reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguska, my też mamy ceratkę ale młody tak się wierci w nocy, że ceratka i prześcieradło gdzieś w koncie lądują :-D;-).

mii chlopcy tak spią. a nawet potrafi przez sen wkopac sie miedzy poszewke a kołdre i np ta kołdre wykopac :) O tez z ceratką spał. na wszelki wypadek. I tesciowa ktoregoś dnia oddala mi przescieradło ceratowe :) bo jej za wąskie na łózko było. no teraz to szał. nic nie przecieknie :) tylko prtoblem z kołderką jak sie posiusia w nocy mlody. ale zdarza mu sie to rzadko na szczescie.

Klopsiki na obiadek mam :) i surówka z kapusty kiszonej :) mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D

reklama
fanta kaptur nie ustrzeże przed pajęczynami....które oplatają po twarzy:szok:
może kiedys marzenia o córuni sie spełnią:rofl2:

odnosnie herbatki to ide wode wstawic:-D

Renata, prześcieradło ceratowe, dobre jest powiadasz :-). Trza będzie się za nim rozejrzeć ;-). Ja dziś mam ryż, z kurczakiem i sosem chińskim :tak:.
Atfk, oj tam. W tamtym roku z parasolką po lesie chodziłam i nią torowałam sobie drogę :-D:-D. Mój T to prawie sikał ze śmiechu :confused2:. Niektóre marzenia są nie do spełnienia... ale mniejsza o to. Mam w zanadrzu jeszcze kilka innych marzeń takich bardziej realnych ;-)

fanta no nie wykluczam że spróbuje hihihi
amaliee nienawidzę...to łagodne słowo heheh dogadałabym sie z Tobą w tej kwestii!!ja tez od dzieciństwa cierpię na pająko-wstręto-traumę:-D:szok:

ehh zmykam pobawić sie z Kaja bo mnie woła!trzeba wykorzystać wolne od szkoły przedpołudnie
pozdrawiam i mega miłego weekendu życzę!!
w poniedziałek zajrzę tradycyjnie z rana bo przez weekend to raczej nie!
dziś po południu Fifi ma dentystę i musimy jakies zakupy zrobić wiec zleci!
raz jeszcze pozdrawiam!!

Co do prześcieradła z ceratka to też takowe zakupie ale kosztuje bo byłam i patrzyłam 24,50 a takich to ja bym musiała ze 3 mieć w razie wpadek więc na razie sama ceratke podkładam i póki co działa:-Da prześcieradło można zmienić:tak:
co do pająków to ja też ich nienawidzę przez pewien okres normalnie czułam jakbym miała arachnofobie!!!:-D:szok:ale troche mi przeszło gdy urodziłam Bartka bo w mieszkaniu był pająk i ja kiedyś w życiu bym go nie zabiła bo nawet sie tego przydzę ale bałam sie o Bartka i już potrafie zabić pająka:-D:-D:-Dale jak Ł jest w domu to on to robi;-)i musi mi pokazać zwłoki żebym wiedziała że na pewno nie żyje:-p:-Dtakie moje zrycie
Fanta z parasolka:-D:-D:-D:-Ddobra jesteś:-D:-D:-Dkurcze aż sobie to wyobraziłam jak nią machasz:-D:-D:-D

He he cóż za sposoby na pajęczynki:-D. Ja też jak łażę po lesie to z kijem i macham jak kropidłem przed sobą. Jak się trafi jakiś pajączek to cieżki jego los:-p. Nie lubię tego robactwa, ale żebym się jakoś bała...nieeeeeee.

Prześcieradła ceratkowe fajne. Ja stosowałam u babci, jak była obłożnie chora i w pieluchach już. Taniej wychodzi kupić duże i pociąć na dwa albo trzy kawałki. Bo to można spokojnie ciąć, a u malucha to w zasadzie pas plecki-dupka potrzebny :tak: e he. Ceratka i u nas non stop zjeżdżała. Raz spałam z Matim na tym jak był chory i się nie dziwię, że dzieciaki to skopują:no:.
Kupiłam wtedy podkłady seni
2335626_1239640538_d.jpg
. Jak nie zasikał to był na kolejne noce, jak zmoczył, to kładłam kolejny. Wpadki zdarzały się tak rzadko, że stwierdziłam, że kupno prześcieradełka mija się z celem. Ponieważ niektóre można prać w 90 stopniach, to można też sprawdzić czy używanych nie ma w sprzedaży.

Krolcia, mi koleżanka kiedyś przyniosła podobne podkłady <tylko zielone> ze szpitala, bo pielęgniarką jest i jeszcze mam kilka. Ale i tak młody je z pod tyłka wywleka i tak :dry:. Też się pająków jakoś nie boję ale brzydzę się tych pajęczyn i tych wielgachnych odwłoków :-D.
Aguska, ot cała ja :-p. Dobre masz "zrycie" :-D:-D. Zbrodnia musi być udowodniona ;-):rofl2:.
Dobra moje kochane lecę. Wczoraj T kupił 5kg marchwi w realu w worku za 2,59 i sobie muszę pokroić i pomrozić. Do tego na bóstwo się zacznę robić, bo planuję fajny wieczór z mężusiem :-D:-D;-).
Miłego dnia!
Jak znajdę chwilkę, to zajrzę ;-)

reklama
Do góry