reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Vici mi chodzi o formalnosci, bo w ciagu roku napewno do polski nie przyjade, wynajmuje mieszkanie wiec wszelkie formalnosci beda zalatwiac rodzice, wiec musze im pozostawic upowaznienia. Zastanawiam sie co jeszcze trzeba zalatwic.

reklama
Wlasnie polozylam mojego malego szkraba i mam chwile zeby posiedziec na BB:-):-):-):-) ale mnie podnioslyscie na duchu, myslalam ze to tylko ja mam takie okropne problemy z tesciami. Mieszkanie w jednym domu to jest poprostu jeden wielki koszmar.Zazdroszcze tym ktore sa zdaleka od swoich tesciow.
Ostatnio sie tak poklucilam z tesciem ze uslyszalam wiele niemilych slow pod moim adresem i jesetm taka wsciekla:wściekła/y: (z reszta moj Maz tez bo to slyszal) ze chcemy sie z tad wyprowadzic. Ogladalam przed chwila ceny mieszkan i domow, ale sa tak wywindowane ze chyba nas na to nie bedzie stac. Sami nie wiemy co do konca mamy zrobic, najchetniej to bym ich obu ................... ach znowu sie zdenerwowalam przez to wszystko.... kurcze 13.05 musze leciec obiad zrobic bo za poltorej godzinki mezus wroci.

Na początek może kartę ubezpieczeniową dla was chyba,że tam już macie ubezpieczenia.Ja czekałam ponad miesiąc tutaj na to więc lepiej coś mieć.Ja na szczęście jak coś potrzebuję to w auto i wycieczka do Pl z miejsca no ale u was trochę gorzej.

Z ubezpieczeniem nie bedzie problemow :)
bardziej mi chodzi o formalnosci tu w Polsce nie tam.
Meza mama przyjezdza za 2 tygodnie wiec wszystkiego sie dowiem, co trzeba tam zabrac.
Narazie na mojej liscie jest notariusz (mieszkanie) i rozliczenie sie z bibliotekami (jestem w 5 zapisana)

no Agatka znam ten ból jak patrzę na ceny domów gdyby nie to to my też już byśmy się wynieśli i skrócili męki ( przynajmniej moje ). A ja we wrześniu rodzę drugie bejbe i nie wiem jak z dwójką sobie poradzę się od nich ( czyli od teściów ) opędzać :baffled::-:)-:)-(. Jestem pełna obaw :no:.
Byłam na "zakupach" tj. na allegro i znalazłam super odjechane torby i śpiwory :tak:w przystępnych cenach. Po klapki pojadę do sklepu bo to już by była przesada :-):-):-), albo lenistwo :-p.
Ide dalej obiadek gotować i pilnować aukcji żeby mnie nie zlicytowali :laugh2: bo się :wściekła/y:

Hej

Sewa dzieki za wiadomosć od Ciebie ,

U mnie wsio ok ,czytam czasem co piszecie ,ale jakoś do pisania nie mam weny .

zamknięty wątek jest ,tez mam dostep i wam tez bym dała ,tak tez na zamkniętym napisąłam ,zobaczymy jak inne dziewczyny ,i mi tez jest strasznie głupio ,bo tam tez powinniście miec dostęp i już kiedys pisałam tam o tym ale jakos ucichło :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ania ja narazie przez nich nie chce drugiego dziecka i nie wiem czy kiedykolwiek bede chciala, jesli sytuacja panujaca w domu sie nie zmieni to chyba sie nie zdecyduje, choc przyznaje ze chce mi sie takiego drugiego malego lobuza;-), ale po co nastepny czlowiek ma sie meczyc na swiece przez jakis nienormalnych, niereformowalnych.....ludzi.

Chyba ten watek dobrze na mnie dziala bo chumor mi sie poprawia, milo jest z kims pogadac kto naprawde cie rozumie, DZIEKI WIELKIE.

reklama
Do góry