reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

fanta - ja byłam instruktorem jazdy konnej :-p po 18-stce trochę w wakacje pracowałam w pubie moim ukochanym i staż w aptece miałam po technikum farmaceutycznym, potem jeszcze staż 6 tyg. na studiach inżynierskich ale że robiłam go u mojego kolegi w firmie to staż miałam tzw zdalny i siedziałam z Kają w domu :-D W sumie żeby robić strony internetowe nie musi człowiek w biurze siedzieć :-p A jak była kontrola z uczelni to Grześ powiedział im że jestem w terenie u klienta :-D Podobno mieli niezłe miny że stażystce pozwala na taka samodzielność :rofl2: No i te 3 miesiące na koniec w sklepie medycznym.
A czemu dopiero jak będzie miał 5 lat? Nie ciągnie go do dzieci? Kaja poszła do prywatnego przedszkola jak miała 2 lata równo i płakała jak ją się z przedszkola zabierało - ale tylko 3 miesiące tam była - tak jak ja pracowałam w medycznym sklepie. I po 3 urodzinach poszła już na stałe do przedszkola państwowego. Emi idzie do tego samego przedszkola ale przed 3 urodzinami bo ja muszę ciut męża odciążyć - ja w domu a on 3 etaty od 5 lat ciągnie - wypali mi się za szybko - w sumie już powoli zaczyna mieć dość, ale kredyt, życie, opłaty - samo się nie opłaci.

Hmm... ja cestem neo-celtycka z wyznania :-p ale dziewczynki są ochrzczone, ślub kościelny tylko dla papierka był. Tylko po to żeby moje dzieci w szkole nie były szykanowane, a jak podrosną i tak same sobie wiarę wybiorą. Ja się ochrzciłam mając 23 lata - dla papierka przyznaję, ale matka dla dzieci zrobi wszystko, nawet szopkę w kościele :-p

reklama
Aaaaaaaaaaa zrobiłam muffinki z przepisu kolezanki i sa PYCHA a wcześniej z innego i były bleeeeeeeeeeeeeeeee.

Mieszkanie wysprzątane, 2 prania zrobione, obiad jeszcze z wczoraj..dziecko śpi..
Jak ja kocham te chwile, kiedy wszystko jest zrobione, Basik śpi a ja mam czas dla siebie na spokojne wypicie kawy ( nie mogę kawy pić przy Basi bo wkłada mi palca do kubka z kawą i później mi do buzi i tak mnie kawą raczy, a sama z kubka nie moge wypić bo krzyczy )..

Sol, rozglądaliśmy się za prywatnym przedszkolem <do państwowego nie mamy szans:-D> obok nas <jakieś 2 przecznice> i się okazało, że wpisowe 300zł, miesiąc pobytu dziecka od 6:30 do 17:30 - 750zł + wyżywienie 300zł :szok:, więc na sam start trzeba wydać za samo przedszkole 1350zł, a gdzie reszta? Miesięcznie wychodzi później już tylko 1050. Gdzie pracuje tylko mój T :sorry2:. Mieszkam w Szczecinie i ceny są takie albo wyższe, ewentualnie koszty dojazdu, bądź czas dojazdu... Gdy Dudek skończy 5lat, to mają obowiązek go przyjąć obok mnie są 4 państwowe przedszkola i w żadnym nie mamy szans. Więc tak sprawa wygląda :-D. Co do dzieci, to młody ma z nimi kontakt na placu zabaw, po za tym ma jednego takiego kolegę od urodzenia z którym się ostatnio często widuje i się dogadują ;-). Toż Ty jesteś poganką :-) na noc kupały zapraszam
Kalendarz wydarzeń na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie ;-)
Bodzia, a marchewkowe ciasto piekłaś może?
Ola, witam nową mamę :tak:

Bodziu - zapodaj przepis!
O religii nie wypowiadam sie, choc zgodze sie. To temat tabu dla mnie, kazdy wybiera co chce!
Fancia - jesli takie koszty, to sie Tobie nie dziwie.

Ostatnia edycja:
Bodziu - zapodaj przepis!
O religii nie wypowiadam sie, choc zgodze sie. To temat tabu dla mnie, kazdy wybiera co chce!
Fancia - jesli takie koszty, to sie Tobie nie dziwie.
Asienka, u nas z grubsza nie mając odłożonych 1500zł na przedszkole nie ma co liczyć <już liczę z wyprawką, rytmiką, angielskim itp.>. Więc nie pozostaje mi nic innego :sorry2:
<edit>
dziecię moje karmi mnie żelkami żebym za bardzo się chuda nie zrobiła :-D a j atak pisząc z Wami bez kontroli je pochłaniam...

Ostatnia edycja:
No mój idzie jak wiecie od sierpnia do prywatnego ale z racji że jest mega tanie (jak wiecie) to tylko dlatego teraz tam idzie... a tak to by poszedl też od 5 lat gdy obowiazek.
Oj ta cała religia.... można by było pisać i pisać mnie tylko bawi że wiele osób na starość stają sie takie święte:-D a całe życie hulały:-D

mnie tylko bawi że wiele osób na starość stają sie takie święte:-D a całe życie hulały:-D
Oj już wiemy, że Ty całe życie będziesz grzeszyła, a na starość jeszcze bardziej :-D:-D:-D:-D;-):*
Dobra dziewuchy moje kochane. Ja spadam, bo w domu pranie same się nie powiesi i coś trza zrobić. Potem zajrzę co i jak tam u Was. Coś mnie brzuch boli od tych żelków, całą paczkę prawie wciągłam :blink:

reklama
Do góry