reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj jak dawno tutaj mnie nie było. Mówiłam że jak Weronika wyzdrowieje to będę mało siedziała przy kompie ;-)

Starałam się przeczytać zaległości sprzed tylu dni ale chyba nie dam rady.

Gdzieś tam coś widziałam że IWONKA coś pisałaś o foteliku na rower dla dziecka, my w tamty roku na wiosnę kupiliśmy dla Weroniki z firmy Hamax i jesteśmy bardzo zadowoleni. Weronika uwielbiała w nim siedzieć jak jeździła z tatusiem a ja za nimi. Mała nawet w nim spała jak się zmęczyła. Nie należy do najtańszych ale jest godny polecenia.

U nas jakoś leci. Byliśmy wczoraj z małą u lekarza na bilansie 2 latka i okazuje się że za mało waży bo tylko 10,5 kg. Jak przez miesiąc nie przytyje to będzie trzeba robić badania krwi. Ale jak moje dziecko ma przytyć jak ona od rana do wieczora biega. Dziecko wulkan, nawet 5 minut nie potrafi usiedzieć na tyłku.

Może wieczorkiem jeszce się pojawię. Pozdrawiam Was cieplutko.

My zmykamy zaraz poszaleć do Sali Zabaw :tak:

reklama
Moje dziecię też śpi, a ja już wyskoczyłam do sklepu po przecier i sos pomidorowy jest zrobiony. Za pulpety zabiorę się jak mały wstanie, bo nie chcę go obudzić maszynką do mielenia mięsa.
WerEla - z ciekawości sprawdziłam, ile ważyła moja Karola na bilansie 2-latka (bo ona też zawsze chudzina była) i ważyła 12 kg, przy wzroście 90 cm. Więc jednak trochę więcej. Też kilka razy robiliśmy jej badania krwi z tego powodu i zawsze były idealne, nawet uparłam się na badanie kału na pasożyty i też nic nie wyszło. Widocznie ten typ już tak ma.
Vici - Victorek to bardzo grzeczne dziecko, że tyle śpi i pozwala mamie siedzieć z nami;-):-D:-).

Hehe dobre ale jak nie śpi to daje do wiwatu.Zuzia 2 latka i wzrost 90cm no nieźle ciekawe ile Victor będzie miał-już się boję.Teraz ma 86 bo wczoraj go mierzyłam na stojąco.

No tak, ale potem już dzieci tak szybko nie rosną.
oooo i mój mały się obudził:-p więc spadam......

reklama
Do góry