reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Werela ja od zawsze ma migrenowe bóle głowy ale odkąd w drugą ciążę to mam je częściej i jeszcze dochodzą :baffled:, nawet wody się nie mogę napić bo od razu kibelek:confused:, mama zawsze robi mi wtedy zastrzyk z pyralginy, podłącza kroplówkę i dzięki temu jakoś jeszcze żyję, ale wczoraj poleczyłam się od innej strony :cool2::szok::baffled: i też pomogło. Oczywiście same sobie tego nie wymyśliłyśmy było skonsultowane z moim gin.
Ewcia dziękuję dzisiaj już lepiej ale jeszcze nie na 100%. Pod koniec lipca jedziemy My i moja siostra z mężem i córcią do Karpacza na 8 dni. My mamuśki z córciami będziemy zaliczać niziny a mężulki wyżyny ;-).
buziaczek co do teściowej z piekła rodem to my chyba się spotkałyśmy na takim osobnym forum :tak:tak mi się wydaje ale faktycznie szkoda gadać. U mnie też od września czyli po porodzie wszystko się zmieni na lepsze dla mnie tak sobie postanowiłam i tak będzie!!!
Pycha bardzo fajnie wymyśliłaś z tą miską zamiast inhalacji :tak:. To na pewno tak samo działa. Moja też na początku się bała ale jak jej powiedziałam że to tak jak Hefalump to się przekonała.

reklama
no i moja Majcia śpi :happy: zobaczymy tylko jak długo, bo wczoraj kaszel ja po 10 minutach wybudził i był koniec spania

a ja musze umyć włosy, wymoczyć stopy no i ta drugą kawkę sobie zrobić

iwonka fajna imprezka sie zapowiada :-)

dobra zmykam, bo mała znów kaszle :-:)-:)-(

Leika to powodzenia życzę w uczeniu dziecka spać w łóżeczku:tak: Ja jakoś nie umiałam się rozstawać z Weroniką:-) Do tej pory przyłazi do nas w nocy a często jej pozwalamy spać z nami całą noc. Uwielbiamy z nią spać;-)

Ja też uwielbiam spać z małym i bardzo mi go brakuje w łóżku. Niestety u nas jego spanie w łóżeczku to konieczność... przede wszystkim dlatego, że zrobiło nam się w łóżku ciasno we trójkę i budzilismy się połamani... Poza tym mały jak usnął, to nie pozwalał mi wstać z łóżka, momentalnie się wybudzał - w związku z czym ja też musiałam z nim chodzić spać o 21-22. Chcę mieć znowu wieczory dla siebie.
Teraz mały śpi w łóżeczku w nocy a nad ranem biorę go do nas i dosypiamy tak do wstania. Wszyscy są zadowoleni i wyspani :)

Cześć dziewczyny:-)
Pogoda u nas jeszcze przed chwilą była piękanb a tera nadciągnęły brzydkie chmurzyska:dry: Oby nie padało:no:
Ania to trudno że priva nie doszedł. Miałam do ciebie parę pytań dot. urodzenia dziecka na urlopie wychowawczym.Między innymi chciałabym wiedzieć jak duży będzie nasz zasiłek macierzyński. Czy mogę spodziewać sie podobnej kwoty jaka dostawałam jak byłam na macierzyńskim z Julką:confused: Resztę chyba wiem Jeśli coś mnie olśni to zapytam:tak:

CLOE GRATULACJE :-):-):-):-):-):-):-):-)

ale zmiany a nie było mnie zaledwie dwa dni.Jestem w szoku.I ile następnych staraczek się szykuje.Do roboty baby:tak::tak::laugh2::laugh2::cool2::cool2:.
My niestety pozostaniemy przy pojedyńczej sztuce:-:)-:)-(,bo to i mój wiek nie pozwala i nie wytrzymałabym następnych 8 miesięcy bez wsawania z łóżka.Ale Wam życzę udanych prób;-);-);-)
Wczoraj byliśmy na badaniach z Kacperkiem,pobieranie krwi u takiego szkraba to KOSZMAR.Jeszcze przez pół dnia chodził koło mnie i pokazywał na rączkę "ała"Mam nadzieję,że dziś już nie będzie pamiętał.

Iwonka-ja mojego wiecznie wysypanego Kacperka kąpię w Balneum Hermal ,a ostatnio kupiłam też taki krem i jest super.
Nasi goście weekendowi odwołali przyjazd.A ja już załadowałam lodówkę.Świetnie,uwielbiam takie klimaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Fajna pogodynka się robi więc zmykamy na spacerniak,do miłego wszystkim....

Jenki ależ mnie długo nie było... wybaczcie mi kochane!
Ostatnio jestem jakaś dziwna, Filip nam ząbkuje i nocki to po prostu meksyk! MA JUŻ JEDNEGO ZĄBKA:-) W dzień dziecka mu się zaczął wyżynać. Jestem szczęśliwa.
Tak w ogóle to zaczynamy dalsze przygotowania do ślubu, w tym miesiącu chce załatwić już kwestie zaproszeń i mniec na oku już jakąś suknie ślubną:-) No i musimy isc do kościoła wypisac protokół.
Tak po za tym u mnie ok, siedze w domu i ostatnio w każdej wolnej chwili śpię! A może w ciąży jestem???!!!:eek: Nieeee:no: nie możliwe:-)
Pozdrawiam was i całusy przesyłam waszym dzieciom prześlicznym!:-)

reklama
Jestem i jakoś nawet udało mi się przeczytać zaległości:-)
Byłyśmy na spacerku i na zakupach a teraz głowa mi pęka:wściekła/y: jak ja nie znoszę tego bólu:no:
Weronika siedzi i chrupie marchewkę jak mały chomiczek:-D
Nie chce mi się robić obiadu. Najchętniej bym się położyła spać:-(

Do góry