reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczynki witam.
Nie mnie teraz ,bo wróciłam do pracy.
Do tej pory pracowałam w Markach , w fundacji Pomocna ręka,ale zrezygnowałam niedawno.
Nasza -Bajka to fundacja,która dopiero rusza i jesteśmy pełne zapału do pracy.
Zorganizowałysmy dzieciom z okolicy takie kolonie .
Niby są dla dzieci od 0 do 6 klasy ,ale mamy też szkraby po 2,5 roczku :-D:-D:-D
Dzieciaczki są przesłodkie,ale czasami trudno zapanować nad taką gromadką .;-):-):-)
Dziś było 12 osób i zjedli 50 naleśników z dżemem i bitą śmietaną na obiad :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Zaliczyliśmy też salę zabaw przez 3 godzinki (nie udało mi się wytargować rabatu na dzieci niepełnosprawne ,ale wytargowałam godzinkę dłużej dla wszystkich ) i na koniec zajęcia muzyczne już w budynku fundacji.:tak:;-):-):-)
Znów dzieci nie chciały wychodzić do domów.:-D:-D:-D:-D
W zależności od zasobów portfela rodziców koszty są od 0 do 250 zł za 2 tygodnie.
W tym ciepły posiłek i podwieczorek + 4 wycieczki w ciągu całego turnusu .
Oto ulotka wakacyjna

reklama
lyla dzieki za spódniczke, doszła, nowej właścicielce sie podoba:] Bratowa powiedziała "ale ładna sukienka" na co mój brat "Regina, to jest spódnica" :]
lena mój drugi brat ma x-landera
fanta gdyby moj maz dowiedział sie ze nazywasz jego africe skuterem, to nie byłby zadowolony;/ Wkleiłabym Wam zdjecie ale nie chce mi sie teraz szukac, moze jutro:)

U nas ok, ale dalwj zalatana jestem, jutro wszystko opisze, teraz lece spac. Dobranoc:]

do sprzedania??

Witam. Wybaczcie że mnie nie było ostatnimi czasy, ale miałam na głowie przeprowadzkę :tak: ale już po wszystkim, wszystko wypakowane i można odpocząć :-) jeszcze tylko czeka mnie dokończenie łazienki bo trzeba było pół ściany rozwalić żeby facet liczniki wymienił i sobie będę balkon malować bo mi bardzo dużo farby zostało :tak: czekamy teraz na kasę na wakacje z wojska żeby kupić pralkę i lodówkę i będzie po pieniądzach :sorry: teraz postaram się być codziennie chociaż nie obiecuję bo teraz mam pod blokiem plac zabaw :-) ciepłego dnia Wam życzę :-D

witam .
Właśnie idę do wanny ,co by siły zregenerować ,bo już jestem po dwóch spacerach z psami ,szykowaniem obiadu na potem,wyprawie męża do pracy i wojną z teściem :-D:-D:-D
Dziś w fundacji mamy zaplanowane zrobienie regulaminu indianina :szok::-D:-D
Będziemy kartki wypalać z tymi starszymi :-p
A niech się pomęczą trochę :-D:-D
Potem malowanie buziek farbami w barwy plemienne ,szykowanie strojów z krepiny i innych dodatków i na koniec dyskoteka indianina z bębnami i marakasami.
Mam nadzieję ,że dzieciakom się spodoba :tak::tak::-):-):-)

Aha ..
Żeby nie było tak kolorowo to napiszę ,że my jako opiekunki w fundacji pracujemy na wolontariacie ;-):-):-)
Jedyne profity to darmowy pobyt własnego dziecka :-D:-D:-D
Ale to przecież też zarobek nie ?? i święty spokój w domu na kilka godzin (bezcenne ):-D:-D:-D:-D
dobra spadam ,bo późno się robi :szok::szok:

Bardzo proszę was o przesyłanie mi swoich e-mailów do konkursu od serca dla dziecka.
DO wygrania wyposażenie pokoju dziecięcego o wartości 3000zl, torby do podróży i rabaty na zabawki o wartości 1000zł.
Dzięki waszym e-mailom ja dostanę dodatkowe punkty i wy za to że jesteście moimi znajomymi.
Proszę bardzo o przesyłanie adresów na pw.

Lena straszna tragedia:( I to w 9 mies:(
EH....wiem coś na temat kierowców i ich jazdy, zresztą każdy słyszy o wypadkach.
Gimpelka
zapro wysłane i wpis skasowany;)
Amelka dziś zasnęła mi w dzień o 16 i spała do 18.15 i dopiero teraz zasnela hehe;)

Lena to straszne współczuje

Witam kochane widzę że mało piszecie
Bartuś śpi ale dziś to zrobił mi rano awanture o to że chce ze swojego samochodu jeździka zdjąć kierownice i jeźdxić bez niej.płakał kładł sie na podłogę itp.wkońcu po czasie m przeszło.a niestety nie mogłam mu na to pozwolić bo gdyby sie odpychał to by wypadł przed samochód.eh te dzieciaki.
pogoda u nas ładna i ciepło:-)
ja lece coś zjeść bo jeszcze śniadania nie jadłam

reklama
Cześć dziewczyny!
Wiedzę, że nie miałam za dużo do nadrabiania :-). Pogoda dziś w Szczecinie okropna...było tylko trzy dni słońca i znów leje :-(. Normalnie, aż weny mi brak na co kolwiek, nic się nie chce, ogarnoł mnie mega leń i dziś działam na popych...
Dobrze, że wczoraj sobie wszystko porobiłam <T poprasował, ja przez ten czas powycierałam kurze, odkurzyłam, pomyłam podłogi i zrobiłam obiad>. Strasznie niemiłosiernie się u nas ostatnio kurzy :eek:, bo robią nam prawie pod blokiem ulice, więc jak wycierałam kurze dwa razy w tygodniu i było ok, a teraz co dziennie ze szmatą latam...
Beata, no to w końcu można powiedzieć, że jesteście na swoim :tak:. Niech Wam się dobrze mieszka :-) i sąsiedzi niech trafią się normalni :tak:.
Lenka, czytałam ten artykuł. Masakra, faceta powinni od razu na dożywocie skazać. Współczuje mężowi tej kobiety. Jak Gaja? Mam nadzieję, że zdrowa, nie pogryziona, bez siniaków :tak:.
As, no to teraz masz nowe zajęcie :-). Oby w nowej fundacji było Ci tylko lepiej. Fajnie, że są takie babeczki jak Ty :tak:.
Lyla, zaraz podam Ci meila na PW.
Gimpelka, absolutnie nie chciałam urazić skutera Twojego M :-D. Tylko nie mów mu, że znów jego cacko nazwałam skuterem ;-).
Aguska, smaczniawego :tak:. Jak tam Bartuś i jego mega pomysły? U mnie Kubulec się ostatnio rozbrykał. Po południu nie za bardzo chce mu się spać <wczoraj np. usnoł mi dopiero po 14 i wstał przed 16>. Dziś wyciągnoł szufladę z komody <nie mam pojęcia jak on to zrobił>, połamał kilka płyt DVD, dopadł się do orzeszków <kazałam mu wyplówać>, zaczoł ściągać mi kwiatki z parapetu <mam łóżko przy oknie> oraz różne inne rzeczy które na nim się znajdowały :eek:. Innym słowem mały zbój mi rośnie...:-D.
Gdzie się podziała reszta babeczek <Justa [pewnie nas podczytuje tylko się nie odzywa], Malinka [pewnie leczy korzonki, albo Pietruszko ją leczy :-D], ViKamcia [chyba jest zalatana przy dzieciaczkach, że nie zagląda]>.
O nikim chyba nie zapomniałam?

Do góry