reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Sylwia - mnie zawsze pomagają inhalacje. No i są jeszcze różne specyfiki z apteki, np. Cirrus, który u mnie działa super, bo katar szybciej spływa. Ale wiesz, jak to się mówi, leczony, trwa siedem dni, a nie leczony tydzień:baffled:.

reklama
Witajcie Kobitki,

Pycha-a czy nie jest lepiej kiedy oparcie rozkłada się do pozycji leżącej?Ja też jestem na etapie poszukiwania spacerówki.Nie jest łatwo się zdecydować.

Umyłam wczoraj SIEDEM okien-jeszcze trzy mi zostały ale nie mam już siły...:sick: :sick: :sick: .

Pogoda u nas całkiem,całkiem-idziemy zaraz na spacerek.

Iwonka-czy ten bujaczek-konik ,który kupiłaś to jest taki do ogródka?
Napisz czy Twoja Vanesska umie się na nim huśtać.Tęż mam zamiar taki kupić tylko nie wiem czy mój Kacper będzie umiał się na tym bawić .Pewnie tak .

DUŻO UŚMIECHÓW DLA ŁUKASZKA !!!

Witam ja tylko na moment bo prasowanie czeka:-(
Victor rano miał katar i to zielony br a widzę,że przy takim radzicie do lekarza:-(właśnie się zastanawiałam który gorszy bezbarwny czy zielony i już wiem.
Pogoda u nas dalej boska wczoraj 3 h choidziliśmy.

Wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia i słodyczy Victorek z mamusią życzy tobie Łukaszku

Vici - zielony katar to katar bakteryjny i z takim lepiej iść do lekarza, bo właśnie ten jest gorszy.
Mój maluch śpi już 1,5 godz. (odsypia nocne ekscesy);-). Obiadek ma już gotowy, dzisiaj pomidorówka. Brakuje mi już pomysłów na obiady dla niego:baffled:.
Pogoda nawet niezła, tzn. trochę słońca, trochę chmur. Jak mały wstanie, to idziemy na spacer.

Pycha a propos wózków to chyba ten Baby Dreams nie ma podnoszonego podnóżka (o tym Grapi piszą "głębokość siedziska razem z podnóżkiem" mam nadzieję że to oznacza, że podnóżek się podnosi), a jak dziecię zaśnie na spacerze to będą mu te biedne nóżki zwisały.
Sama mam dwa wózki - jeden to składany Graco Mirage Plus, który nie ma podnoszoneg podnóżka i uważam to za największy mankament tego wózka. Więc ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła jeszcze nad innymi modelami albo zdecydowanie wzięła ten z podnoszonym podnóżkiem. Moje dziecko nie lubi spać na spacerach, a wózek składany służy mi niby tylko jako wózek "przewozowy" czyli coś co wrzucam do bagażnika auta i korzystam w mieście lub zabieram na krótkie wyjazdy - ale jak już Maks uśnie (co jednak się zdarza), to jest słabo z tymi wiszącymi nóżkami.

Vici, życzę aby katarek przeszedł. Faktycznie niepokojący może być kolor, mam nadzieję, że nie rozwinie się w jakieś choróbsko.

Ja juz wrocilam z zakupow i na podworku bylo troche zabawy:tak: ale jest chlodno i slonca nie bylo a wiatr wial:baffled:Teraz dziecko spi a ja wcinam spaghetti.
Donatella to jest bujaczek dla dzieci 1-3 lata.Ma on nisko siedzeni i oparcie:tak:Jest bezpieczny.Kiedys bylam w smyku i juz go probowalismy,tyle ze tam kosztowal prawie 100zl:szok:a na allegro najtanszy znalazlam za 65.50.Nadaje sie do zabawy w domu jak i ogrodu bo jest caly z plastiku.Sa trzy kolory.Ja go kupilam bo z mysla do ogrodka.:tak::-)Koń na biegunach RÓŻOWY - Little Tikes (174013241) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

vici Zielony katar jest gorszy bo oznacza infekcje bakteryjna i powinno sie skonsultowac to z lekarzem.Nie mialam jeszcze takiego przypadku ale czytalam w roznych miejscach ze tak jest.Napewno gdzies w necie to czytalam tez.

hej

jestem załamana :-( byłam u fryzjera i nie podoba mi się kolor :-( japitole, nie wiem co zrobić, może sie przyzwyczaję i jak zaczne chodzić na solar, to będzie lepiej wygladało

a co do wózków, to dzięki za rady :-) jak zwylke nic znów nie wiem :-D :-:)baffled:
Ola K. dobrze że mi zwróciłać uwage na ten podnózek i rzeczywiście to jest wazne,
może którejś z was wpadnie w oko jakaś inna parasolka do 6 kg, to prosze o namiar

sylwia ja nie doradzę, bo ja nigdy nie leczę samego kataru, tylko objawowo....

My już po spacerku jestesmy, zaraz będę piekła ciasto bo jutro mamy gości :)

a co do wózków, to dzięki za rady :-) jak zwylke nic znów nie wiem :-D :-:)baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co az tak zle te wlosy ci wyszly:confused:Moze uczesanie zmien i bedzie inaczej wygladalo lub idz na poprawke:tak::-)

Moje slonko sie obudzilo znow z wielkim apetytem:tak:zjadla spaghetti i oczywiscie byla dokladka:szok::-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Hejka gdzie jestescie:confused::confused::confused:farsz do ziemniaczkow juz zrobilam a mieso z kurczaka tez juz dzisiaj ta przyprawa gyros obsypalam zeby do jutra dobrze wszystko przeszlo:tak:

Do góry