Dla mnie to zdecydowanie za wcześnie na oduczanie.Dziękuję za miłe słówka, tak podobało mi się to zdjecie że musiałam je gdzieś dać:] Jedno powędrowało zaraz mms'em do taty, babci, dziadka i chrzestnych. Potem nasza klasa i tu:]
Dziewczyny chcę zacząć oduczać Wojtusia jedzenia w nocy, to znaczy myśle, że jeszcze jest za mały i pewnie raz musiałby się budzić, ale 3 albo 4 to przesada już nie? Moja koleżanka (doświadoczona bo ma juz drugie dziecko) nauczyła od pierwszego dnia życia ze dostawała jesc tylko o 3:00 w nocy a pozostałe pobudki ignorowała czy tam jakos sobie z nimi radziła ze mała faktycznie budzi się tylko o tej 3:00. Wszędzie na forum piszą że zamiast mleka podawać herbatki albo wody to dziecko się oduczy, ale co to znaczy? Że mały będzie niezadowolony że zamiast mleka jest woda i pomysli "a to mam to gdzieś" i się nie będzie budził?
Mama mówiła ze jak kładła mnie spać o 19 to budziłam się po 12 godzinach czyli o 7 rano. Czasem zdarzało mi się, że wstawałam jeszcze później, szkoda że Otek nie ma tego po mnie
To ,że jej mały się budzi przy takim traktowaniu wcale nie znaczy ,że twój też nie będzie.
Mój Kuba budził się regularnie 11-13 razy podczas nocy na cyca ,a jak go odstawiłam to też się tyle razy budził tyle ,że na herbatkę
Kuba przespał pierwszą swoją całą pierwszą noc jak miał 3 latka i 2 miesiące ,więc spokojnie kochana.Mojego kuby nikt chyba nie przebije.
Zdrówka !!!!Witam sie wieczornie dzwoniłam do pediatry kazała zbijać i czekac do jutra a póki co goraczka spadła po ibum zobaczymy nocMowi ze dobrze ze jest bo organizm walczy z infekcja!!
Ale intuicja mi podpowiada ze jutro jej nie bedzie!!
Witaj i napisz coś więcej o sobie.:-):-)Witam!! Jestem mamusia 3 wspaniałych dzieciaczków!!! najmłodzsa ma prawie 4 miesiace. Jestem na urlopie macierzyńskim i siedze z maluchami w domku, Przyjmiecie nową mamę do waszego grona??
Pozdrawiam serdecznie
Lena cała noc jeszcze przed Wami.Ale się cieszę goraczka nas chyba opuszcza ta godz a u nas 37,7 wiec chyba bedzie ok!!!
WITAJ EwuniaF napisz skad jestes
Teraz jej spadła po przeciwgorączkowym ,nie wiadomo jak będzie w nocy.
Zwykle pomiędzy 2 a 4 rano jest przełom i temp spada lub gwałtownie rośnie
Przy bardzo szybko rosnącej gorączce lepiej jest zrobić okład z wody z octem na nóżki ,brzuszek,rączki czy kark i dopiero potem podać leki.;-):-):-):-)
Można też dziecko do wodytakiej jak tem ciała i niech stygnie razem z wodą :-):-)
Wróciłam do domu o 19.
Umowy o pracę nie podpisałam,zobowiązania lojalnościowego wg prezesa i fundacji też nie
Czekam na dalsze propozycje ,a niech pogłówkują jak mnie zatrzymać
U Klaudii na zebraniu wszystko git ,więc jest dobrze.
W powrotnej drodze odwiedziłam jeszcze mamę .W domku szybka kolacja i wyjazd jeszcze na cmentarz.
Pojechaliśmy rowerach w ramach wycieczki
Teraz zjedliśmy drugą kolację (ryżyk na mleczku) i oni tv oglądaja ,a ja do Was zaglądam.
Edytuję ,bo coś mam do dopisania
Właśnie skończyłam pisać moją prezentację z polskiego i mogę iść spać.
Ta dam :-):-):-):-)
Dobranoc wszystkim ,a może dzień dobry ?
Sama już nie wiem
Ostatnia edycja: