reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dziewczynki z racji tego ze nie czujemy sie do konca bezpieczne załozyłam grupe zamknieta...chetnych prosze o zaproszenia;)

Mamy wtajemniczone - Forum BabyBoom

To założycielka grupy decyduje kto będzie do grupy należał.
I to ona wysyła danemu użytkownikowi zaproszenie.

Gdy grupa będzie stworzona na górze pod słowem grupy ze znaczkiem domku masz lupkę. Tam klikasz i wchodzisz w "oczekujący i zaproszeni"
Przekieruje Cię do okienka, tam wpisujesz nicki osób które chcesz widzieć w grupie.
Zaproszenia są wysyłane na PW i wtedy użytkowniczki muszą je zaakceptować ( dołączając do grupy) . :-)

Aguska, prześlij mi trochę sołonka, bo u mnie dalej kicha :-(. Już nie szpanuj tak szczoteczką do zębów, masz lepszą no ;-):-D ale ja mam większy łepek <chyba>. Kubusiowy ma spać ale nie wygląda na to...
Nie mam pomysłu co na obiad :baffled:, idę zerknąc co mam w lodówce i może uda mi się cosik wymyśleć.
Gimpelka, no to masz kochanego mężczyznę, że Ci śniadanko do łóżeczka robi :-). Ja bym musiała swojego chyba sterroryzować żeby mi śniadanko do łóżka przyniósł :-D.
Lenka no to :cool2:.
Justa normalnie Ty to obcykana jesteś w te klocki :shocked2:

Ostatnia edycja:
Jestem znów i popijam kawulca:-).
Justa, kino jest ok ale dla dzieci w odpowiednim wieku. Ja nie wyobrażam sobie swojego Kubulca jeszcze w kinie. Może jak 4-5 lat będzie miał, to zabiorę go na "poranek mini-mini" <bajka trwa z 15 minut>. Więc na początek taki seans chyba wystarczy :-) dla dzieciaczka :tak:. Jak myślicie??
Gdzieś mi się obiło o oczy kino dla mam i ich maleńkich dzieci. Mamy mogły w kinie przewijać , karmić... a w międzyczasie oglądać film. :tak:

Co do mycia zębów, to myjemy Justa bez pastowo <samą wodą> :tak:. Kubulec paste zjada po czym...hmm... jak by to napisać <wydala> :sorry2:.
:-D:-D:-D:-D

Justa, ubieraj się bo po południu damą nie wypada w pidżamie łazić ;-).
Wolność Tomku w swoim domku. :-D:-D:-D

Nieee , już wykąpana i ubrana jestem.:tak:Ileż można chłopa szczuć. :-p :-D

My też niedługo idziemy na basen w Otkiem. Ja słabo pływam więc tta będzie z nim w basenie, ja będę sie przypatrywać z boku, ale może to i dobrze bo przynajmniej zrobię mase zdjęć:] Mamy basen we wrześniu, prędzej się niestety nie dało:/ Boję się że minął już ten czas kiedy dziecko trzyma sie na wodzie.

Na naukę pływania nigdy nie jest za późno. :no:
Z naszą młodą jeździmy na basen od 2 czy 3 m-ca życia.:tak: Czy to zima czy to lato...Ona kocha wodę.
Kup Wojtusiowi rękawki do pływania. :tak:
I nie zrażaj się po pierwszym razie, gdy młody na widok wody zacznie krzyczeć. :-D

a paste mamy taka
PASTA BOBINI JUNIOR dla DZIECI TRUSKAWKOWA (1704920408) - Aukcje internetowe Allegro tylko powyżej pierwszego roku i ja daje małemu jej odrobine a on ja troche wcina ale nic mu nie jest;-)
Jak dla mnie ta pasta jest za słodka. :tak: i dlatego małym smykom smakuje. :sorry2:

Justa normalnie Ty to obcykana jesteś w te klocki :shocked2:

eeee tam :-p

Obiadek gotowy :-). Zupka kalafiorowa a na II schabowe z piersi z ziemniaczkami i bigosik z młodej kapuchy. Szkoda , by miał się zmarnować.:dry:
Jadę starszakom zawieść. :tak:

No i znów jestem.
Obiadu jeszcze jakoś nie zrobiłam...brak weny na co kolwiek. Pogoda jeszcze gorsza niż była...
Hmm, tyle dobrego, że Kubusiowy w końcu usnoł no i pranie się wyprało :-D. Szkoda tylko, że nie ma komu go powiesić ;-).
Justa, to się rozpisałaś :tak:. Tak są seanse dla kobiet z dziećmi <gdzie dźwięk jest przyciszony, światła przyciemnione, przewijaki i w ogóle wszystko super :tak:>, ale mi chodziło o seanse typowe dla małych dzieci :tak:, które nie są długie, bo widomo, że maluchy za długo nie wysiaedą.
Tu trochę więcej o tych bajkach dla dzieci:
Dzieje się - Poranki dla dzieci w Multikinie
Uciekam powiesić jednak to pranie, napić się jeszczę kawki i za obiad wziąść dla chłopa <bo tylko dla niego nic nie mam> :tak:.
Nie wiem czy dziś jeszcze do Was zajrzę więc miłego dzionka życzę! :-)
Wklejam coś na poprawienia humoru w tak paskudną pogodę:
YouTube - &#x202a;Jennifer Lopez - I&#39;m Into You ft. Lil Wayne&#x202c;&rlm;

fanta u nas pogoda do bani teraz jest pochmurno chłodno i chyba deszcz zaraz lunie ale zdąrzyliśm,y być w parku mały wrócił mega brudny hihi grał z tata w piłke
justa ta pasta jest słodka dlatego ja jej odrobine daje ;-)
a w piżamie to chodź i cały dzień;-)ja dziś też kalafiorowa mam do tego kotlet z piersi ziemniaczki i surówka z marchewki ze śmietana;-)

Gimpelka no właśnie już Ci wszystko tłumacze;)
Mój M jest Polakiem,poznaliśmy się tu w Polsce jeszcze w gimnazjum, do Niemiec wyjechał i najpierw dorabiał kogoś, a wiadomo jak płacą, raz zapłacą a raz nie.
Swojemu ojcu załatwił tam Robotę, Matce i braciom też.
Przez pewien czas siedział tam na tyłku bo nie mógł nic znaleźć i wtedy postanowił otworzyć swoją działalność razem z kolegą.
Wszystkie papiery załatwione że jest legalnie itp.
Wiadomo jak to biznes raz jest lepiej a raz gorzej(np w zime).
Ja nie chce tu składać o nowe mieszkanie bo wiem ile się czeka itp, zresztą za dużo kasy włożyłam w remont tego.
Jak już to będziemy się starali o wymeldowanie tego osobnika.
Zobaczymy jak sprawy tu załatwię to wtedy wyjedziemy.
Strasznie ciężko będzie bo tu zostanie moja cała rodzina....tam będę z rodzicami M się widywać codziennie bo mieszkają ulicę dalej.Ale jednak ciągnąć będzie do swoich.

A co do kina i tej petycji to już się podpisałam bo popieram ten pomysł.
Amelkę bajki nie interesują(woli muzykę), no ale wiadomo że to się kiedyś zmieni:)

Aguśka my mamy szczoteczkę taką z kubusia Puchatka(2-4 lata) i myjemy bez pasy, samą wodą, ale muszę zobaczyć jak to będzie z pastą wyglądać, w aptece można dostać specjalną jakąś. A Wy jakiej pasty używacie dla Swoich maluchów?
Amelka jak była mała to miała taką tą szczoteczkę na palec, ale jak odkryła że można mnie gryźć to mnie gryzła, a potem buzi wogóle nie chciała otwierać, zminieliśmy więc na dorosłą szczoteczkę i nie ma problemu;)
Po śniadanku idzie odrazu do łazienki, tam stawiam ją na krzesełko i robimy poranną toaletę;)

Gimpelka może warto dopisać żeby się nie denerwowała i nie bała gdy coś jej nie wyjdzie bo to nowa sytuacja dla Niej i dziecka, ale że wszystko przychodzi z czasem(że nie odrazu Kraków zbudowano).

Narzeczony;-)
M Bo ma Mateusz na Imię:)
No cały czas tam jest.
Widujemy się często, co miesiąc praktycznie zjeżdża chociaż na weekend a jak z 2 mies go nie ma no to na 2-3 tyg zjeżdża;)
Ale już nie długo na szczęście i koniec rozłąki;):-)

reklama
Cześć dziewczyny!!!

Znów nie wszystko doczytała.... ;(

gimpelka dużo zdrówka ci życze!!! No szkoda ze tak cie wzieło akurat w czasie wyjazdu.... A napisz mi prosze dostałaś moją wiadomość???? Bo wysłałam smska w sobote...

Lyla ja używam elmexa dla dzieci

Do góry