reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Agatka można wozic na przednim siedzeniu

Pycha a skad masz takie info? i czy jetses tego pewna? sorki za natarczywosc ale slyszalam juz wiele wersji i w koncu jestem glupia z tego wszystkiego:eek: dlatego pytam was w koncu tez was to dotyczy:happy2:

Biedny Kubus szybieko powrotu do zdrowka, Iwonka.c28 mi sie wydaje ze moze tesknic za siostra, w koncu byla z nim caly czas, a nagle jej nie ma, on tez napewno to zauwaza:tak:

reklama
Pycha a skad masz takie info? i czy jetses tego pewna? sorki za natarczywosc ale slyszalam juz wiele wersji i w koncu jestem glupia z tego wszystkiego:eek: dlatego pytam was w koncu tez was to dotyczy:happy2:

chyba nawet w instrukcji było napisane, sama nie wiem skąd ja to wiem, ale wiele razy widziałam dzieci siedzace z przodu, moje siostrzenice tez tak jeździły

ale teraz po twoim pytaniu sama mam watpliwości, choc Maja i tak siedzi z tyłu,

uff ..a ja po przejażdżce z moim Darkiem, ale dał mi wycisk, ale o to mi chodzi, bo już ważę o 300g mniej niż rano :-) a zaraz jeszcze lece na solarium, może jeszcze trochę tłuszczyku sie wytopi :-D

Dziewczyny. Mnie się wydaje, że nie można dziecka wozić z przodu :no: Chyba, że jest to maluszek i jedzie tyłem do kierunku jazdy. My Jędrka wozimy z tyłu za kierowcą, bo tam jest najbezpieczniej, a o to w końcu chodzi :tak:

Pycha widzę, że chcesz dobić do takiej samej wagi jak ja. Zostało mi jeszcze 4 kg, nie będę też wcale zła jak spadnie mi więcej kilosków.

Moje dziecko spi juz od godziny.Nie miala w dzien drzemki i tak szybko padla,chyba spacer popoludniowy na wlasnych nozkach ja tak zmogl:tak::-)Ja sobie wlasnie po prasowalam pranie ci rzadko mi sie zdarza:dull:.Teraz jestem juz wolna.Mnie sie wydaje ze tez z tylu sie dziecko wozi ale widzialam tez i z przodu dzieci malutkie ale tylem do kierunku jazdy:tak:Ja nie wiem moze w necie cos na ten temat jest napisane:tak:

Doczytalam ze dzieci male w sumie do roku powinny jezdzic tylem do kierunku jazdy,a powyzej juz moga normalnie zgodnie z kierunkiem jazdy:tak:Na fotelikach dla starszych dzieciach nic nie pisza w necie o jezdzie obok kierowcy tylko,tylko na tych dla niemowlakow:tak:

Dziewczyny moze wy sie orienytujecie, czy mozna malego wozic na przednim siedzeniu w foteliku:confused:, juz przodem do kierunku jazdy. Wiem ze jak jest poduszka powietrzna to nie mozna, ale jak jej nie ma??

Agatka_BB zgodnie z kodeksem ruchu drogowego można. Tylko oczywiście fotelik musi być przypięty pasami bezpieczeństwa, posiadać atest i dopiero dziecko może siedzieć ( też przypięte pasami, ale o tym chyba wiesz).

A tak przy okazji dobranoc i słodkich snów.

reklama
Do góry