w domu to nikomu dobrze nie sluzy:no:
Lece uspac moje dzieciatko a pozniej musze isc sciane gipsowac wiec chyba mnie tu nie bedzie.......ale moze jeszcze zajrze:-pnalogowiec ze mnie:-p:zawstydzona/y::-D
no dokłądnie,przeciez sie nie zamuruje,,,,musze gdzie swychodzic,,,juz mid zisiaj dziewczynyd zwonily,abym przypadkeim autem nie przyjezdzala,bo mają male co nieco....
Wow bedziesz sciane gipsowac,,oo matko jaka ty zdolna...

Dobra ja lece myc glowe i spadam do babci,bo czas goni,,niedlugo 12 i nie wyrobie sie...miłego dnia...

reklama
Do góry