reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wieczorkiem:-)
Uf kuchnia juz skonczona i jutro ustawiamy szafki kuchenne.Jeszcze lazienke musimy pomalowac.Opadam z sil.Caly dzien ze szczota latalam i ze szmata bo bylo bialo.
Zaraz szkraba mojego klade spac i mam nadzieje ze tak jak wczoraj mi sie to uda.Bedzie troche spokoju.Ksiazke super niani tez bym chciala sobie sprawic ale to po swietach.
agusia Witaj :-)

reklama
Hejka gdzie sa wszyscy:confused: :confused: :confused:
Ja zdecydowalam ze tez bedziemy mieli zywa choineczke:-)
Moja corka ma troszke kaszel ale za nic w swiecie nie chce wypic syropu:wściekła/y: Mam nadzieje ze sie nic nie pogorszy jej.Teraz na szczescie spi a ja sobie moge po klikac na bb i zerkam tez na telewizje bo ogladam seriale:-)
Mam pytanko do kiedy trzeba podawac witamine D3 bo jak bylam na bilansie roczniaka to jakos na ten temat nikt nie wspomnial i ja zapomnialam sie spytac pediatre a zobaczylam ze mi sie witamina konczy i teraz nie wiem czy leciec po recepte czy juz nie potrzeba.Kupilam tez SANOSTOL dla dzieci i tam tez jest wit D3 ale i tak moje dziecko tego nie chce brac:baffled:

Witam wszystkich!

Cześć Agusia!

Iwonka a ja już mam żywą choinkę i pomimo obaw Aga nawet jej nie tknie, bo się boi kłujących igieł. Mam nadzieję, że się nie zdąży oswoić z drzewkiem.:-D

Fryzjera zaliczyłam już w sobotę, a reszta roboty leży odłogiem. Doszłam do wniosku, że na grubsze porządki jest jeszcze za wcześnie. Znając możliwości mojej rodzinki, najdalej za dwa dni mogłabym zaczynać od początku.

Agnieszka jakby trochę się uspokoiła ostatnio (nie powinnam wypowiadać tego na głos, bo zapeszę). Wieczorki mam już spokojne, bo usypianie małej przejął mąż. Tym sposobem udało mi się wyelimnować kolejne karmienie piersią.

Iwonka witaminę D musisz dawać przynajmniej do momentu jak nie zarośnie całkowicie przednie ciemiączko, czyli do ok. 1,5 roku. A jak będziesz dawać dłużej to nie zaszkodzi.

Iwonka ja słyszałam ze do 2 lat witaminkę d3 sie daje ,ale wiem to od kolezanki ,Moja ma jeszcze ciemiączko spore wiec daje trzy kropelki ,tak mi lekarz zalecił

Agnieszka pluje wszystkim. Musimy jej podawać wszystko na siłę strzykawką, bo na widok łyżeczki zaciska tak buzię, że nic nie wciśniesz. Jak przychodzi np. do zakraplania noca - to jedno trzyma, a drugie podaje lek. W pojedynke nie da rady.

reklama
Moja dziewczyna syropek jak dobry to zje nawet chetnie ,jak gorzki to tez musze na siłe dawac ,bardzo lubi paracetamol truskawkowy ,kiedys jak widziała butle to płakała ze chce dostac mniam:confused: :happy:

Do góry