reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam, jakoś weny nie mam do czytania więc wybaczcie :sorry: Kubka zaraz kładę spać, obiadek mam i dalej nic mi się nie chce :baffled: pogoda się zrypała, zachmurzyło się i duszno tylko czekać aż się rozpada :tak: no możecie mi wierzyć lub nie ale nie mam nic więcej do napisania :sorry: oj leń mnie dzisiaj dopadł :-p zajrzę wieczorkiem :tak:

reklama
Dziewczyny ratunku!:-(
Zgubilam paragon potwierdzajacy zakup wozka Coneco Traffic
Mechanizm oparcia jest polamany, a gabka z raczki popekala. Tragedia. Musze kupic nowy wozek! Zastanawiam sie nad dwona.
LEKKA SPACERÓWKA EASYGO LOOP KURIER GRATIS!!! (1762364171) - Aukcje internetowe Allegro
a
http://allegro.pl/lekkie-wozki-quatr...777222262.html
Moze cos mi doradzicie, a moze macie inna, ktora mozecie polecic?:-(
fanta - niezla historia, a propo zgub, mi ostatnio zaginely 2 zmiotki, synek odmawia zeznań i tylko udaje ze je usilnie poszukuje.;-)
Lenka - ja tez pieknie poprosze o przepisik na krokieciki. Pewno sa zabojczo pyszne!:-)
A dziewczynki, macie tutaj u Was jakos galerie, gdzie mozna fotki zamieszczac?:-)
anulaaa - po urodzeniu Ksawka ciagoty do wiecznego sprzatania wyparowaly, gdzie tam daleko... daleko. Sprzatam, gdy musze! I tyle!
U nas miala byc mega mega burza. Nawet tvn24 o niej mowili i co jak to prognozy trwala moze 10 minut i teraz pieknie sloneczko nam swieci. Trzymajcie kciuki, aby tak dalej bylo, bo chcemy pojechac do miasta na plac zabaw po 16.
Milego dnia, ja lece wieszac 3 pranko.;-)
Pa:-)

Ostatnia edycja:
fanta zapomniałam pogratulować pomysłowości Kubusia co do chowania KiKI:-D

co do smoczków to mój jak był maleńki w ogóle nie chciał z czasem tylko do spania i tak mu zostało ale nie mamy na szczęście z tym problemu;-)
agulek a widzisz ty karmisz piersia a u nas szybko była butla i ten smok przy butli tak został z niekapka też pije ale mleka przez niego nie chce.my mieliśmy problem z zachłystaniem się i to poważny dlatego narazie boje sie jeszcze dawać małemu z bidonu ale ze szkalneczki coraz lepiej sobie radzi;-)gratuluje kolejnej kupy super;-)
co klocków to u nas też coraz lepiej mały sobie radzi tzn coraz dłużej przy nich siedzi:-D
a ja nadal Bartkowi piorę ubranka w loveli albo podobnym proszku i prasuje chociaż ostatnio już mi sie nie chciało taki nawyk już mam co do sprzątania to kiedyś zawsze wszystko miało swoje miejsce teraz przy Bartku wszystko jest tam gdzie nie powinno:-D

u nas burza przeszła

Dziewczyny ratunku!:-(
Zgubilam paragon potwierdzajacy zakup wozka Coneco Traffic
Mechanizm oparcia jest polamany, a gabka z raczki popekala. Tragedia. Musze kupic nowy wozek! Zastanawiam sie nad dwona.
LEKKA SPACERÓWKA EASYGO LOOP KURIER GRATIS!!! (1762364171) - Aukcje internetowe Allegro
a
http://allegro.pl/lekkie-wozki-quatr...777222262.html
Moze cos mi doradzicie, a moze macie inna, ktora mozecie polecic?:-(

Wkleił się tylko jeden link. :tak:
AsienkaPL może w tym dziale znajdziesz info na temat wózków? Polecam - Odradzam
Warto poczytać opinie innych BB mamuś.:tak::-)

Lenka - ja tez pieknie poprosze o przepisik na krokieciki. Pewno sa zabojczo pyszne!:-)

Przepis Lenka wrzuciła już wczoraj na nasz wątek kulinarny.:tak:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index66.html#post7448918

A dziewczynki, macie tutaj u Was jakos galerie, gdzie mozna fotki zamieszczac?:-)
Osobnego działu jako tako nie mamy.:no: Wrzucamy tutaj. ;-)
Po paru godzinach fotki możesz usunąć. :tak:;-):-)

Beata1988 pogoda się zrypała? :eek: u nas dziś chyba najgorętszy dzień lata. Parno, duszno, nie ma czym oddychać. :baffled:

As 76 uwielbiam mirunę. :tak: To chyba jedyna ryba w marketach nie posiadająca glazury. Oprócz tych z wyższej półki. :-p

agulek80 no i pięknie! :-D Brawa dla Marcinka! :tak:

anulaaa33 u nas też klocki to sprawdzona metoda na nudę. :tak:

aguska2017 mąż dziś wraca.:tak: Wieczorkiem jadę go odebrać od kolegi. :tak:
Pytam dziś co mu upitrasić, a ten zachrypniętym głosem mówi , że nie ma na nic ochoty. Gardło mu wysiadło. Przewiało go. :eek:

Lecę pomidorówkę serwować. ;-)

Gimpelka ale za to to obowiązkach będą przyjemności :tak:
As no właśnie o to doprawienie mi chodziło :-DMoja mówi,że przyjedzie po obiedzie :-D chyba się kobicina jeść boi a tak na poważnie to taka z niej zołza że nie je u nas co by mnie chwalić musiała jak przed ślubem jak ja to dobrze gotuje a jej córeczka mając 37 lat nic nie potrafi :-p
O ciastach nie wspomne jak upieke to mówi poważnie to upiekłaś czy kupiłaś :-D:-D
Beata to moze kopniaczka małego ;-) żartuje siedź kobitko i odpoczywaj robota nie zając nie ucieknie :-)

A co do mojego sprzątania to kiedyś własnie w rozmowie teściowa mi zarzuciła jedną moją ogromną wade Ania jest straszną pedantką dobrze ze mojej mamy przy tym nie było bo ja to po prostu lubie porządek a moja mama to już w ogóle ta to dopiero pedancik .....
Ja po prostu lubie mieć czysto ostatnio znajomi do nas przyszli niespodziewanie i mówi jak to możliwe że ja mam dwójke starszych dzieci i mam wieczny bajzel a ty przy małych masz taki porządek :-p ale nie zawsze tak jest mam takie dni kiedy tylko powkładam talerze do zmywarki i nic poza tym ;-) A dziś sobie posprzątałam co by w wekend nie musieć w domku siedzieć :-D mój zostanie to i tak zaraz moja robota pójdzie na marne .... no ale cóż życie oby siedział z dziećmi zadowolony na reszte przymknę oko ;-)
To mnie wena złapała :-D

Witajcie,
dziś znowu kupka wylądowała prosto do kibelka. Wolę wysadzać Marcina na kibel lub nocnik niż zmieniać pieluchy całe w kupie:szok:a skoro Mały nie protestuje, to sadzam, z czasem będzie wołał, że chce siku lub kupę. Teraz Marcin śpi, ja wypiłam kawkę i siedzę na BB. Dziś nie chce mi się sprzątać i tak jutro mnie to czeka, więc dziś sobie robię urlopik ;-)
anulaaa o proszę jak klocki się przydały. Marcin też ma po siostrzeńcu ale na razie nie jest nimi zainteresowany. To jesteś pedantką? Moja Siostra też, czasami się śmieję, że Ona sprząta nawet jak nie ma co...z przyzwyczajenia ;-) ja lubię porządek ale bez przesady;-)
aguska mój Marcin bezsmoczkowy. Na początku trochę possał ale po jakimś m-cu nie chciał. Z butelki nigdy nie pił. Pije z kubeczka oraz z bidonu ze słomką.
fanta fajnie Ci, że się wyspałaś. Mój Mały znowu szalał w nocy, wstawał, siadał, pokrzykiwał coś chyba Mu się śniło:baffled:
As z czego masz to seminarium? Może przez neta? Pewnie już wcześniej o tym pisałaś ale ja tu jestem od niedawna i dlatego dopytuję:-)
Miłego dnia!
Super,że kupka znowu w kibelku !!! :tak::tak:
Myślę,że mały przeżywa cały dzień i dlatego tak się w nocy zachowuje .
Dzieci często tak mają :tak::tak:

Seminarium mam z Transformacji trudnych zachowań -krok po kroku.
To seminarium prowadzi Maria Jędral.
Lekarz ,która ma synka z autyzmem .Jest pierwszą w Polsce terapeutką metodą RDI .
Jej wskazówki do pracy z trudnymi dziećmi są bezcenne. :tak::tak::tak:
Wczoraj było ostatnie spotkanie z nią .
Wytłumaczyła bardzo dużo ,odpowiedziała na ogromną ilość pytań od rodziców i dała wskazówki jak reagować w przypadku zainteresowania dzieckiem otoczenia (postronnych osób):tak::tak:

hej, przeziebienie trwa nadal, ale juz nie ma takich smarków jak kilka dni temu. Troche kaszle, troche kicha, ale jets ok. Astma tez siedzi cicho. Własciwie to nie jst do końca astma, tylko cos astmopodobnego, no ale jest i całe szczescie ze sie zaszyło gdzies głeboko:)
Aguska dobrze ze mały chciał tego zapasowego smoka, mój Wojtus pluje wszystkimi spoczkami jeśli nie są tym jego ulubionym. Miałam dwa smoczki, pierwszego zgubiłam jak Otek był jeszcze bardzo malenki, wypluł go gdzies u znajomych i zaginął:) Drugi daje mu do zabawy, bo wkłąda do buzi i pluje na odległosc:) Jego uubiony to tez z aventa, dostalismy go w szpitalu z niebieskim pudełu.
anula33 ja tez z samego rana sie wziełam za sprzatanie lodówki i odkurzanie, pranie się pierze, a ja mam chwile. Nie ma to jak zacząc weekend od obowiazków:)
fanta, to ekstra, mogłabys troche tego snu przesłac do nas. Otek ciagle się budzi i zamiaru nie ma przespac calej nocy. Co prawda nie je juz, ale pije, teraz dodatkowo budzis sie na odciaganie noska. Ciekawe kiedy ja przepsie cała noc:D
Miłego dnia

Dobrze,że już lepiej.
Smoczki są przeznaczone dla odpowiedniego wieku,więc taki maleńki z wyprawki jest już za mały dla Otka.:-D:-D:-D
Jak się położysz i będzie ciemno ,a wstaniesz jak będzie widno to znaczy ,że cała noc przespana :-D:-D:-D:-D
A tak serio to wiem coś na ten temat.
Ja na przespanie całej nocy czekałam ponad 3 lata ,ależ jaka tamta noc była wyjątkowa :-D:-D:-D:-D:-D:-D

fanta zapomniałam pogratulować pomysłowości Kubusia co do chowania KiKI:-D

co do smoczków to mój jak był maleńki w ogóle nie chciał z czasem tylko do spania i tak mu zostało ale nie mamy na szczęście z tym problemu;-)
agulek a widzisz ty karmisz piersia a u nas szybko była butla i ten smok przy butli tak został z niekapka też pije ale mleka przez niego nie chce.my mieliśmy problem z zachłystaniem się i to poważny dlatego narazie boje sie jeszcze dawać małemu z bidonu ale ze szkalneczki coraz lepiej sobie radzi;-)gratuluje kolejnej kupy super;-)
co klocków to u nas też coraz lepiej mały sobie radzi tzn coraz dłużej przy nich siedzi:-D
a ja nadal Bartkowi piorę ubranka w loveli albo podobnym proszku i prasuje chociaż ostatnio już mi sie nie chciało taki nawyk już mam co do sprzątania to kiedyś zawsze wszystko miało swoje miejsce teraz przy Bartku wszystko jest tam gdzie nie powinno:-D

u nas burza przeszła
Mój młody ma ponad 8 lat ,i ze względu na niego piorę wszystko w Jelpie .
Jest za duży już by jego rzeczy prać osobno ,ale odpowiedni proszek to podstawa ..

Właśnie zwiało mi namiot z tarasu :szok::szok::szok::szok:
Poleciał przez barierki,ale przeżył :-D:-D:-D:-D
Złożyłam do pokrowca i niech leży.
Teraz rozłożyłam drugi i niech się suszy ;-):-):-)
tego już przywiązałam to może nie ucieknie :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Wchodzę na nasz wątek i widzę, że się ruszyło :-).
Mały mi usnoł więc mam chwilkę na BB :happy:.
Aguska, mój też z chęcią pije ze szklanki ale kończy się to tym, że jest calutki oblany :eek:. Widzę, że Bartek ma cierpliwość do układania klocków :-). U mnie zabawa kończy się po 5 minutach z krzykiem "mamaaa". Co do porządku w domu, to Kuba jest na etepie roznoszenia zabawek i są dosłownie wszędzie :szok:, choć staram się by u teściów w salonie był chociaż porządek, bo u nas w pokoju, to jest awykonalne.
Justa, fajnie, że już będziesz miała mężusia w domu :tak:,teraz musisz zadbać o jego gardziołko ;-). U mnie pomidorowa skończyła się w środę, a dziś mały dostanie szybkie danie słoiczkowe <od 15miesiąca łososia z ziemniaczkami>, a my jemy leczo :tak:.
Anulaaa, fajnie, że Twoje dziewczynki tak chętnie zajmują się klockami :tak:, u mnie ta zabawa działa na 5 minut :-D.
Agulek, fajnie, że Twój smyk już zaczyna na toaletę robić kupkę :tak:, sadzasz go na tej specjalnej nakładce? Czy podtrzymujesz? Nie boji się? Masz rację robiąc sobie dzień bez sprzątania :tak:, świat przez to się przecież nie zawali.
Gimpelka, zdróweczka życzę, bo przy dzieciaczkach, to jest najważniejsze. Jak jest zdrowie, to i cała reszta :tak:. Dobrze, że się astma nie odezwała :tak: <jak nie astma to bronchit, stan przed astmą>. Wojtuś daje sobie usówać glutki? Bo mój Kuba jak tylko widzi "gruszkę", to wpada w histerię :eek:. Chciałam mu ostatnio przez sen odciągnąć i skończyło się na tym, że się obudził z histerią :baffled:. Przesyłam tak jak chciałaś <trochę snu + dobry humor w pakiecie> :tak: ;-).
As, te Kubusie, to chyba wszytsko w poszewki chowają. Teraz będę wiedziała chociaż gdzie szukać jak coś się zapodzieje :-D. Co do godziny 17, to proponuję Ci usiąść i odpocząć z dobrą książką w ręku :tak:.
Beata, poleń się kochana za nas wszytkie :tak:. U mnie pogoda też do du... Szaro, ponuro i wietrznie, dobrze, że nie pada więc nie ma co narzekać :tak:.
AsienkaPL, miotły Ci wcieło :szok:. Poszukaj w podszewce :-D;-) a nóż może się znadą :tak:. Co do wóżka, to tak jak Justa napisała musisz poszukać w wątkach wózkowych :tak:, może uda Ci się coś znaleść. Pochwal się gdzie, Ty to 3cie pranko wieszasz :tak: ja jakoś nigdy nie mam na to miejsca :confused2:.
Chyba nikogo nie pominełam? Kurczę muszę uciekać, bo już jest po 13, a mi prasowanie zalega :zawstydzona/y:

Ja też muszę opatentować jakąś metodę już fajnie same robią na nocnik nie wołają tylko siadają ale problem w tym że Wiki sika na 5 razy po kazdej kapce musze umyć nocnik to samo jak zrobi tik taka to sanie i czeka dopóki jej nie przyniose czystego nocnika matkooo druga matka rośnie?? :-D:-D

U nas upał słoneczko świeci ale nie możemy wychodzić na dwór bo się to nigdy nie zagoi tylko taki wiatr się zerwał :szok: chyba u nas też coś przejdzie

reklama
As 76 uwielbiam mirunę. :tak: To chyba jedyna ryba w marketach nie posiadająca glazury. Oprócz tych z wyższej półki. :-p
aguska2017 mąż dziś wraca.:tak: Wieczorkiem jadę go odebrać od kolegi. :tak:
Pytam dziś co mu upitrasić, a ten zachrypniętym głosem mówi , że nie ma na nic ochoty. Gardło mu wysiadło. Przewiało go. :eek:

Lecę pomidorówkę serwować. ;-)
Wiesz co ?
Miruna przez to ,że jest bez glazury to stała się również rybą z górnej półki.
Wczoraj płaciłam za nią 25,99 za kg :szok::szok::szok::szok:
Niedawno była po niecałe 15 zł :crazy::crazy::crazy:

Dobrze ,że Twój już wraca :tak::tak:
Na gardło kogiel mogiel na spirytusie jest niezawodny ;-);-):-D:-D:-D

Gimpelka ale za to to obowiązkach będą przyjemności :tak:
As no właśnie o to doprawienie mi chodziło :-DMoja mówi,że przyjedzie po obiedzie :-D chyba się kobicina jeść boi a tak na poważnie to taka z niej zołza że nie je u nas co by mnie chwalić musiała jak przed ślubem jak ja to dobrze gotuje a jej córeczka mając 37 lat nic nie potrafi :-p
O ciastach nie wspomne jak upieke to mówi poważnie to upiekłaś czy kupiłaś :-D:-D
Beata to moze kopniaczka małego ;-) żartuje siedź kobitko i odpoczywaj robota nie zając nie ucieknie :-)

A co do mojego sprzątania to kiedyś własnie w rozmowie teściowa mi zarzuciła jedną moją ogromną wade Ania jest straszną pedantką dobrze ze mojej mamy przy tym nie było bo ja to po prostu lubie porządek a moja mama to już w ogóle ta to dopiero pedancik .....
Ja po prostu lubie mieć czysto ostatnio znajomi do nas przyszli niespodziewanie i mówi jak to możliwe że ja mam dwójke starszych dzieci i mam wieczny bajzel a ty przy małych masz taki porządek :-p ale nie zawsze tak jest mam takie dni kiedy tylko powkładam talerze do zmywarki i nic poza tym ;-) A dziś sobie posprzątałam co by w wekend nie musieć w domku siedzieć :-D mój zostanie to i tak zaraz moja robota pójdzie na marne .... no ale cóż życie oby siedział z dziećmi zadowolony na reszte przymknę oko ;-)
To mnie wena złapała :-D
To ja mam lepiej .
Dziś pochwaliła surówkę z kapusty nawet :szok:
nie tylko rybę :-D:-D:-D
A normalnie to teść jakiś czas temu powiedział,że gdyby teściowa robiła taki bigos jak ja to by zawsze zjadał :szok::-D:-D:-D i tak samo z pomidorówką i białym barszczem :-D:-D:-D:-D:-D
To teściowa powiedziała,że w takim razie może stołować się u nas ,jak mu jej gotowanie nie odpowiada :szok::-D:-D:-D
W efekcie od kilku tygodni stołuje się u nas z konieczności ,a teściowa też praktycznie na moim jedzeniu i nie narzeka ;-);-)
A niechby spróbowała ha hah hah :-D:-D:-D:-D:-D
to już by nic więcej nie dostała :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Jak ja byłam na pielgrzymce to nie było komu teściowej sałatki warzywnej zrobić ,a oprócz mnie ma jeszcze 3 synowe :eek::eek:
pozostawiam bez komentarza :baffled::baffled::baffled::baffled:

I mam niestety złe wieści.
Mama nie będzie miała robionej biopsji nerek,bo nie mają takiej igły ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dla mnie to się w głowie nie mieści :angry::angry::angry::angry:
Ech życie :crazy::crazy::crazy::crazy:

Do góry