reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My też już od dawna na nóżkach. Ja narazie bede kupować jedzonko w słoiczkach bo dopiero w lecie bede miec swieże włosne jarzynki. Chyba ze lato w tym roku nie nadejdzie, bo za oknem tylko zima i zima...

Macia zrobiła sie głodna wiec lece go nakarmic :D

reklama
te zupki dokladnie nazywaja sie "pierwsze przeciery" to jest do nich link...http://www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&grupa=1_szy PRZECIER

jak masz warzywa z ogrodka to dobrze, ale ja bym sprobowala dac najpierw ze sloiczka a pozniej zrobiona samemu, tak mi sie wydaje....ja tak robilam, Kuba byl do 6 miesiaca tylko na cycusiu i wszystko bylo wporzadku!!!

a co rozwolnienia to musialabys dak dziecku duuuzo soczku, zeby mialo rozwolnienie, a na poczatek daje sie okolo 50 ml :) a co twardszych kupech po zupach to tez zalezy jaka zupke dasz......zreszta kazde dziecko reaguje inaczej, musisz sama stworzyc sobie swoj sposob na odzywianie malucha, ja moge tylko podpowiedziec.......

sylwia-lesiak pisze:
Joaska a teraz co je twoje malensto i o jakich porach??

teraz oprocz cyca Kuba je raz dziennie zupke albo obiadek z miesem okolo 12-13, pozniej kolo 16 zjada jakis deserek ( owoc przetarty, kisiel owocowy, kaszke na soczku) a teraz chce mu jeszcze wprowadzic kaszke mleczko-ryzowa kolo 19, ale jeszcze zobacze, mieszt posilkami pije soczki albo herbatke, no i cycus o 8, 11, 15, i kolo 20..ale to wszystko ruchome pory.....

sylwia-lesiak pisze:
acha
JA jak jasiowi dalam o 13 triche zupy dojadl cycem to potem cycolil dopiero 0 17.30
To ty w nocy juz nie wstaniejsz??
chciala bym..ale niestety, mamy jakies 3 pobudki.........taj juz mam cycuchowe dzieci, bardziej sie budza na przytulanie niz na jedzenie, alr to z czasem moja.....podobno...........

rany dziewczyny musze sie pochwalic. juz wam pisalam, ze w lipcu planujemy slub...no i wlasnie dowiedzialam sie, ze dostaniemy wlasne M w prezencie slubnym i to odrazu 3 pokoje. teraz mamy sobie znalezc, takie, ktore bedzie nam odpowiadalo (metraz, lokalizacja, no...wogole wszystko), a w lipcu przeprowadzka.

Sylwia myślę, że z tym sokiem to lepszy pomysł, bo chodzi żeby delikatnie przyzwyczaić żołądek do innego pokarmu. A kupy są u takiego malucha fizjologicznie luźne, bo jak nie jesz żadnych obstrukcyjnych potraw a mały dostaje pokarm płynny to inaczej musialoby mu się coś dziać, żeby miał gęste. Moje dzieciaki zalatwiały sie raz na 10 dni do 6 miesiąca i tez na bardzo luźno.
Ja pierwsze dziecko karmiłam ze słoiczków, bo jakoś tak nie mogłam się zabrać do gotowania. Drugiemu gotowłam sama, bo i tak robilam już obiady dla reszty rodziny więc jakoś tak samo szło. Trzeba niestety uważać n askładniki zupek gotowych, bo praktycznie do wsztystkich dodaja mąkę ryżową. Moje po jednym posiłku z takiej zupki były załatwione na amena, a ja razem z nimi! Tak więc ze wszystkim trzeba ostrożnie, żeby nie mieć kłopotów ;D

syn mopj juz wstal wiec teraz bedzie cycolenie i moze spacerek
wiec raczej bede po poludniu
do zobaczyska   ;D :p
redMayka fajny perent wam ktos robi

reklama
magdalenko nie widzialam zupy, w ktorej bylaby maka ryzowa...........za to widzialam ze skrobia kukurydziana, i te zupki na poczatek, te "pierwsze przeciezy" maja skrobie kukurydziana..........

ale co do ryzu to przestrzegam...dawalam Kubie na noc kaszke ryzowa na moim mleku, zeby dluzej byl najedzony i ladniej spal, ale to sie nie sprawdzilo, w zamian mial zatwardzenia.........jak zrezygnowalam to wszystko jest juz ladnie!!

Do góry