reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
czesc dziewczyny...jak tam wieczorek minol?

Iwonka....ja tez sie caly czas zastanawiam kiedy bedzie ten odpowedni moment na drugiego dzidziusia i sama nie wiem:confused: :confused: Jak wypala plany z moja dalsza edukacja , albo jak sie troche przeciagnom to mam 4 lata wyjete.Patrys bedzie mial wtedy prawie 6:szok: :szok: :szok:

No i jeszcze jedna sprawa. Przestaliśmy uważać więc kto wie może to u mnie pojawi sie ciążowy suwaczek:tak:. Muszę się przyznac że im dłużej myślałam o robieniu kolejnego potomka tym miałam większy mętlik w głowie . Tyle samo argumentów za co przeciw. Teraz , nawet jeśli ( kto wie) jestem w ciąży, sytuacja nie wygląda klarowniej. Jedno wiem na pewno zawsze chciałam mieć więcej jak jedno dziecko a skoro juz siedzę w domu to za jednym zamachem odchowam sobie dwójkę. Będę też jeszcze na tyle młoda żeby wrócić do pracy, jak tylko dzieci nie będą wymagały ciągłej opieki ( tak przynajmniej się łudzę)Poważny minus to taki że tato jak i Łukasz późno wracają do domu a dalsza rodzina mieszka w promieniu stu km. Mieszkam też na osiedlu domków jednorodzinnych na peryferiach miasta i wszędzie mam daleko .z dwójką maluchów poruszanie się będzie utrudnione. Prawo jazdy mam ale już nie pamiętam jak się jeżdzi więc tym bardziej z moimi dziecmi do samochodu bym nie wsiadła. Mimo to wiem że dam radę bo nie bedę miała wyjścia , co najwyżej będę wam się tu trochę wypłakiwała jak to jest mi ciężko:-p
Idę spać dobranoc

nikita fajnie ze wpadlas i ze wszystko dobrze u was.Gratki dla corenki!Zycze ci duzo sily i cierpliwosci.Dwa miechy szybko zleci:tak:;-);-):-)
Joanna@ No wlasnie,6 latek i male beby:confused:Jedno do szkoly a drugie przy cycu:-D:-D:-D Ale na serio nie ma sie z czego smiac:no:To trzeba dobrze wszystko przemyslec zeby to byl ten odpowiedni moment:tak::happy::elvis::nerd:

Moja corka dostala jakiejs wysypki:confused::confused::confused: Ma ja na ramieniu i pod pacha.Jest taka grubsza jak kasza i bardzo widoczna po wzgledem wielkosci krostki.Nie wiem co to moze byc,rano ja obejrze a jak cos to do lekarza pojde:dry:
Ciagle o tej sepsie glosno az mnie ciarki przechodza.................
Zmykam spac
Dobranoc

Witam!

Novaczka - tak karmię, ale mały dostaje też kaszkę na kolację. Ja wiem, że dzieci na cycu częściej się budzą w nocy, ale Natek potrafi spać budząc się w nocy tylko dwa razy. Po prostu ostatnio te nocki są strasznie kiepskie i zastanawiam się dlaczego... Może zęby? Jeśli tak, to jest nadzieja, że zacznie więcej sypiać znowu.

Leika to może też być dużo wrażeń w ciągu dnia i później śni mu się to wszystko.A i życzę bardziej przespanych nocek.

Witam
U nas dzisiaj pobudka była o 5.30:szok::szok::szok:. Mały ładnie śpi w nocy pomimo choroby i napuchniętego dziąsła (wczoraj znalazłam-ma nawet takiego krwiaka:-(), ale niestety wcześnie wstaje:-p. A od rana już tak szaleje, że nogi mnie bolą od latania za nim:wściekła/y:.
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków, które ruszyły w świat na nóżkach:-). A tym mamusiom, które czekają na pierwsze kroki - cieszcie się, bo nie wiecie jak wam dobrze;-):tak::-D.
Nikita - super, że u was wszystko dobrze:-). Dwa miesiące szybko zlecą i będziesz miała swoją kruszynkę:tak:(aż ci zazdroszczę:cool2:).
Joanna - 6 lat to dobra różnica wieku, to starsze nie jest już zazdrosne i dużo pomoże:tak:
Cloe - powodzenia w staraniach:-), tak naprawdę, to nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, więc lepiej się nie zastanawiać, nie szukać za i przeciw.
Novaczka - moja szefowa ma dziecko w wieku przedszkolnym, ale ma też mamę niepracującą i zawsze miała z kim zostawiać dziecko, więc nie wie, jak to jest liczyć tylko na siebie. A poza tym niedawno się rozwiodła i kole ją w oczy szczęście innych;-):-D:-p. Super, że tatuś się spisał, oby tak dalej:tak:. U nas usypianie też należy do taty (co prawda usypianie to za dużo powiedziane, bo tylko kładziemy Kubę, a on zasypia sam;-).

Dzień dobry drogie mamuśki :-)
U nas starania dzidziowe mają się zacząć na wakacjach, czyli na początku lipca. Ciekawam, co z tego wyniknie (nie wspominając o tym, że jedziemy z dwójką dzieci - Maksiem i pierwszym synem mojego męża, Maćkiem, więc okazji możemy nie mieć zbyt wielu ;-) ). Tak sobie wyliczyłam, że gdyby drugie bobo miało urodzić się na wiosnę, to będzie "wygodnie" ze względu na pogodę (z Maksiem chodziłam z wielkim brzuchalem w największe upały, dziękuję bardzo), poza tym będę jeszcze swobodnie mogła pojechac w grudniu na Święta do Wawy, a latem z kilkumiesiecznym bobaskiem będzie można ruszyć nad morze. No, zobaczymy czy się uda.

Cloe, kochana to dopóki masz jeszcze czas, pojeździj autem trochę, żeby sobie przypomnieć. Może kilka lekcji z instruktorem jazdy? Zawsze to lepiej niż np. denerwujący się mąż lub inna osoba z rodziny ;-) A później będzie Ci o niebo wygodniej!

reklama
A my narazie dzidziusia niet.To znaczy narazie:-)bo następny będzie ale za jakieś 3 latka:yes:może ciut szybciej to się jeszcze okarze.

Cloe dobrze radzi Ola wykup pare jazd i poćwicz i będzie cacy.Wiadomo,że wprawa jest jak się jeździ a jak nie to niby z kąd ma być.

Do góry