reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
W końcu sie odrobina spokoju. Jaka błoga cisza jak moja Julcia śpi:-). Upał a moje dziecię ma tyle energii jak nigdy . Novaczak blog prześliczny , bardzo dziewczęcy:tak:
Ewcia Marlena
ja mieszkam w domku a i tak mam ukrop w domu. Zasunięte żaluzje niewiele pomagają:no:

Iza witaj wśród nas. :-) Na pocieszenie napiszę że i ja średnio co jakiś czas dostaję kota. Moje dziecię właśnie jest w w zaawansowanym stadium buntu dwulatka i wierz mi chwilami mam ochotę ją sprzedać
Czekam na zdjęcia twoich pociech:tak: Niestey mojej Julki zbyt szybko nikt nie zobaczy bo jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to jestem totalny antytalent:wściekła/y:

no to przynajmnie juz nie czuje sie wyrodna matka wiedzac ze nie tylko ja chce czasami oddac (nawet za doplata moja coreczke) ha ha ha
moja tez jest w okresie buntu ale ona przechodzi to jakos wczesniej bo w wieku 1,5 roku....

Dzień dobry :))

Iza - nie dziwię Ci się, że masz czasami dość... przy dwójce takich maluchów. Mam nadzieję, że choć to forum da Ci torszkę odsapnąć od dzieci ;)

Witajcie mamuśki!

Anaconda, super, że z malutką będdzie wszystko w porządku. Na pewno dzięki Waszej trosce i odpowiedniej opiece wszystko skończy się dobrze!!

Witam nową mamusię. Iza, chyba każda mama czasem ma dość, a najgorsze, że wiele osób dokoła tego nie rozumie i uważa, że mamy super bo przecież "tylko" siedzimy w domu z dziećmi. Ale mimo trudności i tego, że czasem ma się ochotę uciekać gdzie pieprz rośnie, i tak wszystkie z nas kochają te małe istotki najbardziej na świecie i żadna by swojego nie oddała :-)

U nas w piątek miał być kameralny grill z udziałem jednych sąsiadów, ale imprezka nam się fajnie rozrosła - było 8 osób plus dwa wielkie psy. W środku grilla rozpętała się burza, szybko wnieślismy stół do domu i dalej sobie biesiadowaliśmy. Od wczoraj jestesmy sami, mój chłop wraca jutro w nocy, ale jest ok.
Nie zamierzam dziś przesadnie angażować się w pracę, bo mi się nie chce (a powinnam ale co tam!), około południa ma wpaść na kawkę nowa sąsiadka - juz się cieszę.

Miłego dnia!

Dzień dobry.
U mnie dizś znowu pięknie jest i gorąco.
My niedawno wstaliśmy,zjemy włąsnie sniadanie,mama kawe spije,bo jeszcze sie nie obudziłam,hehe
Iza S. witaj witaj pisaj pisaj,buziole...
Anaconda dobrze,że z Majeczką wszytsko oki,powolutku i się zagoi...
Mój zbój lata jak opętany,wczoraj nie pobiegał i dzisiaj nadrabia..
My musimy dzisiaj skoczyć na miasto ,pójdziemy spacerkiem,albo i nie,bo mamy daleko,a Matuś nie wróci i będe musiałą go jeszcz enieść,a nie mam zamiaru w taki ukrop...

Dziendobry:-) U mnie slonecznie i goraca,pranie juz zrobilam a pozniej ide sie opalac :cool2::cool2::cool2:Moje dziecko wstalo z wieksza wysypka:wściekła/y: Juz nie wiem co jej jest:confused::confused::confused: jutro ide do lekarza z nia.A do tego wszyzstkiego caly czas ma zatkany nos i czasem kaszle odrywajaco.No to by bylo na tyle.Musze isc do sklepu a mi sie nie chce,moze pozniej przyjedziem moj tata to pojedziemy na wieksze zakupy.
OlaK i Ania123 obie mialayscie przygody z burza :szok::baffled: Ja sie okropnie boje burzy:zawstydzona/y::dry:

Iwonka Julcia też ma silny katar i kaszel odrywający. Z tego co widzę więcej dzieci ma takie objawy to jakiś wirus chyba. Już powoli jej mija z nosa tak nie cieknie i prawie nie kaszle , jeśli jednak jutro całkiem nie minie wybiorę do lekarza. poki co teraz ja mam zawalony nos Mam nadzieję że nie będziemy zarażac siebie nawzajem:no:
Dziś zapowiadaja u nas burze więc znowu nigdzie nie pojdziemy:dry: bo jeśli burza złapała by nas w połowe drogi to nie byłoby ciekawie:baffled: Z utęsknieniem czekam aż upały miną bo w takim ukropie nie da się funkcjonować.:sick:
Ola K fajnie że grill się udał :tak: Takie spontaniczne imprezy są najlepsze

Iwonka, Cloe, Maksencjusz też kaszle odrywająco, generalnie poza tym że ma wciąż nie wyleczoną infekcję (ale dostał teraz Ceclor, i już widać niejaką poprawę) jest podejrzenie, że ma alergię na pyłki (traw zapewne bo teraz pylą) w spadku po mamusi. Oczka ma bardzo zaczerwienione biedaczek a oczywiście krople mu wpuścić to ho ho nie lada wyczyn!
Mam mu zrobić badanie IGE ogólne żeby zobaczyć czy ma alergię w ogóle, a potem ew. konkretnie na co. Kurczę myślałam ze alergia na pyłki rozwija się jednak później :-( Ja też kicham i trę oczy.

reklama
WITAM
Hej jak sie spalo??
My pospalismy dzis do 12 tzn. ja i dzieciaki bo Przemek juz dawno w pracy... hahaha
Ale mam chumorek zjeeeeee..... nic mi sie nie chce.
Musze chyba zrobic pranie i posprzatac ale nie mam ani czasu ani ochoty na to... Nawet na dwor nie chce mi sie isc........
IWONKA2006 odezwij sie potem
Znowu mam ochote ja sprzedac......

Do góry