reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mija a jakie mial ostatnio szczepienie???? one powinny po sobie nastepowac co 6 tyg.

a co do stawow to Kuba tez mial z nimi problem, mial bo juz go nie mamy..........
jezeli masz pytania odnoscie wizyt u ortopedy to wal smialo.......

a co do innych wizyt to juz pediatra decyduje........

nie wiem czy tak bylo u Ciebie, ale Kuba mial sprawdzane biodra od razu po porodzie i wtedy lekarz ortopeda zalecil mi kontrole w poradni ortopedycznej po 6 tyg.

reklama
Jak mały sie urodził i miał badane bioderka to lekarka mi powiedziala ze ma wziasc termin, gdzie mam to zrobic itp, no to o tym wiedziałam. Ponadto w ksiazeczce miałam wpisane wizyta w poradni przyszpitalnej za 3 tyg i dzien nawet Mija nie wiesz ile sie nagłowiłam co to ma być bo oczywiscie nikt przy wypisie mi nie powiedział a ja głupia w szpitalu nie przeglądałam ksiazeczki tylko ja odrazu schowałam. Najgorsze było to ze jak zadzwoniłam to okazalo sie ze mam isc do lekarza od  wczesniaczków gdzie sa terminy i mam sobie wziasc, no to wysłałam męża i sie okazało ze jesli w ksiazeczce pisze to musza przyjac i juz. Co innego mówili przez tel a co innego jak sie było osobiscie. Paranoja!

Joaska dzieki ,miał dopiero pierwsze szczepienia w 6 tygodniu,szczepionką skojarzoną...teraz już wiem za 6 tyg, od ostatnich szczepień następne.
Co do ortopedy narazie już wszystko wiem , zastanawiałam się czy jeswzcze mi czegoś w szpitalu nie poiedzieli i żebym się potem z ręką w nocniku nie obudziła.
No właśnie kunda nic nie powiedzą tak jak by uważali że my wszystko od razu musimy wiedzieć, a przeciez sami kiedyś byli po raz pierwszy rodzicami i nie pamiętają jak na początku byli zieloni :p
Ale co tam tak już jest.
Pędze do przychodni po skierowanko i pacerek,odezwe się po powrocie i zdam relacje bo postanowiłam przeprowadzić wywiad pt. ,,czego mi jeszcze panie nie powiedziały a ja powinnam wiedzieć ...,, mam nadzieje że za bardzo się nie naraże ;D

Juz pewnie o tym pislam a le poniewaz temat powrocil to powtarzam. Moniewaz JAs ma nierownie faldki na nozkach poszlam na ugs bioderek i z wyniukami do ortopedy. Zalecil szeroko rozkladac noznki przy niszeniu malego. Podobno nic sie nie dzieje a le profilaktrycznie. Jak nic sie nie dzieje to czemu faldki nie rowne- zna ktos odpowiedz, bo nawet dzis srodowsikowa pilegniarka nie potrafila mi odpowiedziec

sylwia-lesiak pisze:
Juz pewnie o tym pislam a le poniewaz temat powrocil to powtarzam. Moniewaz JAs ma nierownie faldki na nozkach poszlam na ugs bioderek i z wyniukami do ortopedy. Zalecil szeroko rozkladac noznki przy niszeniu malego. Podobno nic sie nie dzieje a le profilaktrycznie. Jak nic sie nie dzieje to czemu faldki nie rowne- zna ktos odpowiedz, bo nawet dzis srodowsikowa pilegniarka nie potrafila mi odpowiedziec

chyba nierowno sie iklada glowka w panewce w kosci biodrowej i moze dlatego......juz nie pamietam, mialam zajecia z pediatrii ale zapomnialam juz troche rzeczy.....ja bum Ci jeszcze radzila szerzej pieluchowac malucha, tzn. na pampersa dawac pieluszke tetrowa.....no i mozna go klasc na brzuszku i ukladac nogi tak jak zaba uklada....

my tak robilismy i w 6 miesiacu bylo juz ok!!! ale zaliczylismy 5 wizyt u ortopedy i 3 USG bioder!!

Szeroko pieluchuje tylko zamiast terowej daje flanelowa- jest jeszcze grubsza. JA sie cos zle uklada w panewce to czemu nic mi nie powiedzieli?? Ach ta sluzba zdrowie ::) ::)

No skończyłam czytac teraz zabieram się do pisania. Witam was wszystkie moje kochane współforumowiczki.!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o kebaba to tez lubię. W suwaczku tez mi się coś pochrzaniło bo wczoraj maja miała 2 miesiące i 22 dni a dziś 18 dni kurcze żeby mnie tak ubywało ;) ;) ;)
Maja miała też zaleconą kontrolę po 8 tyg. i byłam i już ok a USG główki sama sobie prywatnie zrobiłam dla świetego spokoju. Ale podobno dają skierowanie jak jest np ciężki poród albo coś takiego.
Joaska a ty po medycynie jesteś???

Wiecie o której wstałyśmy dziś z Mają tam ta ta tam o 11 kurcze ale mam spioszka małego jak mamusia. Wstała na jedzonka o 3 i 7 a potem o 11 dopiero superowo

reklama
Do góry