reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wiolunia jeszcze pamiętam jak to jest wstawać skoro świt :-D ale ja zawsze śpioch do potęgi byłam, a teraz jak jeszcze mam nocne pobudki to padam z nóg o tej siódmej oczy mi się kleją ale wstaję ... ale własnie chcę zacząć wstawać o 6 żeby pomału przyzwyczajać smyka, a i wtedy na drzemkę może chętniej pójdzie i jakoś unormujemy ten nasz system :-p

As ja również tak uważam, ale Natan jeszcze nie ma 3 lat a już się do dzieci garnie, jak widzi jak idą jakieś grupy z przedszkola to się wyrywa i chce z dziećmi, dlatego chodzę z nim na te zajęcia rytmiczne, żeby się oswajał bo chociaż chce do dzieci to się zachowuje jak dzikus :-D do brania udziału w zabawach też niezbyt chętny, taki indywidualista mały wybiera sobie jedne zabawy a drugie ignoruje (np. nie lubi śpiewania :szok:). Fajniusia czapa :tak:

Bodzinka cieszę się razem z tobą :-)

Ameliee a ten biologiczny się zgadza na przysposobienie czy go pozbawiałaś praw? faktycznie jakiś palant z niego jak nie chcesz nawet alimentów ... dobrze że chociaż ci się teraz układa, jak widać masz porządnego "męża" :tak:
Buciczki bardzo ładniutkie, nie wiem jaką masz sukienkę ale białe do białego zawsze pasuje :-)

Ale piękne słoneczko wyszło zza chmurek :-) temperaturka rośnie i coraz przyjemniej, do tego czarny redsik na miłe popołudnie ... ale widzę że dzisiaj z drzemki to raczej nici, nawet po wyczerpujących zajęciach i spacerze :szok: no szkoda

reklama
To on włochaty będzie?! O matko jedyna, nie wiedziałam :o w sklepie tez facet zachowywal sie jak by nie jarzył o co chodzi jak wypytywalam ile krolik ma i czy samczyk czy samiczka :/. wiem ze nic nie wiem. Ide do wet w poniedzialek, niech mi powie wszystko.
najprawdopodobniej będzie taki jak był nasz Duet czyli między uszkami i dookoła szyjki dłuższe te kudełki będą jak grzywa u lwa .:-D:-D Dlatego ta rasa lew się nazywa .
To nasz Duet

ja też się właśnie zastanawiam nad kupnem jakiegoś stwora do domu dla tych naszych dzieciaków i myślę o myszoskoczku ... podobno są przyjacielskie i nie dziczeją od razu jak się je zostawi na troszkę :-) ... najbardziej chciałabym jaszczurkę ale to i wymagające okropnie a do tego drogie jak cholera :eek:

Popełniłam Krowe ;-)
59268_365201416930185_947802625_n.jpg

Hej!
Przede wszystkim dużo zdrowia dla chorowitków życzę!
A ja bardzo,bardzo,ale to bardzo chciałabym mieć kota,bo ja to taka kociara od zawsze :-)
Jednak póki co mogę sobie z głowy wybić,bo często wyjeżdżamy,a nie miałabym gdzie zwierzaka zostawić,ale choruje na takiego mruczucha i kiedyś na pewno mieć będę :tak:

Ale rozpisałyście się kobity :-)
Co do dzieci,to ja cieszę się,że mogę być z moimi w domu,ze nie muszę dawać ich do żłobka czy przedszkola.Jednak mam to szczęście,że z pensji A.możemy sobie na to pozwolić.
Od paru dni zauważam jednak,że starszakowi przydałoby się przedszkole,bardzo chętnie bawi się z malutką,ale ona jest jednak "marnym" kompanem do zabawy,bo za mała.Przedwczoraj przyszedł do nas szwagier ze swoim synem,rówieśnikiem mojego starszaka i w jego oku widziałam błysk,ze szczęścia,że nareszcie będzie miał się z kim bawić.Ciągnie go do rówieśników i jest to rzecz naturalna,dlatego też na dniach idziemy do przedszkola dowiedzieć się jakie są szanse na przyjęcie go w następnym roku.Oczywiście jeszcze musimy rozważyć za i przeciw,ale póki co dowiedzieć się co nie co możemy.
Wczoraj wrócił A. Na razie jest spokój i zgoda,zobaczymy jak długo:-D

Lecę malutką obudzić,bo mi później o dziesiątej zaśnie...

Życzę miłego wieczoru.

hejka.
jezu, padam na twarz. Wymecza mnie te podroze z F. a energia go roznosi. Ja mam dosc.. ilez mozna sluchac jak on walczy.?? a O robi za widownie.Niech te bloto obsycha.. to wygonie te dwa akumulatory na dwor niech tam krzycz a, walczą i pieją az im sila w glosie padnie :D

Jutro musze chyba do opieki zajechac. dostalam dziś "wyplate" i kurde.. mialo być o 200 zł wiecej od kwietnia swiadczenia. a tu doopa.. mam tyle co w marcu. Musze sie dowiedziec czy i kiedy je dostane.

As cudna czapka.

Bodzia krowa wyrąbista jest :)

Amelie buty ladne. I do wykozystania potem. D w baletkach to i nawet w bialych mozna posmigac. O ile sie nie mieszka na wsi i stan drogi pozwala.

hejka.
jezu, padam na twarz. Wymecza mnie te podroze z F. a energia go roznosi. Ja mam dosc.. ilez mozna sluchac jak on walczy.?? a O robi za widownie.Niech te bloto obsycha.. to wygonie te dwa akumulatory na dwor niech tam krzycz a, walczą i pieją az im sila w glosie padnie :D

Jutro musze chyba do opieki zajechac. dostalam dziś "wyplate" i kurde.. mialo być o 200 zł wiecej od kwietnia swiadczenia. a tu doopa.. mam tyle co w marcu. Musze sie dowiedziec czy i kiedy je dostane.

As cudna czapka.

Bodzia krowa wyrąbista jest :)

Amelie buty ladne. I do wykozystania potem. D w baletkach to i nawet w bialych mozna posmigac. O ile sie nie mieszka na wsi i stan drogi pozwala.
Ja dostałam powiadomienie z OPS ,że zostało wszczęte postępowanie i kwota 200 zł została mi przyznana do końca roku ,więc liczę na to ,że jednak te pieniądze będą ;-)

Krowa jest słitaśnaaaaa :-D:-D:-D

hejooo
BYlam na zakupach i nic nie kupialm,,echhh

Amaliee super,nogi cie nie beda bolaly od tancow,heee...a wlochacz bomba:))

Bodzia alee krówka boska...ech ty to masz bakcyla do szycia...

Ja dostałam powiadomienie z OPS ,że zostało wszczęte postępowanie i kwota 200 zł została mi przyznana do końca roku ,więc liczę na to ,że jednak te pieniądze będą ;-)

Krowa jest słitaśnaaaaa :-D:-D:-D

Ja zadnego powiadomienia nie dostalam. Wiec niewiem.. no ale skro w calym necie piszą ze wszyscy a szczegolnie rodzice dzieci niepelnosprawnych to tak na chlopski rozum.. powinnam i ja sie zalapac.
A u nas "mile " panie nie są skore do powiadomien za czesto. No bo co one wysilac sie bedą.

reklama
Ameliee no i tak to właśnie powinno wyglądać, jakaś sprawiedliwość że po jednym łachmaniarzu przychodzi prawdziwy książę z bajki :-D ja się czuję coraz bardziej zfrajerowana, ale póki co nie stawiam jeszcze na nim krzyżyka ...

Bodzinka zajefajna ta twoja krowa :-) ja tam z szycia najlepsza nie jestem, moja mama bardziej :tak:

A może by tak jeszcze podnieśli rodzinne do jakiejś konkretnej kwoty, to by był dopiero cud!!! :-D:-D:-D bo ostatnio mi podnieśli z 69 na 77 zł ... od razu zaszalałam :-D:-D:-D ... ale jednak dobrze słyszeć że coś tam czasem zrobią dla rodziny

P.S. Ameliee wypłacają zawsze kwotę netto czyli po odjęciu tych wszystkich podatków i innych, a brutto to kwota przed opodatkowaniem ... mam nadzieję że o to ci chodziło :baffled:

Do góry