reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dziewczyny ja tam się nie przejmuje:-)ogólnie moim zdaniem dobrze wyglądam tylko trochę na klatę by sie przydało:-Dpoprostu nie zdawałam sobie sprawy z mojego wskaźnika BMI i trochę sie przeraziłam.Ale jak wy też takie jesteście to trochę mi lepiej że nie warto sie przejmować:-)Zabawne było tylko to jak na porodówce mnie ważyli i było 63kg i położna do mnie ile przytyłam przez cała ciąże a gdy odpowiedziałam że 18kg to się kobieta zdziwiła:szok:

helo
dzis sloneczko zrobilo nam psikusa
rano fajnie bylo bo -7 i piekne slonec ale niesttey -obiecanki cacanki a glupiemu roadosc,...do poldunia juz sladu nie bylo i padal snieg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzień dobry Kobietki:-) widzę ze ja ostatnia i pierwsza u Was:-) coraz wcześniej się Z Wami witam:-):-):-) stoję sobie na przystanku i czekam na autobus:-):-) w miarę przystępna pogoda:-) lekki mrozik :-) i fajnie biało:-) budzik jak mi dziś zadzwonił to zerwałam się na równe nogi odrazu:-):-):-) jedyny minus to taki ze żołądek mam jak kamień i boli mnie jak cholera:-( objawy stresu i tremy . Dzisiaj jeszcze spoko bo to tylko szkolenie. Gorzej będzie jutro:-):-) igor mój już o 4.45 był na nogach. Już musiałam Go ubrać i na dol poszedł do dziadka:-) on też przeżywa strasznie:-) życzę miłego dzionka:-):-) wpadne wieczórkiem:-):-) pa pa:-)

trzymam kciuki zeby jutrzejszy dzien byl dobry:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam i ja :-):-)

MH dentysta nie taki straszny, dla mnie gorszy ginekolog :szok::szok:
:no::no::no::no::no:
ja zeecywdowanie wole gina:tak::tak::tak::tak:
tymbardziej ze moj calkiem niczego sobie:-D:-D:-D:-D

Julka ma dziś wywiadówkę o 17 ja nie dam rady bo na 18 muszę być w pracy :baffled::baffled::baffled: a do tego dzieci mają przedstawienie na początku więc długo to będzie trwało .....ale na szczęście mój ex może iść :tak::tak::tak: o 16 przyjedzie po Julkę Emila czyli dziewczyna mojego ex pojadą razem po exa do pracy i razem na zebranie :tak::tak::tak:wszystko mi nagrają tzn całe przedstawienie więc jest ok :tak::tak::tak::tak: aaaa wczoraj z moim ex rozmawialiśmy o rozwodzie i doszliśmy do wniosku że jak tylko odbierze prawko to weźmie sobie dzień wolny i pojedziemy razem złożyć papiery do sądu :tak::tak:wiadomo że bez orzekania o winie że chcemy to szybko załatwić bo każde z nas ma już swoje życie i swoje plany:tak::tak::tak: więc się cieszę bardzo :tak::tak:
dobrze ze powolo dochdzicie do porozumienia

Kacpra grabka zrosła się bardzo szybko, bez żadnych powikłań, choć nadal troszkę jakby zdeformowana.:eek: Młody jest, chudy , to i szybko dochodzi do siebie. Odszkodowanie wzięte:tak:, marna kasa:sorry2:, ale na ubranie młodego i worek węgla starczyło.:tak:;-)

dowikla dasz radę! Ja nie sądziłam , że polubię zieloną herbatę , baaaa czy zwykłą bez słodzenia. :baffled: A teraz kawa z mleczkiem 0,5 % bez cukru nie robi na mnie różnicy.:no::-D
.

Justa to teraz powinnas isc po skierowanie na rehabilitacje dla mlodego.koniecznie po takim powaznym zlaamaniu
ja tez pije zieolona ale troszke slodze
gorzkiej gora 1 lyk przelkne

Dziewczynki pomożcie Gaja nie chce dać sobie zrobić inhalacji:(Kurde troszkę potrzymałą moze 5 sekund ale widze, że przy tym fajnie jej wszystko wypływa na wierzch:(

ja bym prztrzymala na sile troche dluzej,przeciez to dla jejdobra

dziewczyny ja dziś zmęczona.Bartek o 2.30 w nocy wstał i nie chciał zasnąć płakał bo chciał na ręce trochę go lulałam później odkładałam a on oczy jak 5 zl i spać nie.Wkońcu mój m zrobił mu trochę mleka mały zjadl chwile pomarudził i zasnął czyli tak o 3.15 i pobudka o 7.ja mam @ to super się nie czuje do tego Bartuś ma dziś jakiś zły dzień bo marudzi.Właśnie zasnąl.
Malinka fajnie że macie taki dobry kontakt oby wszystko szybko załatwione było:-)
Aleksia kciuki trzymam za pierwszy dzień w pracy:-)
co do pogody to u nas jakoś pochmurno i buro ale popołudniu pewnie wyjdziemy z Bartkiem na spacer

moja mala to do 2rokuz zyecia albo i lepiej jadla w nocy:baffled:
nie bylo przebacz,budzila sie w nocy z placzem i zadne sztuuczki nie dziallau:no::no::no:
dostawala mleko ale chhude:-)tzn na butle wody jakies 2-3miarki kaszki i tyle

Z
Kolejny zwariowany dzień się zapowiada .;-):-):-)
Zapomniałam Wam wczoraj napisać ,że młody odważył się iść do fryzjera.
Włoski ładnie skrócone ,grzywka na żelik :-D:-D,ale w nagrodę musiała być sala zabaw .:tak:;-):-):-)
Ważne ,że się przełamał i małpią fryzurą już nie straszy.;-):-D:-D:-D:-D
Dziś rano miałam z niego ubaw na maxa .
Wstał rano ,a ta grzywka to wiele do życzenia ,już tak ładnie sie nie układała .:sorry2:
Przed wyjściem do szkoły poszedł myć zęby i ...
Zobaczył się w lusterku i płacze.:baffled::baffled::baffled:
Pytam go czego płaczesz?
A młody.
Mamuś zobacz .
Ja tak sie poświęciłem dla mojej Zuzi ,żeby ładnie wyglądać ,a teraz to ja do szkoły nie pójdę ,bo mam czub na głowie. :sorry2::sorry2::sorry2::-:)-:)-(
Trochę to trwało ,bo był naprawdę przerażony zanim go uspokoiłam i wytłumaczyłam ,że damy radę coś z tym zrobić.
No to musiałam zmoczyć mu grzywkę i ułożyć na żel fryzurkę (pachnący sobie wybrał w sprayu ) .:-D:-D:-D:-D
Co Kuba skomentował:
Mamuś to ja biegnę do szkoły :tak::-):-)
Teraz Zuzia już mi się nie oprze...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Cokolwiek to miało znaczyć ,zabrzmiało bardzo poważnie. :szok::szok::-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D calu Kubulec:-D:-D:-D:-D:-D
ale gratki za fryzjera:tak::tak::tak:
pamietam jak Paulina byl amla ato najpierw jej grzywke przez sen obcinlama bo inaczej si enie dalo,pozniej to juz sila i krzykiem,a ze sie mnie bala to z placzem ale jakos szlo:happy2:

[B
Kochana,ja wiem ze od takiej iloci nic mi nie bedzie:tak::tak::tak:Aczkolwiek jak slysze rozne komentarze to mnie h** strzela:wściekła/y:Bo koniec koncow to jest moja sprawa i nikomu nic do tego hehe
A zreszta co dzisiaj nie szkodzi:confused::confused::confused:
Trzymam kciuki za ten angielski&&&&,chociaz i tak wiem ze na bank dasz rade:tak::tak::tak:Bo w przeciwnym razie nie bylabys soba;-):-)
B]

Ty sie nie denerwuj bo my tu sie tylko o Twoje zdrowie martwimy:-p:-p:-p

A to mój łobuz:-)

Uploaded with ImageShack.us

piekny chlopak,a jaki podobny do mojej Weroniki jak byla taka mala:tak::tak::tak::tak::tak:

W
A mój mężowy w niedzielę wieczorem dowiedział się że 5 lutego idziemy na bal. Był tak szczęśliwy:szok: bo on z tych ludzi co to im muzyka nie przeszkadza w tańcu i z reguły nie lubi takich imprez. No ale mu wytłumaczyłam że skoro nasze stowarzyszenie ten bal organizuje to nie wypada żeby jakiejś członkini nie było bo co to za przykład. A i cel jest szczytny bo zbieramy pieniążki na pomoc w odbudowaniu domu naszym sąsiadom bo im się doszczętnie spalił a oni sami ledwo z życiem uszli.
Tak więc za dwa tygodnie balujemy i już się nie mogę doczekać bo dawno na żadnej imprezce nie byłam. No nie licząc tych szkolnych.

trzeba isc:tak::tak::tak::tak:
a moge isc z Toba zamaist Twojego meza?:-D:-D:-D:-D

Aż z ciekawości zerknęłam na koniec katechizmu Julki.:tak::dry:

Czy tylko nasza parafia jest tak wymagająca, że do końca roku dzieci musiały zaliczyć 16 modlitw ? I do końca I sem. spowiedź Św. + "Spowiadam się Bogu wszechmogącemu" ???:confused::szok:

Julka ma wszystko zaliczone. :tak: Miała łatwiej, bo rok temu Kacper się uczył a ona chcąc, nie chcąc podsłuchiwała. :tak::-D

Teraz zostało nam w lutym tylko rozdanie książeczek i od marca próby.:baffled: Komunia 8 maja.:tak:

Paulina tez ma dokaldnie napsien co w jakim mieisacu ma zaliczuc
teraz religia to jak kazdy inny przedmiot:baffled::baffled::baffled::baffled:
ja juz bym sie dawno zrazila od kosciola
chociaz teraz i tk rzadko chodze
D:-D

Witam, po wizycie u sadysty :dry: Bardzo miły pan :-p

Nastepna wizyta za tydzień i już nie będzie tak miło :baffled:

As, wyslij mi na majla jakies skany tych obrazkow, żebym wiedziała o czym z toba gadam :-D:-D:-D:-D

No i jeszcze się pochwale, że na allegro prawie wszystko poszło :tak::-p

No i zamówiłam urodziny Helenie na sali zabaw :tak:

a co z prababacia?
czemu pozniej bedzie gorzej?skoro na znieczulieniu to co sie cykas?:-D:-D:-D
najgorszy 1raz,a pozniej juz z gorki

a ja sie wam nie chwalilam ze udało mi sie oduczyć moje dzieci dojenia smoka,już 2 miesiące zasypiaja bez:-)-jestem z nich dumana i z siebie też.początki nie były łatwe ale sie udało.:tak:teraz mnie czeka uczenie siusiania na nocnik ale za to bede sie brala na wiosnę,mam nadzieje ze szybko za kumają o co chodzi.:sorry2:
:

gratki dla smykow:tak::tak::tak::tak:

u mnie WEronika jak nornmalnie spi cal noc np w weekend to sie budzi w nocy na siku i pieluch pusta
ale jak chodzi do przedszkola to jest zemczona i spi tak twardo ze sika w pileuche
chyba zaczne ja wysadzac zanim ja pojde spac to moze cos da

[B
PATRYSIU
Wszystkiego najlepsze dla Sewka i Niki:tak::tak::tak:Niech zawsze beda szczesliwi i usmiechnieci:tak::tak::tak:

]

dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak::tak:

wstyd sie przyznać.Jestem niska więc jakos okropnie chudo nie wyglądam ale wiem że te 2-3 kilo by sie przydało.wiem że według bmi mam niedowage!
Beata to ja do ciebie to grubas!bo dobra napisze mam 158 cm i waże 43kilo

to ja grubas jestem bo mam 167cm i waze 64 kg:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
czyta nosze rozmiar 40gora i 40-42 dol:baffled::baffled::baffled::baffled:

dzięki ale wiesz co ja zawsze byłam szczupła ale nie aż tak:baffled:po ciaży byłam pewna że coś mi zostanie a tu wręcz przeciwnie.ogólnie dobrze sie czuje tylko najgorsze są ciuchy bo nie robia takich małych hehe żadko sie spotyka.dobrze że nie mam takich drobnych kości to pewnie bym gdzieś znikła:-)tylko zastanawia mnie to że ja jem zwłaszcza na noc i nic nie przybieram?A ty pewnie od zawsze bylaś taka bardzo szczupła?a w ciaży dużo przybrałaś?i szybko zgubiłaś?bo ja właśnie tak miałam

takie ciuchy dla Ciebie to rozmiar smyk:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-

Anabuba głupio sie przyznać ale miałam kilka ciuszków dla 12 latki:-DOczywiście większe też nosze ale mój rozmiar to 32 więc ciężko dostać albo xxs
Zaraz sie kłade moi mężczyźni śpią i znów rano trzeba wstać.A co do pobudek mojego synka to on już od dawna nie je w nocy nie wiem co mu wczoraj sie stało.

Witam się z Wami środowo:-) odrazu mówię ze poczytalam Was ale nie dam rady odpisać na każdy:-) dziekuje za kciukasy:-) dziewczyny ogólnie ok. Szkolenie szkolenie szkolenie, potem pobranie odziezy:-) ja i tak zabieram dziś swoje adidaski i spodnie. Bo w tamtych to jak kosmita się wygląda:-) w domu byłam na 17 z hakiem. Wykąpałan się zjadłam i padlam:-( As przepraszam ze nie oddzwonilam:-( ale obudziłam się całkiem niedawno:-( w szoku gdzie ja jestem, co igor robi koło mnie skoro był na dole:-:)-( szok, stres i nie wiem co jeszcze:-( teraz znów spać nie mogę już i jak ja rano będę wyglądać:-( godziny wstawania na pierwsza zmianę są naprawdę koszmarne:-( ponadto potrzebuje kilka dni na przestawienie się:-( dobrze ze ASIULKA271 tam pracuje to trochę mnie uświadomiła co i jak. Tyle ze Ona na produkcji i innej chali a ja na komisjonowaniu i wysylce. Dzisiaj kolejne szkolenie praktyczne, oprowadzanię po zakładzie itd. Jutro jeszcze środowiskowe i test:-):-):-) a w piątek do pracy już na swoje stanowisko:-):-):-) dziewczyny dobrze ze Was mam. Buziaki. Oczy mnie SZCZYPIA MUSZĘ JE NA SIŁę zamknąć i spać bo zaraz budzik zadzwoni:-):-):-)

Witajcie środowo mamuski:-) życzę Wam miłego dnia:-) :-):-):-) mam nadzieję ze dziś po powrocie będę w stanie zajrzeć do Was o normalnej porze:-):-):-) buziaki:-)

Justa to teraz powinnas isc po skierowanie na rehabilitacje dla mlodego.koniecznie po takim powaznym zlaamaniu
Gdyby nie zakończenie leczenia nie wypłacili by nam odszkodowania z PZU.
Młody rękę w gipsie nosił 4 tyg. A potem 2 tygodniowa rehabilitacja w domu . Lekarz pokazał jak ma młody kręcić łapką i moczyć w ciepłej wodzie, by mięśnie się ruszyły. Kontrola i pieczątka ZAKOŃCZENIE LECZENIA.
Z dokumentacją medyczną do PZU.

Aleksia to Asiulka z Tobą? Ale fajnie. :tak::-)Tak właściwie to Asiulka ze Starachowic, niedaleko mnie.;-) A gdzie leżą Krynki ?:eek: Być może do siebie mamy rzut beretem.:-D

Oj chudzinki, jak ja wam zazdroszczę.:sorry: Wiem , że schudnąć łatwiej , niż wam nabrać wagi.

Witam :-):-)
Pospałabym jeszcze chętnie ale potem do godz.1 w nocy przekręcam się z boku na bok więc może lepiej jakoś dotrwać do wieczora i normalnie się spać położyć :confused2::confused2:
Aleksia teraz ty wymieniłaś As w nocnym czuwaniu :-):-);-);-):-p:-p
Dowikla super że tak dobrze Dominikowi w szkole idzie, nie ma to jak dumna mama i chwalone dziecko :tak::tak::tak:
Beata no co ty?! Nie chcesz wypróbować nowego autka :szok::szok: Super że tak szybko już jest wasze :tak::tak::tak:

reklama
Witam,

Anabuba, anaconda, ja nie potrafie wybrac, co gorsze ginekolog czy dentysta :-D:-D:-D:-D

a co do prababci to przychodzi dzisaj na kwke i ciasto i do przedszkola ja na wystepy zaprowadze :tak:

Witam wieczorkiem
Niedawno wrocilam z zebrania:tak:Dostalam ocene opisowa i jestem zadowolona:tak::tak::tak:W sumei to same pozytywy pod kazdym wzgledem,wiec jestem mega dumna z Dominika:tak::tak::tak:Jak ta opinie czytalam to az tak milutko mi sie robilo na sercu:tak::tak::tak:
Zaraz biore sie za mycie dzieciakow i sie klade bo cholernie boli mnie glowa:no:

AGUSKA
A ile wazysz?

Gratuuje mamuis, takiego ucznia :tak::tak::tak:

Ja tez do grubasow nie naleze:no:Mam 161cm i waze jakies 52 kg:tak::tak::tak:Ale ja tam sie bardzo dobrze czuje w moim ciele:tak::tak::tak:

No i to najwazniejsze :tak:

a gdzie reszta cytatów :no:

Do chudzielców, jesli sie dobrze czuje cie w swoim ciele to niema co sie przejmowac, byle nie chudnac bardziej, drobne jestescie i tyle :tak:

Helenka juz w przedszkolu, a ja sie biore za ogranianie chałupki :sorry:

As, czekam na obrazki z opisami po polsku :tak:

Bez cytatów jakoś nic nie pamiętam :eek:

Do góry