reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziękuję za miłe słówka, tak podobało mi się to zdjecie że musiałam je gdzieś dać:] Jedno powędrowało zaraz mms'em do taty, babci, dziadka i chrzestnych. Potem nasza klasa i tu:]

Dziewczyny chcę zacząć oduczać Wojtusia jedzenia w nocy, to znaczy myśle, że jeszcze jest za mały i pewnie raz musiałby się budzić, ale 3 albo 4 to przesada już nie? Moja koleżanka (doświadoczona bo ma juz drugie dziecko) nauczyła od pierwszego dnia życia ze dostawała jesc tylko o 3:00 w nocy a pozostałe pobudki ignorowała czy tam jakos sobie z nimi radziła ze mała faktycznie budzi się tylko o tej 3:00. Wszędzie na forum piszą że zamiast mleka podawać herbatki albo wody to dziecko się oduczy, ale co to znaczy? Że mały będzie niezadowolony że zamiast mleka jest woda i pomysli "a to mam to gdzieś" i się nie będzie budził?
Mama mówiła ze jak kładła mnie spać o 19 to budziłam się po 12 godzinach czyli o 7 rano. Czasem zdarzało mi się, że wstawałam jeszcze później, szkoda że Otek nie ma tego po mnie:D
Dla mnie to zdecydowanie za wcześnie na oduczanie.
To ,że jej mały się budzi przy takim traktowaniu wcale nie znaczy ,że twój też nie będzie.
Mój Kuba budził się regularnie 11-13 razy podczas nocy na cyca ,a jak go odstawiłam to też się tyle razy budził tyle ,że na herbatkę :-D:-D:-D
Kuba przespał pierwszą swoją całą pierwszą noc jak miał 3 latka i 2 miesiące ,więc spokojnie kochana.Mojego kuby nikt chyba nie przebije.:-D:-D:-D:-D

Witam sie wieczornie dzwoniłam do pediatry kazała zbijać i czekac do jutra a póki co goraczka spadła po ibum zobaczymy noc;)Mowi ze dobrze ze jest bo organizm walczy z infekcja!!
Ale intuicja mi podpowiada ze jutro jej nie bedzie!!
Zdrówka !!!!

Witam!! Jestem mamusia 3 wspaniałych dzieciaczków!!! najmłodzsa ma prawie 4 miesiace. Jestem na urlopie macierzyńskim i siedze z maluchami w domku, Przyjmiecie nową mamę do waszego grona??
Pozdrawiam serdecznie
Witaj i napisz coś więcej o sobie.:tak::-):-)

Ale się cieszę goraczka nas chyba opuszcza ta godz a u nas 37,7 wiec chyba bedzie ok!!!

WITAJ EwuniaF napisz skad jestes:)
Lena cała noc jeszcze przed Wami.
Teraz jej spadła po przeciwgorączkowym ,nie wiadomo jak będzie w nocy.
Zwykle pomiędzy 2 a 4 rano jest przełom i temp spada lub gwałtownie rośnie :baffled::baffled::baffled:
Przy bardzo szybko rosnącej gorączce lepiej jest zrobić okład z wody z octem na nóżki ,brzuszek,rączki czy kark i dopiero potem podać leki.;-):-):-):-)
Można też dziecko do wodytakiej jak tem ciała i niech stygnie razem z wodą :tak::tak::-):-)

Wróciłam do domu o 19.
Umowy o pracę nie podpisałam,zobowiązania lojalnościowego wg prezesa i fundacji też nie :no::-D:-D:-D
Czekam na dalsze propozycje ,a niech pogłówkują jak mnie zatrzymać :rofl2::rofl2::rofl2:

U Klaudii na zebraniu wszystko git ,więc jest dobrze.
W powrotnej drodze odwiedziłam jeszcze mamę .W domku szybka kolacja i wyjazd jeszcze na cmentarz.
Pojechaliśmy rowerach w ramach wycieczki :-D:-D:-D:-D
Teraz zjedliśmy drugą kolację (ryżyk na mleczku):-D:-D i oni tv oglądaja ,a ja do Was zaglądam.:laugh2::laugh2::laugh2:

Edytuję ,bo coś mam do dopisania :-D:-D

Właśnie skończyłam pisać moją prezentację z polskiego i mogę iść spać.
Ta dam :-):-):-):-)
Dobranoc wszystkim ,a może dzień dobry ?
Sama już nie wiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nową mamusie

lena i jak Gaja?jak gorączka?
Fanta i co z mieszkankiem i kredytem?
As faktycznie chyba mało kto pobije twojego Kube jeśli chodzi o pobódki!

A my wczoraj poszliśmy sobie do mojej przyjaciółki na piwko wróciliśmy o 23;-)
Mały grzecznie spał tylko raz sie w nocy przebudził z płaczem ale na szczęście szybko zasnął.
Zaraz ide zrobić sobie kawke bo mały dziś wstał o 5.10 poleżał grzecznie do 5.40 zjadł obejrzał baje i zaczął wariować
teraz szaleje z woreczkami śniadaniowymi:-D a papuga sie z niego zrobiła że szok:-D;-)
Śliczna pogoda sie zapowiada już jest 18 stopni:szok:ssuuuuuuuuper

Cześć dziewczyny!!

Mam napisać coś o sobie...wiec mam 27 lat i małą gromadkę dzieciaków. Moja najstarsza - Kasia w tym roku idze do szkoły, Michałek zapisany do przedszkola,aczkolwiek czekamy bo jest na liście rezerwowych ze względu na jego wiek. W tej chwili jest na etapie odpieluchowywania, własnie pożegnał się ze smokiem. Moja najmłodsza Haniusia to mój cukiereczek właśnie zaczeła się obracać z brzuszka na plecki i odwrotnie. przemieszcza się turlając po podłodze:-D. Jak juz pisałam jestem na urlopie macierzyńskim. Chciałabym juz wrócić do pracy no ale póki Michała do przedszkola nie przyjmą to nie mam szans na powrót bo na dwie nianie nas nie stać... Tym bardziej że do pracy dojezdzam 40km i z mojej wypłaty nic by nie zostawało:-(
Tak wiec siedze w domku i żeby mieć jakieś urozmaicenie chodzę na różne kursy, właśnie 27 maja zaczynam kolejny :)
Gimpelka fajnie poznać kogoś z tego samego woj. a mieszkasz w samym Opolu?? Tak patrzę że twój Wojtuś z tą sama waga i wzrostem co Hania się urodził:-D

Dopisując jeszcze coś o sobie to napiszę tylko że jestem fanką domowych porodów i moja trzecia pociecha przyszła na świat właśnie w domku:-D

Widze że macie tu miłą atmosferę na wątku. Podczytam troszkę wstecz zeby was lepiej poznać jeśli się zgodzicie?

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dziekuje za ciepłe przywitanie

Ostatnia edycja:
As Ty miałaś spać w nocy a nie nad ranem pisać pracę :tak: kiedy masz ustny?
Fanta jak mieszkanie i kredyt :confused:
Aguska ja bym o tej godzinie nie wstała :no: mi Kuba wstaje między 7-8 i mi trudno wstać a co dopiero o 5 :eek:
Ewuniaf witam na forum :-)

Witam. Gorąco się dzisiaj zapowiada :tak: u mnie w słońcu na 4 piętrze mam uwaga 43 stopnie :-D zero wiatru więc dzisiaj będzie można się ugotować :dry: więc piaskownica dzisiaj dopiero pod wieczór :tak: mam nadzieję że się chłodniej zrobi po południu bo chce na miasto skoczyć może jakieś spodnie sobie kupię :tak: wczoraj postanowiłam już na bank składam papiery do policji :tak: od dzisiaj się uczę i zaczynam ćwiczyć :tak: sobie kartki poprzyczepiam żebym pamiętała i się zmobilizowała :tak: i jak dobrze pójdzie to już w tym roku będę na szkoleniu :-) dobrze że mam obiad ze wczoraj to mam mało roboty ;-) tylko ziemniaczki obiorę i koniec :-)

ewuniaf to nam napisałaś streszczonko:-D miło nam :-)
i podziwiam za duzo energii i jeszcze chęć do pracy

bartek już sie pokłada zaraz mleczko mu dam i pewnie zaśnie a ja na poczte muszę jeszcze wskoczyć:-)
moja szwagierka jest już w 34 tyg nie dlugo rodzi i Bartuś będzie miał kuzyneczke jak ten czas szybko leci a ja pamiętam jak ona mi dopiero co mówiła że chyba jest w ciąży

Śliczna pogoda ciepełko już sie zrobiło to trzeba korzystać
miłego dnia później do was zajrze
beata 43 stopnie!!!!!!!!!!to jak w piekarniku współczuje

Widze że macie tu miłą atmosferę na wątku. Podczytam troszkę wstecz zeby was lepiej poznać jeśli się zgodzicie?
Witaj. :-)
Miłej lektury życzę.:-D

fanta i jak z mieszkaniem , kredytem?
lenaDTR i co z małą? Byłaś już z nią u lekarza?
Bea i dobrze, że masz motywację.:tak:

I u nas upalny dzień zapowiadają.:tak:
Ł. zaraz do pracy jedzie, potem na trening. Wróci ok. 22. A ja sama ze swoją gromadką przez cały dzień.:dry:

gimpelka co na obiad? U mnie dziś pomidorowa z ryżem, bo wszyscy ją lubią i nasmażyłam schaboszczaków z piersi, co by Ł. zabrał trochę ze sobą na cały dzień.:tak:

Cześć babeczki!
Wczoraj już do Was nie zaglądałam, bo zbrakło mi czasu, a zanim się położyłam to prawie druga już była. Ale zaglądam dzis :tak:.
Więc byliśmy wczoraj z T oglądać mieszkanko <tu macie linka jak chcecie ;-) sobie zobaczyć: mieszkanie, Szczecin, Drzetowo, 48 m2, 2 pokoje, 196 000 PLN - otoDom.pl >. I wszystko ładnie oprócz kuchni :-(, bo nie jest za duża ale jak by dobrze pokombinować, to myślę, że zmieściła bym się na upartego. Zanim pojechaliśmy obejrzeć mieszkanie to umówiliśmy się z rodzicami, żeby z Kubą zostali i oczywiście nie było z tym problemu. Umówiliśmy się na 16 a oni jak to oni <bo im się nie śpieszy> wrócili do domu 16:25, gdzie my byliśmy z babką umówieni na 16:30 :-D. Mój T to był tak wkurzony, że gdyby mógł, to by piorunami ciskał w swoich kochanych rodziców :-D;-). Więc wszystko na szybko i jeszcze dzwoniłam to tej deweloperki, że się spóźnimy bo w korku stoimy. Obejrzeliśmy mieszkanko, porozmawialiśmy z taką starszą babeczką, która tam mieszka <bardzo sympatyczna babunia i gadatliwa :-D> i dostaliśmy namiary na doradce kredytowego. Więc nie zastanawiając się wiele pojechaliśmy do biura żeby się umówić. Ale jak tylko weszliśmy myślałam, że umrę ze śmiechu, bo przywitał nas facet <chyba z adhd> który dosłownie skakał na fotelu, a później wokół burka i strasznie szybko mówił :-D. Spytał się w jakiej sprawie, a mój T był w stanie tylko kiwnąć głową na mnie, że ja będę mówiła bo mu mowe odebrało jak zobaczył tego śmiesznego faceta :-D. Umówił nas na dziś na 17. Więc dziś ciąg dalszy zmagań. Zobaczymy co z tego wyniknie, jaka jest nasza zdolność kredytowa i jak to wszystko wygląda :tak:.
To na tyle u mnie jak narazie. A pogoda w Szczecinie kulawa znów :-( i przestaje mi się to podobać, wczoraj tylko na chwilkę wyszło słoneczko a później znów szaruga...
Witam nową mamę ewuniaf :tak:.
As, biedna pewnie sobie dziś odsypia <oczywiście jak Kuba jej na to pozwoli ;-)>. Najważniejsze, że już skończyła pisać prezentacje. Więc trzymam kciuki żeby wszystko pozytywnie zaliczyła :tak::tak:.
Aguska, jak Baroszowę ząbki? Wyszło coś więcej? Bo u Nas narazie jest 10 i pół zęba :-D.
Lenka, daj znać co z Gają jak wrócisz od lekarza :-).
Gimpelka, co do od uczenia jedzenia małego w nocy to powolutku i nic na siłe. Mój Kuba jadł z butli w nocy do 9 miesiąca i strasznie się denerwowałam, bo wszytskie koleżanki smacznie w nocy spały tylko nie ja :-D ale na każde dziecko przychodzi pora :tak:.
Justa, nie można mieć wszystkiego ;-) wzrost nie zawsze idzie w parze z rozumem i urodą :-D. Ja się śmieję, że nie stałam w kolejce po wzrost jak rozdawali tylko po rozum :-D. A mój brat <przyrodni> się śmieje, że były takie duże kolejki, że nie dali mi ani tego , ani tego więc dali mi urodę tak na odczepnego :-D.

co na obiad? U mnie dziś pomidorowa z ryżem, bo wszyscy ją lubią i nasmażyłam schaboszczaków z piersi:tak:
Tą pomidorówkę, to chyba zgapiłaś odemnie cfffaniaro ;-). U mnie dalej pomidorówka na szczeście ostatni raz bo na wykończeniu :-D i też robie schabowe :-p. Tylko zastanawiam się nad surówką... ale jeszcze się zobaczy.
Aguska, zazdroszczę pogody ;-)
Besta, nie zazdroszcze sauny w domu :-D. Gratuluję pomysłu z policją :tak: same plusy zresztą nie ma to jak państwówka albo mundurówka.
Lecę się zainhalować

reklama
Do lekarza mam na 14,30 więc zobaczymy:)Teraz mierzyłam 37,5 czyli nie ma goraczki:)
A co do obiadu to chyba zrobie kluski śląskie z sosikiem i mizerią;)

Do góry