reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Tak czytam, ze się zachwycacie tym Dukanem, może i ja spróbuję? Wiem, ze już było podane gdzie to poczytać, ale jakby mi któraś na tacy podała to bym się nei obraziła. O ten blog ( chyba Justysi) głównie mi chodzi.
hehe :-D, luna PW .;-)
To może założymy osobny wątek " Mamy siedzące w domach z dziećmi na DUKANIE"?:-D

Bo 74 ma na styk:(
to widzę że Twoja rośnie tak szybko jak moja :tak: jak miała 10 msc już nosiła ciuszki na 18-24 i były na nią lekko luźnawe ale mniejsze były za małe... a teraz te 18-24 są za małe na nią , i właśnie trzeba będzie jej zakupic nowe większe...:-D a ma zaledwie 13 miesięcy:-p
witam nowe mamy ...

fanta śmieszne porównanie... hehe kot a dziecko.. naprawdę ktoś musi mieć nierówno pod sufitem;-)
wiadomo ze kot równiez wymaga opieki , trezeba go karmić i zmieniac kuwetę... ale to wszystko;-)
ale nie ma co porównyuwania z opieką nad dzieckiem... gdzie tu poświęca sie całym sobą... ehhh szkoda słów

agusiek współczuje, ale czasem tak jest że inni nas nie rozymieją.. i nawet może własna matka, porozmawiaj z nia powiedz jak się boisz o małego.. moze to cos da..

witam dziewczynki ja dzisaij nie taka jakaś..
od wczoraj jakos nie czuje dzidzi:-( znaczy wczorasj coś tam czułam, ale mało ... i się boję że coś nie tak...

[/B]

Ja się nie złoszczę tylko zdziwiło mnie to pytanie:-)
Bo u mnie to było tak że ja sama troszczyłam sie o swojego synka przez 8 miesięcy no z moim mężem tylko wiadomo on pracował więc i tak sama musiałam sobie radzić.Mieszkaliśmy 300km od moich rodziców.Teraz się przeprowadziliśmy i narazie mieszkamy z nimi mam nadzieje że tylko do lata ale niewiadomo.Dlatego pewnie też tak reaguje bo wcześniej sama sobie świetnie radziłam w tym noworodkowym okresie i nikt mi nie pomagał mimo trudności jakie towarzyszą młodej mamie.A teraz kiedy mam w domu osoby które mi pomagaja to do tego do furii mnie doprowadzaja!

to widzę że Twoja rośnie tak szybko jak moja :tak: jak miała 10 msc już nosiła ciuszki na 18-24 i były na nią lekko luźnawe ale mniejsze były za małe... a teraz te 18-24 są za małe na nią , i właśnie trzeba będzie jej zakupic nowe większe...:-D a ma zaledwie 13 miesięcy:-p
witam nowe mamy ...

fanta śmieszne porównanie... hehe kot a dziecko.. naprawdę ktoś musi mieć nierówno pod sufitem;-)
wiadomo ze kot równiez wymaga opieki , trezeba go karmić i zmieniac kuwetę... ale to wszystko;-)
ale nie ma co porównyuwania z opieką nad dzieckiem... gdzie tu poświęca sie całym sobą... ehhh szkoda słów

agusiek współczuje, ale czasem tak jest że inni nas nie rozymieją.. i nawet może własna matka, porozmawiaj z nia powiedz jak się boisz o małego.. moze to cos da..

witam dziewczynki ja dzisaij nie taka jakaś..
od wczoraj jakos nie czuje dzidzi:-( znaczy wczorasj coś tam czułam, ale mało ... i się boję że coś nie tak...

[/B]

A moze powinnas do lekarza isc jak masz mało wyczówalne ruchy.A jak było dotychczas ruszała sie duzo czy mało??
Bo wiem ze są dzieci co sie mało ruszają w brzuszku moja siostra tak miała

no własnie dużo się ruszała.. przeważnie w nocy , rano i po obiedzie....
a teraz to tak z piątku na sobotę w nocy jeszcze czułam , ale już jakieś 2h przed zaśnięciem nie , a zawsze czułam do zaśnięcia.. wczoraj przez cały dzień raz lekko ok 12 i lekko pod wieczór gdzieś o 17=18
póxniej nic , w nocy jak się przebidziłam to miałam napięty brzuch , ale nie czułam zeby sie dzidzia ruszała
a dzisiaj dopiero przed sekunda poczułam lekie przesunięcie... i to wszystko:-(
nie wiem czy mała ma jakieś złe dni.. czy to przez pogorę czy coś się dzieje nie tak:-(

Ja pamietam jak mój synek też miał leniwe dni to zawsze pukałam do brzucha i zazwyczaj dawał lekko znać:-)
A do lekarza kiedy masz wizyte?Może przyśpiesz bo jak masz sie zamartwiać...

reklama
Do góry