reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc babeczki, ja wlasnie sniadanko wcinam..........moje cudowne i niskokaloryczne platki kukurydziane hihihi :)

zaraz tez zmykam zpacyfikowac Kubiszona i po kaweczke.......

my na nogach od 6 tzn. moj syn, ja udawalam jeszcze ze spie do 7...........

reklama
witajcie dziewczyny.
Ale zescie sie rozpisaly jak mnie nie bylo. moje malenstwo zjadlo snadanko o 8 rano i dalej poszlo sobie spac. o dziwo w lozku, a nie w foteliku samochodowym, co bylo ostatnio jego ulubionym miejscem do spania. teraz zlopie 2 kawke i nadrabiam kilkudniowe zaleglosci w czytaniu forum.

uffff przeczytałam wszytko :p

Pycha i co?? Fajny ten aparacik ??? :p dostaliście wszytko?? bo my niedostaliśmy paragonu i karty gwarancyjnej , ale walić to bo aparatu i tak nieoddamy :p ::)

Sorbek superowo że dostaniesz kaske ;D już masz jakieś plany na zakupy ? ::) :p

słuchajcie dziewczyny ...ale odpoczełam u tesciów .Naładowałam baterie że ho ho
ale mieliśmy mały problemik bo jak jedziemy z mężem gdzieś sobie to zostawiamy tesciowej z 300 ml.mojego mleka ..no i tu był klops ::) mleka niebyło !!! :( ::)wszystko wyjada i niemam z czego sciągnąc :(

Poszliśmy do apteki i kupilismy NaNe <a co ...ewentualnie oleje mleko i bedzie głodny , tesciowa wychowała 3 swoich to napewno coś wymysli a to bardzo zaradna kobieta :) >

No i tak jak myslelismy ....pociagnoł troszke z 30ml. i olał to mleko ::) moze to i dobrze :p

dała mu wode z cukrem

a efektów ubocznych niebyło .zero kolek , zero ulewania , wysypki itp itd.

Mam dziecko bezproblemowe ;D
Nawet śledzie jem a jemyu nic ;D

Witam!!!
Maja dzis dała mi pospać do 8, to cud, bo zawsze to tak około 6. Przebrałam ją i dalej śpi :) Ale chyba długo nie poklikam, bo zaraz chyba będzie głodna

L4dY-bIrd jak na razie jestem zadowolona i od razu wklejam fotkę z wczorsjszego dnia
wczoraj kuzyneczki odwiedziły Maję :) :) :)
bild01929on.jpg

Witajcie
MY wstalismy tez dosc pozno bo o 7.30
Maly artysta obudzil sie wybudzil mame i spi teraz znowu.
wczoraj jak zwylke zeszlo nam na odwiedzinach u rodzicow- tak to jest jek sie mieszka samemu, ale ja to lubie . Takie obiadki u roszicow a kolecje u drugich.
A wy tez macie niedziele chodzonego??

A co ja mam powiedzieć?  ??? Mnie 10 dni nie było! Starczyło mi wczoraj czasu wieczorem na przeczytanie tego co napisałyście i ... padłam. Chyba od czytania i patrzenia w monitor tez się odzwyczaiłam ;) Ale będe dzielnie ndarabiac zaległości.
A na nogach to my rodziennie od 6:00. Jak nigdy! Ale może to i dobrze, bo słoneczko mieknę mamy to i dzień będziemy mieli dłuższy.
W sobotę nabyłam mikser elektryczny firmy Zelmer i misą obrotową,to teraz posprawdzam te Wasze przepisy na te cudowne specjały! A teraz na kawusię, a potem za przykładem  ;D Biedroneczki do odkurzacza i potem na spacerek. do usłyszenia wieczorkiem.  :-*

Ja tez kupilam robot zelmera. pd jutra juz gotuje zupki Jasiowi!!
Zobaczymy jak bedzie wcinal mamowe obiadki a nie tez sloiczkowe-jakos nie moge sie do nich przekonac.
A wy gotujecie czy sloiczkami karmicie malce??

sylwia-lesiak pisze:
Ja tez kupilam robot zelmera. pd jutra juz gotuje zupki Jasiowi!!
Zobaczymy jak bedzie wcinal mamowe obiadki a nie tez sloiczkowe-jakos nie moge sie do nich przekonac.
A wy gotujecie czy sloiczkami karmicie malce??

ja na poczatku dawalam Kubie sloiki, nie mialam swoich sprawdzonych warzyw, a teraz mam ziemniaczki, marchewke, selera ze wsi i jest it............radzilabym Ci na poczatku dawac sloiczki, chociaz jak pamietam twoj maluch dopiero zaczyna przygode z jedzeniem, wiec na poczatke to powinnas wprowadzic soczki, najlepiej jablkowy, albo jablko z marchwia, owoce a pozniej jednoskladnikowe zupki np. z zamego ziemniaczka, ja dawalam na poczatku zupki z bobowity, nazywaja sie "pierwsza zupka".....

" pierwsza zupka"? ja tajiej nie widzilam.
U nas sa jarzynowa po 4 mies ( greber) i marchwiowa z ryzem od 5 mies ( bobowita)
Nie wiem czy zaczynanie od soczku byloby lepsze bo JAsio i tak zadkie kupki robil a po jablkowym by sie jeszcze rozrzadzily.Pomyslalm wiec ze lepiej jak mu podam zupe a potem zaczne soczki podaca ( po zupce kupka gestrza a soczek ja rozrzedzie. nie??)

reklama
Do góry