reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja też mam obawy, że mi malucha obudzą. Ciekawa jestem czy to nie będzie tak, że my będziemy chcieli się położyć to on wstanie..:dry:

No i pies..mam nadzieję, ze dobrze to zniesie. Im starsza tym bardziej strachliwa jest.
Moim ulubionym piwem ostatnio jest desperados
Psa wystarczy dobrze zabandażować na krzyż lub założyć mu kamizelkę i on się sam będzie wyciszał.;-)
Jak za mało to feromony do kontaktu i jest git.:-)
Suka kojarzy zapach z kontaktu ze swoją matką z gniazda i czuje się bezpieczna.:tak:
Można też odwrócić uwagę psa od wybuchu poprzez zabawy węchowe lub szukanie.
Gdyby było troszkę wcześniej to mogłabyś zakupić również płytę odwrażliwiającą dla psa .
Też bardzo skuteczne.
W ostateczności zawsze można podać psu pastę dostępną u weta i pies się uspokoi i prześpi cały ten zamęt.
Taką pastę podawałam swojej klaczy bo mi się na box rzucała i kaleczyła o belki jak strzelali.
Biedne te nasze zwierzątka są na sylwestra :baffled::baffled::baffled::baffled:
Ja jestem ciekawa co moja Abra zrobi ,bo ona jeszcze nie wie co to,gdzie i dlaczego :baffled::-D:-D:-D

A mój Kuba jest Kuba ,a nie Jakub :-D:-D:-D:-D

Jak ja Wam zazdroszczę tam wcześnie śpiących dzieci.
U mnie starsza kuchnię okupuje i coś smaży,młodszy po kanapach skacze ,bo się z tatusiem w Gwiezdne Wojny bawi :szok::szok::-D:-D:-D:-D
A psy się ganiają i gryzą :-D:-D:-D:-D

reklama
tak myśle że też już pijana jak zdolam to po lub przed 24 wpadne na BB i złoże wam życzonka tylko nie wiem co napisze bo nie wiem w jakim dokładnie będę stanie:-D:-D:-D
a tak poważnie to ja też myślę co będziemy szamać:confused:i chyba też jakąś salatke zrobie ale to sie okaże jutro na zakupach co weźmiemy:-D
krolcia ja desperadosa też nawet lubie;-)

As ja swoja po prostu przytulam mocno i zatykam uszy:tak:. Wyjątkowo pozwalamy też jej wbić się do nas do łóżka. Generalnie nie jest źle ale i tak widać, ze im starsza tym bardziej ją to drażni. Podczas jej pierwszego sylwestra obszczekała te dziwne światełka co to robią hałas:-D! W drugiego już był dystans, w trzeciego chowała się już do swojej budy(czytaj-pod stół) Jak widzieliśmy, że jej źle to tak jak wyżej pisałam przytulamy i jest ok. Moja pierwsza sunia to dostawała tabletki, bo ona to tragicznie się bała.

Też zrobię sałateczkę i trochę mięsiwa i będzie oki. Winko się z balona ściągnie i starczy.

As ja swoja po prostu przytulam mocno i zatykam uszy:tak:. Wyjątkowo pozwalamy też jej wbić się do nas do łóżka. Generalnie nie jest źle ale i tak widać, ze im starsza tym bardziej ją to drażni. Podczas jej pierwszego sylwestra obszczekała te dziwne światełka co to robią hałas:-D! W drugiego już był dystans, w trzeciego chowała się już do swojej budy(czytaj-pod stół) Jak widzieliśmy, że jej źle to tak jak wyżej pisałam przytulamy i jest ok. Moja pierwsza sunia to dostawała tabletki, bo ona to tragicznie się bała.

Też zrobię sałateczkę i trochę mięsiwa i będzie oki. Winko się z balona ściągnie i starczy.
Tak Cię wydaje ,że jak ją przytulasz to jest oki.
Powiem Ci dlaczego suka się z roku na rok bardziej boi.
Sama jej to warunkujesz :baffled::baffled::-D:-D:-D
Jak przytulasz psa ,głaszczesz itp : to akceptujesz jej złe zachowanie.
Pies zapamiętuje na przyszłość za co był chwalony i głaskany i w podobnej sytuacji właśnie tak się zachowuje za co ponownie jest nagradzany głaskaniem i przytulaniem :-D:-D:-D
Kółko się zamyka i z roku na rok masz coraz gorzej :baffled::baffled:;-);-)

krolcia to tak jak ja... uwielbiam zimniachne piwko z soczkiem :-p
rózyczko moja mała jak miała półtorej roku i był dzień dziecka , mielismy greilla itp to wytrzymała do 23.45:tak:
więc myslę że jak mały bedzie miał drzemkę w południe to wytrzyma do północy
wrubklik obejrzałamfilmik i od samego początku ryczałam jak bóbr :-(
oczywiście przyjkemne jest to że się zobaczy kogoś bliskiego kto wraca z wojny.. ale jakie jest smutne i straszne to oczekiwanie kiedy i czy wróci... nie chciałabym tak :no:

najadłam się popcornu i mnie dziąsła bolą :/

As tylko nie zawsze ją tak przytulamy. Tylko wtedy jak jest potrzeba. Ona nie trzęsie się, ale podkuli czasem ogon i idzie na przedpokój, wtedy jest brana do wyrka. Jest rok, że jest mniej wystrzałów to nie ma takiej potrzeby, a jest czas że huków więcej to i głośny tv nie pomaga. W tym roku mały jest już starszy tv głośno nie włączę, więc jest ryzyko, że gorzej będzie to znosić.

Przytulana jest, żeby wiedziała, że nic się złego nie dzieje i pańcia ją obroni w razie co:-D

As tylko nie zawsze ją tak przytulamy. Tylko wtedy jak jest potrzeba. Ona nie trzęsie się, ale podkuli czasem ogon i idzie na przedpokój, wtedy jest brana do wyrka. Jest rok, że jest mniej wystrzałów to nie ma takiej potrzeby, a jest czas że huków więcej to i głośny tv nie pomaga. W tym roku mały jest już starszy tv głośno nie włączę, więc jest ryzyko, że gorzej będzie to znosić.

Przytulana jest, żeby wiedziała, że nic się złego nie dzieje i pańcia ją obroni w razie co:-D
Ty to tak widzisz ,a ona widzi inaczej.
Jeśłi pies podkula ogon to znaczy ,że się boi,a jak się boi to nie wolno wtedy przytulać.
Trzeba dać psu robotę ,żeby pies o głupotach nie myślał :-D:-D:-D
Tak to wygląda z perspektywy psiego psychologa . ;-);-)
Pies to widzi tak:
Jak coś się będzie działo to pańcia mnie obroni ,a jak mnie obroni to jest dobrze i to pańci się podoba ,więc ja tak będę robiła ,żeby jej się podobało. :-D:-D:-D:-D
I dlatego tak robi właśnie.

Lena ,ale super zakup !!!

reklama
Do góry