reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

fanta - ja byłam instruktorem jazdy konnej :-p po 18-stce trochę w wakacje pracowałam w pubie moim ukochanym i staż w aptece miałam po technikum farmaceutycznym, potem jeszcze staż 6 tyg. na studiach inżynierskich ale że robiłam go u mojego kolegi w firmie to staż miałam tzw zdalny i siedziałam z Kają w domu :-D W sumie żeby robić strony internetowe nie musi człowiek w biurze siedzieć :-p A jak była kontrola z uczelni to Grześ powiedział im że jestem w terenie u klienta :-D Podobno mieli niezłe miny że stażystce pozwala na taka samodzielność :rofl2: No i te 3 miesiące na koniec w sklepie medycznym.
A czemu dopiero jak będzie miał 5 lat? Nie ciągnie go do dzieci? Kaja poszła do prywatnego przedszkola jak miała 2 lata równo i płakała jak ją się z przedszkola zabierało - ale tylko 3 miesiące tam była - tak jak ja pracowałam w medycznym sklepie. I po 3 urodzinach poszła już na stałe do przedszkola państwowego. Emi idzie do tego samego przedszkola ale przed 3 urodzinami bo ja muszę ciut męża odciążyć - ja w domu a on 3 etaty od 5 lat ciągnie - wypali mi się za szybko - w sumie już powoli zaczyna mieć dość, ale kredyt, życie, opłaty - samo się nie opłaci.

Hmm... ja cestem neo-celtycka z wyznania :-p ale dziewczynki są ochrzczone, ślub kościelny tylko dla papierka był. Tylko po to żeby moje dzieci w szkole nie były szykanowane, a jak podrosną i tak same sobie wiarę wybiorą. Ja się ochrzciłam mając 23 lata - dla papierka przyznaję, ale matka dla dzieci zrobi wszystko, nawet szopkę w kościele :-p

reklama
Aaaaaaaaaaa zrobiłam muffinki z przepisu kolezanki i sa PYCHA a wcześniej z innego i były bleeeeeeeeeeeeeeeee.

Mieszkanie wysprzątane, 2 prania zrobione, obiad jeszcze z wczoraj..dziecko śpi..
Jak ja kocham te chwile, kiedy wszystko jest zrobione, Basik śpi a ja mam czas dla siebie na spokojne wypicie kawy ( nie mogę kawy pić przy Basi bo wkłada mi palca do kubka z kawą i później mi do buzi i tak mnie kawą raczy, a sama z kubka nie moge wypić bo krzyczy )..

Sol, rozglądaliśmy się za prywatnym przedszkolem <do państwowego nie mamy szans:-D> obok nas <jakieś 2 przecznice> i się okazało, że wpisowe 300zł, miesiąc pobytu dziecka od 6:30 do 17:30 - 750zł + wyżywienie 300zł :szok:, więc na sam start trzeba wydać za samo przedszkole 1350zł, a gdzie reszta? Miesięcznie wychodzi później już tylko 1050. Gdzie pracuje tylko mój T :sorry2:. Mieszkam w Szczecinie i ceny są takie albo wyższe, ewentualnie koszty dojazdu, bądź czas dojazdu... Gdy Dudek skończy 5lat, to mają obowiązek go przyjąć obok mnie są 4 państwowe przedszkola i w żadnym nie mamy szans. Więc tak sprawa wygląda :-D. Co do dzieci, to młody ma z nimi kontakt na placu zabaw, po za tym ma jednego takiego kolegę od urodzenia z którym się ostatnio często widuje i się dogadują ;-). Toż Ty jesteś poganką :-) na noc kupały zapraszam
Kalendarz wydarzeń na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie ;-)
Bodzia, a marchewkowe ciasto piekłaś może?
Ola, witam nową mamę :tak:

Bodziu - zapodaj przepis!
O religii nie wypowiadam sie, choc zgodze sie. To temat tabu dla mnie, kazdy wybiera co chce!
Fancia - jesli takie koszty, to sie Tobie nie dziwie.

Ostatnia edycja:
Bodziu - zapodaj przepis!
O religii nie wypowiadam sie, choc zgodze sie. To temat tabu dla mnie, kazdy wybiera co chce!
Fancia - jesli takie koszty, to sie Tobie nie dziwie.
Asienka, u nas z grubsza nie mając odłożonych 1500zł na przedszkole nie ma co liczyć <już liczę z wyprawką, rytmiką, angielskim itp.>. Więc nie pozostaje mi nic innego :sorry2:
<edit>
dziecię moje karmi mnie żelkami żebym za bardzo się chuda nie zrobiła :-D a j atak pisząc z Wami bez kontroli je pochłaniam...

Ostatnia edycja:
No mój idzie jak wiecie od sierpnia do prywatnego ale z racji że jest mega tanie (jak wiecie) to tylko dlatego teraz tam idzie... a tak to by poszedl też od 5 lat gdy obowiazek.
Oj ta cała religia.... można by było pisać i pisać mnie tylko bawi że wiele osób na starość stają sie takie święte:-D a całe życie hulały:-D

mnie tylko bawi że wiele osób na starość stają sie takie święte:-D a całe życie hulały:-D
Oj już wiemy, że Ty całe życie będziesz grzeszyła, a na starość jeszcze bardziej :-D:-D:-D:-D;-):*
Dobra dziewuchy moje kochane. Ja spadam, bo w domu pranie same się nie powiesi i coś trza zrobić. Potem zajrzę co i jak tam u Was. Coś mnie brzuch boli od tych żelków, całą paczkę prawie wciągłam :blink:

reklama
Do góry