reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam, wszystkie mamy... Od września zeszłego roku stałam się pełnoprawną domową mamą:) Chociaż plany były inne, to życie zweryfikowało je po swojemu. Kilka mam z tego wątku "znam" z Grudniówek 2010, nie wiem czy One mnie kojarzą, bo napisałam tylko kilka postów.
U starszego synka Radka zdiagnozowano autyzm dziecięcy właśnie we wrześniu i z tego powodu musiałam zrezygnować z planów zawodowych i zająć się terapią i rehabilitacją Radzia. Najgorsze już za nami, tak myślę. Radek zrobił już ogromne postępy od tamtego czasu, dlatego nie poddajemy się:)
Mam nadzieję, że przyjmiecie nową mamę do swojego grona:) Pozdrawiam
Witaj na forum.
Mój synek ma Zespół Aspergera.
Wiem co przeżywasz.
Jako dogoterapeuta pracuję w fundacji z takimi dziećmi jak Twój synek.
Znam autyzm i wszystkie jego pochodne od podszewki.
Gdyby coś -służę radą -o ile będę mogła pomóc...

Dziewczynki u mnie dziś miało być na spokojnie....
Miało -ale nie było....

Pojechałam po małego do szkoły i w drodze powrotnej wstąpiłam do mamy i na zakupy ....
Mama ...szkoda gadać ...:sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y:
Na 15 pojechałam z teściową do diabetologa -miało być 15 minut a było prawie 2 godziny .
W drodze powrotnej teściowa chciała ,żeby zajechać do biedronki ...
Wróciłyśmy do domu przed 18 .
Potem z młodym lekcje i się wreszcie położyłam...:rofl2::rofl2:
Przed 21 wstałam bo się licytacje na allegro kończyło ,a licytowałam ,więc obserwowałam sobie poczynania allegro.
Udało mi się wygrać 2 aukcje z 3 ,więc jestem zadowolona .
W ten sposób stałam się posiadaczką wanienki Fisher price ,skoczka do raczkowania i reszty pierdółek...:-D:-D:-D
Muszę się tylko umówić z babką na odbiór ,bo mieszka ode mnie jakieś 4 km .:-D:-D:-D

reklama
As - czyli zakupy udane!:-)
Aguska - twardziel ten Twoj Bartus!:-D
Lalila - witam wsrod nas!:-)
Beatko - wspolczucia dla kolezanki!:-(
Co do zakupow to wielka klapa. Bylo raptem kilka rzeczy ktore chcialam zakupic!:sorry:

As 76- bardzo dziękuję:) fajnie poznać kogoś w temacie:) Radek na tyle wystrzelił , że ma bardzo duże szanse być z tych wysoko funkcjonujących. Niektórzy twierdzą, że być może to ZA, ale z tego co wiem, u takich dzieci nie występują do 3 roku problemu z mową (są też inne różnice), zresztą żeby go dobrze zdiagnozowano to przeszliśmy niezły maraton, w końcu trafiliśmy do Prodeste w Opolu i dopiero tam nam powiedzieli co i jak. No, a teraz nasze życie to jedna wielka terapia;)

As 76- bardzo dziękuję:) fajnie poznać kogoś w temacie:) Radek na tyle wystrzelił , że ma bardzo duże szanse być z tych wysoko funkcjonujących. Niektórzy twierdzą, że być może to ZA, ale z tego co wiem, u takich dzieci nie występują do 3 roku problemu z mową (są też inne różnice), zresztą żeby go dobrze zdiagnozowano to przeszliśmy niezły maraton, w końcu trafiliśmy do Prodeste w Opolu i dopiero tam nam powiedzieli co i jak. No, a teraz nasze życie to jedna wielka terapia;)
Mój mały nie mówił do 4 lat ,więc wyjątek potwierdza regułę .
U nad od początku mega pod górę było i do teraz nie mamy jasnej diagnozy .
Ja jednak widzę ,że Kuba coraz bardziej w Z.A. idzie....
Najbardziej widać po emocjach i braku kontroli nad nimi.

Niestety autyzm to progres i regres na zmianę ze stagnacją ....
Walka trwa cały czas i końca nie widać ....

Więcej o naszych kłopotach i radościach możesz poczytać w moim blogu .
Adres jest w sygnaturce przy linijkach dzieci.
Nie chcę już wątku zaśmiecać prywatą ...:-p:-p

Hejka
Wieeeje, ze głowę idzie oberwac:wściekła/y: ale ciepło, 7 stopni na plusie! Nieźle, jak to się ma do -22 niedawno:dry:! He he Pogoda jak kobieta:tak::-D

Lalila witaj i pisz jak najwięcej. A jak postępy grudniaka? Mówi już jakieś słówka, chodzi?

As to tak zawsze jest, coś drobnego:dry: TYLKO załatwię a robi się z tego długa lista. Nie zaszkodziło brzusiowi?

Daniel jeszcze śpi. Dostał już leki i pewnie odsypia poprzednie wojaże. Nam się przyplątała jakaś infekcja gardłowa, która lekko schodziła na oskrzela. Rzuciła nam się w którymś momencie też na oczki. Tydzień antybiotyku był, ale się okazało, że za mało, bo jeszcze coś tam lekko rzęzi osłuchowo, no i do oka wróciło. Teraz kolejny tydzień z antybem ale w większej dawce.

Zastanawiam się, czy może lekarz źle nie dobrał wtedy dawki. Bo patrząc na wiek a na jego masę ciała to dawki są baaardzo rozbieżne. Teraz dawka większa i zobaczymy.

Witam się!
ale u nas wieje a ja muszę po zwolnienie dziś do gina, nie chcę...

Witam, wszystkie mamy... Od września zeszłego roku stałam się pełnoprawną domową mamą:) Chociaż plany były inne, to życie zweryfikowało je po swojemu. Kilka mam z tego wątku "znam" z Grudniówek 2010, nie wiem czy One mnie kojarzą, bo napisałam tylko kilka postów.
U starszego synka Radka zdiagnozowano autyzm dziecięcy właśnie we wrześniu i z tego powodu musiałam zrezygnować z planów zawodowych i zająć się terapią i rehabilitacją Radzia. Najgorsze już za nami, tak myślę. Radek zrobił już ogromne postępy od tamtego czasu, dlatego nie poddajemy się:)
Mam nadzieję, że przyjmiecie nową mamę do swojego grona:) Pozdrawiam

Lalila Witaj i tu!!! ja od razu po zdjęciach bobasków skojarzyłam Cię, a jak spojrzałam na suwaczki to już tym bardziej stwierdziłam - nasza :-D no i współczuję zmian życiowych, ale na pewno będzie wszystko tylko lepiej i jeszcze nie raz tu nam powiesz "jestem dumna ze swego synka!!!"

Dziewczyny, dzięki za miłe przyjęcie:)
As 76- jasne, jak coś to na Priv, no i poczytam na pewno bloga:)
krolcia- młodszy to jest złote dziecko, rozwój kalendarzowy, tak dla równowagi chyba:) Mówi już: to, nie ma, da, chte(chcę), tuh tuh(ciuch ciuch), cici(na kota), bum bum, mama, tata, baba, papa.
A co do antybiotyku to chyba mogło tak być, bo mój młodszy to raczej waga ciężka;) i dawka według wieku nie działa na niego, a przynajmniej nie tak jak powinna.
wrublik- głęboko wierzę, że tak będzie:) zresztą, już teraz jestem z niego dumna, ogólnie jest kochanym dzieckiem nasz kosmita:D
Ale dzisiaj plucha...bleee, a my się musimy zaraz zbierać na zajęcia, muszę jeszcze na szybko ogarnąć domowy sajgon. Miłego dnia

As gratki aukcji :-)
Lalila witam nową mamuśkę :tak:
Krolcia zdrówka dla Was :tak: widać wiosna idzie :sorry2:
Aguska Kuba różnie wstaje, ostatnio coraz wcześniej bo się wcześniej jasno robi, on wstaje jak słońce :dry: jak rano już jasno to on nie śpi a wieczorem to ciężko żeby szedł spać :baffled:

Witam :-) wieje i pada ale mam nadzieję że w miarę ciepło na dworze :tak: ja jeszcze w domu, nastawiłam resztę pościeli do prania niech się wypierze, rozwieszę to jak przyjadę jutro będzie w miarę suche :tak: Kuba ogląda bajkę więc na chwilę spokój :tak: @ daje znaki bo brzuch mnie boli masakrycznie :baffled: muszę sprawdzić w necie co oznacza jak się śni mega ciacho policjant hihi :-p słoneczka dzisiaj życzę tym co nie mają uciekam się spakować lekko :-)

witam nową mamę
hej u nas deszcz leje wieje strasznie oczywiście tv mi nie odbiera bo satelita sie pewnie odwrocila:crazy:
Bartuś układa klocki ja już po kawce
wczoraj mały zasnął o 23:baffled: a wstał o 7,20:sorry2:
ale sie wyspałam bo włączyłam mu bajki na kompie a ja kimałam:-D:-p
krolcia oby szybko pomogło;-)całuska śle Danielkowi:*;-)

reklama
Witam,
Ja na nogach od 5.30, zwykle wstawal miedzy 5.50 a 6.10 i nie ma roznicy o ktorej pojdzie spac, zawsze zasypial 20 kilka razy probowalam go klasc o 21 ale wstawal o tej samej porze:crazy:a sama klade sie po 22 bo zawsze po kapieli sprzatam. U nas ciche dni, poklocilam sie z Ł.
Lalila witaj;-)
Krolcia witaj, u nas jest tak samo czasami jes maskara z zabkami wiec daje nurofen ale taka dawka jak pisze serdnio dziala:crazy:
Wrublik jak mus to mus ale mi tez by sie nie cialo wychodzic, jutro musze ruszyc tylek do banku i zrobic zakupy na weekend

Do góry