reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej

U mnie brak jakos weny..zła jestem...ale nie wazne,,nie moge napisac o co kaman,,tajne;;hee

As nono młoda poszalała,,wow zaczyna sie,a mamusia bedzie do nocy albo rana czekała,,dobre....

Ewa witaj:) ja kochana bez Bb teraz i lasek zycia nie widze..no ale bez przesady heee:sorry2:..wiec rozgosc sie,siedz z nami:))

ekomama dobry tekt do tej klientki chyab reklama co?? ale linka nie dala to dobrze..boo:no:...
M
oj dzisiaj zjezdza,ale wolalabym aby nie zjezdzal...:zawstydzona/y:....bo niebezpieczne teraz w moejej rodzinie..a szczegolnie w pracyyy...grrrrrrrrrr

reklama
Witaj Ewa :)

As, Karola jest cudna :):) mała dama od małego...wdzianko w panterkę :-);-)...śliczności.

Mój m dopiero juro wraca :(

Cały tydzień prawie z auta nie wychodziłam. wszędzie coś załatwić, kupić, zawieźć...ech wiosny pragnę.
Gracuś zapalenie krtani, rano o 5 atak, ale opanowany...ufff, na wieczór pawia puścił i zasnął :no:.

Szymon od ponad tygodnia się smarczy, ale wszędzie czysto, więc nie wiem skąd te gluty :no:.

Natomiast ja nie mogę narzekać na brak koleżanek do kawy, czy wspólnych spacerów...w moim bloku jest sporo mam z maluchami, nie wszystkie są fajne, ale kilka jest spoko babek.
One już wiedzą, że ja nie lubię kilku godzinnych nasiadówek w domu i fanzoleniu o niczym, jest czas na kawę, ale jest czas tez na inne rzeczy.
Poza tym u mnie jest czas "ochronny" od września do kwietnia ze względu na małego hahaha...łapie wszystko i nikt nawet z najmniejszym "apsikiem" wie, że do mnie nie wejdzie :-D:tak:.

Najbardziej dobija mnie fakt, ze nie mogę iść do pracy :(

Amaliee trzymam kciuki za dostanie świadczenia! Co do nastolatków, to ja mam dwoje takich buntowników. :sorry2:Wypisz ,wymaluj dzieci z tego wątku : https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...atkow-pogaduchy-64638/index8.html#post9643519 . Bunt , nic nie robienie, olewanie szkoły... Przysparzają mi ostatnio masę problemów. Chcę dla nich jak najlepiej, tłumaczę, ale to jakby grochem o ścianę się odbija... O wszystko! dosłownie prosić się muszę, pięć razy powtarzać.Taki głupi wiek. Boje się co będzie jak pójdą do gimnazjum.
W czerwcu zmieniamy miejsce zamieszkania, im szkołę , otoczenie...Co to będzie?

Dobry
Amaliee będzie gorzej ;-) I ja nie strasze ale sama mam 15 letniego brata. Dobry dzieciak ale!!! Tylko z moją mamą nie ma zmiłuj. Ona na wiele pozwoli ale ma zasady. Ale jak jest taka przylepa to wyrośnie z tego.
Obudziłam sieo 5:30 wyspana, zaraz potem dzieci. Nawet kawy w spokoju wypićnie dają ;-) Teraz obok Lolo szyje dinozaura a Fifi na kolanach;-)
Głowa mnie boli, ide kawe łyknąć...

hej

Ewa co tam dizs porabiasz??

wiola hehe dobrze konkretnie sprawe postawilas kolezankom...

U mnie trojka dzieci,,maly se sprosil i jeszcze kuzyn jego dojedzie,,ale na szczescie po 14 moja mama ich zbaiera...

Amaliee wez go olewaj jak on twoje teksty,,calkiem go olej,,,echh.,,ja bym takiemu dala kopa i tyle..

Bodzia Lolo idzie w twoje slady?? szyje,,to pochwalcie sie potem oczywiscie:))

Ja na zakupach bylam,,zaraz opbiade bede robila....i tak mija sobota w domuu.....

Hej Mamuśki trochę mnie nie było bo ciąża strasznie mnie usypiała chodziłam jak zombi a synio też mi nie ułatwia strasznie mu rogi rosną nie słucha się a co gorsza jak się mu czegoś zabroni to wpada w straszny szał i rzuca czym popadnie i kadzie się na podłogę z wielkim płaczem nie pomaga tłumaczenie nic jest wycie. Jest to męczące bo o ile jestem w domu to staram się uspakajać go albo ignoruje ale obawiam się takiej sytuacji jeśli pojawiła by się w sklepie póki co to nie zrobił mi tak jeszcze w miejscu publicznym ale mam przeczucie że to kwestia czasu. Macie Mamuśki jakąś rade na takie zachowanie?

reklama
Bunny twój maluszek zaczął bunt i powiem Ci tak mój miał straszne napady furii i im był starszy to było coraz gorzej:confused2:trzeba to przetrwać.Złotego środka niestety nie ma na każde dziecko działa co innego.Mój w wieku 2 lat potrafił położyć się na chodniku i drzeć na całe osiedle a ja nawet nie mogłam go podnieść bo się miotał i bałam się że głową uderzy:confused2:Straszne ale prawdziwe jednak to przejdzie;-):tak:ja stoasowałam tłumaczenie ,ignorowanie ,zagadywanie,zwracanie uwagi na coś innego ale niestety...Mały wyrósł choć i teraz potrafi w sklepie wydrzeć się że coś chce (jak ma zły dzień zazwyczaj)ale ja nigdy nie ulegam:no:popłacze i mu przejdzie dzięki temu nauczył się że poprzez takie zachowanie na pewno nie dostanie tego co chce wręcz przeciwnie.
Twój maluszek jeszcze ma dużo przed sobą :tak:więc dużo cierpliwości Ci życzę zwłaszcza jak pojawi się drugie maleństwo

Do góry