reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Buziaczek kobitko tylko nie szalej:-D wiem że się niuni nie możesz doczekac ale zawsze lepiej dla dzidzi jak jest do ostatnich dni donoszona:tak: Poza tym jeszcze będziesz miała dośc i myślami będziesz wracac do tych chwil kiedy niunia w brzuchu była;-)Zdrówka!
A ja właśnie wróciłam ze spaceru i czekam na męża. Dzieciaki wrzeszczą i się tłuką:baffled::no: Mam dośc ich i chciałabym chociaż chwilę w ciszy posiedziec:happy::szok::laugh2:

reklama
aniab190- wiecie jak juz pomyslalam,.... ze zachwile moge juz nie miec nic w tym brzuszku:eek: to przestraszylam sie ...jakos tak dziwnie :baffled: :eek: he he taka dziwna sprawa !! ale wole miec Niunie na wierzchu i byc juz po porodzieto mnie najbardziej meczy i nurtuje jak ja urodze i jak bedzie wygladac moj porod jak to boli itp. ja to mysle ze wogule nie bede wiedziala kiedy mam skurcze itp :-p:tak::szok::no: bo ja taka zamotana jestem !! dopiero poczuje te parte :-p:eek::confused::laugh2: hehe

Buziaczku ja jak mi wody odeszły przy pierwszym porodzie to byłam w domu i jeszcze podłogi zdążyłam pomyc i dopiero sie domyśliłam że mam skurcze i rodzę:szok::-D:-D Masz prawo nie wiedziec i nie martw się i nie myśl o tym:tak: Wszystko będzie dobrze;-):-)

hehe mam nadzieje ze tak bedzie jak mowisz, bo ja chce zachowac spokuj i jeszcze sie spokojnie wykapac i spakowac tzn .wybrac !! bez pospiechu..i jak dojade to juz tylko Niunia ma szybko wyskoczyc i bedzie po wszystkim !! hee:-) wiem to nie realne !! :-)ale zawsze mozna pomarzyc !! dobrze ze tu nie trzymaja ..mozesz wyjsc po paru godzinach ale ja zostane dobe ze wzgledu na niunke i zeby sie nauczyc karmic piersia !! :tak:

Hej laseczki, wlasnie mam 4 dni luzu, odprowadzilam mojego mezusia na pociag. Pojechal z Alankiem na dzialke :) No to sie wyspie, ael fajnie i ponadrabiam zaleglosci towarzyskie

Buziaczek mnie odszedł czop 1,5 tyg. przed porodem :tak::tak::tak: wystraszyłam się jak nie wiem co, a potem przez te 1,5 tyg. siedziałam jak na szpilach i wypatrywałam skurczy :tak::tak::tak: Przyszły z samego rana :-D:-D:-D:-D i nie można było ich nie poczuć :-D:-D:-D:-D Ale ja wszystkim życzę takiego porodu jak ja miałam. Szybko, bez traumy.

Shady ale Ci fajnie. Marzę o tym, aby mieć kilka dni tylko dla siebie :tak: Bo ja jestem z dzieckiem 24h na dobę. Starego nie ma i nie ma mi kto pomóc. Szkoda, że tak potoczyło się nasze życie bo jak był to baaaardzo mi pomagał. I teraz jest mi na prawdę ciężko :-( Dobrze, że moje dziecko jest grzeczne i spokojne. Nie daje mi w kość. Ale i tak czasami padam na twarz :tak:

Witajcie wszystkei..
A my dzisiaj nie wiedizeliśmy co ze sobą zrobić,,,wiec wybralismy się z babcią nad morze...super było..
Matuś sięw yszałał,wiaterek był ostry,ale na promenadzie siuper fajnie.Przyjechała też moaj siostra z synkeim i chodizliśmy wszędzie,najedliśmy sie lodów, frytek i gofrów,dzieciakai nabawiły..Fajowo.

Teraz id epoczytać wasze posty,bo jeszcz enie czytałam.
A moze troszke zdjęć jodu,morza,hehe

Iwonka chłopem się nie przejmuj .Mój podobny. Jeśli mu nie powiem to sie nie domyśli. Wychodzi z założenia że wszystkie obowiązki są moje bo on zarabia na rodziną a jeśli już pomoże to domaga sie pochwał...i chwalę go ile wlezie i coraz częściej wykorzystuje :cool2:. Spos.ób na mojego to nie warczenie typu: ruszyłbyś się wreszcie ale słodziutkim , delikatnym głosikiem. Zrobisz sałatkę? taka cii zawsze dobra wychodzi, albo zrobisz grilla ja nie umię tak smażyc kiełbasek albo Nakarmisz Julcie przy tobie tak ładnie je...:-p:cool2:;-) Bo mój Łukasz to taki typ. Jeszcze niedawno wkurzałam się na niego że zawszema problem ruszyć swoje szanowne cztery litery a teraz już nie;-)
Buziaczek to bliżej jak dalej:tak:
Ania 138 takie obawy chyba ma większość polskich rodzin. :no:To nasza Polska właśnie:dry:.
Mężulek właśnie robi grilla więc uciekam

:-)Ale zeście ankilkały,jeden dzien nie am mnie i naprawde lektura...:-p:happy:
Aniab super,że mężulo szybciej wrócił,my na swojego chłopa z Matkeim czekamy,dopiero 23 czerwca wraca.
WerEla no właśnie kurde,my z Ania to wiemy i Sewa tez wie co to znacyz samemu bez chłopa w domu.
Iwonka super oby tak dalej z dzidzią,niedługo będize nas więcej an wątku,bo niektórzy podwójnie...fajnie śnaidanko na trawie,ja marze o tym zawsze...hmm moze kiedyś coś wymarze sobie...tylko pozazdrościć własne podwórko...a mężowie,to zawsze chyba tacy sami...nie choruj kobieto,nie rozkłądaj sie...
Ania138 super ze wyjeżdżacie,miłęgo odpoczynku i pobytu,wypoczywajcie w taka super pogodę.Widze,że mas znadżere jak ja,i lekarz ci powiedizał tak jak mi,heh tylko aj nie w ciązy ale przed...Bedziemy czekać na relacje po odpocyznku na działce.
Anaconda27 mniam czereśnie uwielbiam,wogóle owoce uwielbiam i anjlepeij kwaśnie..he
Sewa super ze planujecie dzidzie,bardzo fajnie..nastepna ciąża się szykuje an wątku;-):-) usunąc,mi lekarz nie kazał skoro chce zajsc w drugą ciaże...:confused::baffled:
Buziaczek o maj gad,to już niedługo no i pewnie non stop wsyztsko sprawdzasz i czekacie na baby ...fajnie...fajnie ci z dzidizą w środku,ale jak będzie na zewnątrz to będzie jeszcze fajniej:-);-):tak::tak:miłe maleństwo super sprawa...
Shady wow pełen luzik i wolna chata i odpoczniesz,wyluzujesz sama,ale pewnei i zatesknisz za nimi;-);-);-);-)
Sewa jestemz tobą,tez tak mam,24 h z dzieckiem is ama w domu.wiem coc zujes zi jak ci idzie..buziakuje i pozdrawiam,ale jestesmy twarde i damy rade..
Cloe dobry spsob na meża masz,taki delikatny i miły:tak:;-):-)życz emiłego grilowania.

A my w domu,właśnie sie epoka lodowcowa zaczyna będziem z Matetkiem oglądać,bo to dla niego bjaa,a ja słucham teksty:-);-);-);-):tak::tak::tak:

reklama
Rany ile wy piszecie:szok: Moje dziecko spi juz od 19:30:tak: jestem wolna,juz zdazylam podlac trawke i przy okazji siebie:wściekła/y: ale nawet ciepla ta woda a ja cala mokra:baffled: Dzis sie opalalam i wogole caly dzien na dworzu spedzilismy.Goscie popjechali,domek posparzatany.
shady o to masz labe,ja bym jeszcze nie mogla na taka rozlake sie zgodzic:no::eek:;-)
Ewcia ale super wam bylo tam,a byli jacys odwazni i kapieli solnych zazywali:confused:
buziaczek ja tez planowalam sobie ze w domku normalnie odejdzie mi ten czop,odejda wody,zaczna sie pierwsze skurcze a tu lipa:dry:Jak minal termin porodu to chodzilam do szpitala na ktg i 3 dnia zatrzymali mnie bo zle wskazywalo i na drugi dzien na porodowke o 8 mnie zawiezli podali oksytocyne i jazda sie zaczela.Zero chodzenia.Caly porod przykuta do loza:baffled:.tzn 8 godzin a w bolach non stop 6 godzin:tak:Ty juz masz jakies oznaki wiec moze i uda ci sie normalnie jak na filmach zaczac rodzic w domku,samochod i jazda do szpitala na porodowke,raz ciach i dzidzius juz wtulony w ciebie szukajac cyca:tak::-):-):-):-):-):-)
cloe my wczoraj grilowalismy,teraz do soboty spokuj.Powiem szczerze ze moj tez lubi byc chwalony tyle za ja to nerwus starszny:baffled:

Do góry