reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dZIEŃ DOBRY WITAJCIE,.
u MNIE BRZYDKA POGODA, MÓJ MĄŻ ZABRAŁ mATUNIA I POJECHALI NA POCZTE I JAKIES SPRAWY ZAŁATWIĆ NAMIEŚCIE.
jA POSPRZĄTAŁAM I TERAZ bede leciała do babci,musz edo lekarza ja zawiesc bo am za daleko.
Donata gratki dla chodzących...
Ale mi sie napisało z capslookiem..
Dobra lece,papa

reklama
Właśnie wróciliśmy z dworu bo zgonił nas deszcz do miasta nawet się nie wybierałam w taką pogodę:dry: Moja Julcia właśnie moczy dłonie w kubku z woda i myje swój wózek :-D a ile się jeszcze przy tym nagada:-D:-D Tatuś pewnie by powiedział "czysta mama" ;-)
Pycha u mnie wychowawczy kończy sie w listopadzie 2008. Do tego czasu warto byłoby mieć już kolejnego potomka :tak:
Werela fajnie że się odezwałaś .Nie zapominaj o nas dziewczyno:tak:
Na obiad zrobiłam dziś zupę grzybową z suszonych grzybów od teściowej tyle że jakaś gorzka mi wyszła:dry:

Moja tez spi Obiad sie gotuje.Kazali mi zadzwonic do przychodni po 14ej i nikt nie odbiera telefonu.Wysypka jak byla tak jest ale sie nie powieksza.Nie wiem jutro moze sie dostane do lekarza.Dzis tez bym mogla ale balam sie z nia isc tam gdzie dzieci chore zeby czegos nie zlapala.Podejrzewam alergie bo pila sok Pysio truskawkowo pomaranczowy i cos tam jeszcze wiec moze to od tego:confused::confused::confused:Pogoda okropna leje deszcz i jest ciemno.
WerEla fajnie ze wkoncu sie odezwalas:tak:Mojej znajomej dziecko tez mialo taka wysypke pare tygodni sie to ciagnelo i tez lekarze nie wiedzieli co to jest.Podejrzewali i alergie i nawet grzybice drog oddechowych a w koncu po jakims czasie ktorys lekarz prywatny powiedzial ze to moze byc swierzb.I zlecil kuracje i pomoglo:tak::tak::tak:Wszyscy sie dziwili skad to sie moglo znalezc u ich synka tym bardziej ze ma jeszcze jednegostarszego i nikt z domownikow nie mial tego i sie nie drapal.To mozna alapac nawet od kota czy [psa.Nawet jej dziecka pediatra sie zdziwila i nie mogla w to uwierzyc ze ona tego nie rozpoznala i dalej w to nie wierzy,ale najwazniejsze ze dziecko sie juz nie meczy i wszystko zniklo:tak:
Pycha Piekny ten twoj kwiatuszek :-):-):-):-):-):-):-)

cloe bo za duzo grzybkow ci sie wsypalo:tak:;-)Moze smietany do lej wiecej:tak::-)A ja dzis mam na obiad gulasz z kopytkami i salata ze smietana:tak::-p

WerEla uściski dla malutkiej, oby jak najszybciej znalazł się przytomny lekarz, któremu będzie się chciało trochę dokładniej małą zająć!!

Iwonka, Vanessce także życzę szybkiego powrotu do formy = zejścia wysypki.

A ja byłam na zakupach, kupiłam sobie dwie sukienki. Tylko obie biało czarne :baffled: Oraz buty, torebkę, i trochę prezentów dla dzieci, z którymi będę się widziała. Teraz pojawiają się wyrzuty sumienia, że za dużo wydałam hihi.
Mężowi kupiłam historię Polski na 30 płytach CD, pożyczył sobie od kolegi i mu się podobało (kilku płytek sobie posłuchał), powiedział kiedyś że fajnie byłoby mieć coś takiego na własność. No to będzie miał ;-) :-D

Dzien dobry, u nas sie poprawila pogoda,a le jeszcze caly czas nie jest idealna. Jutro juz piatek i weekend, super uczucie:tak:. Zaczelam Erikowi wprowadzac mleko krowie. Pytalam lekarza i sie zdziwil, ze jeszcze nie zaczelam. Sugerowal by podawac juz wszystko, co i my jemy tylko oczywiscie bardziej mdle. Erikowi mleczko krowie nie zabardzo samo smakuje, wiec zrobilismy mu kaszke z owocami i zjadl. Rosnie mi dziecko jak na drozdzach i coraz to umie cos nowego. Mowi tak, mama baba, dziadzia, daj, ne. Umie wlozyc kolko do otworu w tym ksztalcie, pokazuje juz oko, nos, ucho. Rozumie,gdy sie go o cos pytamy, bo odpowiada tak lub nie:tak: :-D Wszystkie slowa powtarza i wie jak kaczuszka mowi:tak: :-) Caly czas sie nie moge nadziwic, jak te dzieci szybko rosna:tak:
Moj maly tez jest rannym ptaszkiem, wstaje miedzy 6-7 a idzie spac o 19stej. Widze, ze duzo staraczek nam sie objawilo. Cloe, Ola, zycze owocnych staranek:tak: :-)

Moje dzieci dzisiaj poszły spać z opóźnieniem, a to dlatego, że Kuba uciął sobie drzemkę dzisiaj do godziny 18.00:szok::szok::szok:. Ale już go wymęczyliśmy zabawami i poszedł grzecznie spać. Mam nadzieję, że nie wstanie jutro o 4.00:-p.
WerEla - wpadaj częściej:-). Dużo zdrówka dla córci, oby jak najszybciej pozbyła się tej wysypki.
Pycha - super kwiatuszek:cool2:;-):-D.
Aga - nie dziwię się, że Erikowi zwykłe mleko nie smakowało:tak:, przecież to modyfikowane jest takie słodkie, że szok. Może spróbujcie kakao:confused:.

reklama
Zuzia boje sie, ze od kakao moze miec zatwardzenie, bo ponoc kakao ma to do siebie ze je powoduje:no:
Erik za cholere nie chce pic z niekapka, ten dziubek mu wogole nie podchodzi, lubi pic z kubeczka i z lyzeczki ale niekapka unika i od razu rzuca nim o podloge:szok: :szok:

Do góry