reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ViKamciaG-moj też coś dorwał i też mu tak się odrywa okropnie ale nie gorączkuje tylko ma potworny katar nawet nie kaszle ale słychać jak mu tak tak rzęcholi.Ja daje mu deflegmin i zauwaylam że trochę lepiej.ale choróbska są teraz...Mój śpi na płasko bo zazwyczaj na brzuszku
oby mała wyzdrowiała szybko:-)
moja też nie miała ani goraczki , anie ten kaszel nie był niepokojący bo wiedziałam że ona chce sobie odkaszlnąć a nie żeby miała kaszel..
moja mama mi z pl wysłała już flegaminę, licząc po ostatniej paczce powinna dojść jutro albo pojutrze i będe małej dawać:tak:
włąąśnie u małej teraz jak śpi to tak rzęcholi
a zawsze spała na boczku i zawsze ciweszyłam się że w razie gdyby coś się działo np zwymiotowanie czy właśńie kaszelek to na boczku na spokojnie odkaszlnie , a tu dupa:-(

lidka na ból głowy mój bierze Ketonal bo tylko to pomaga a na przeiębienie to bardziej gripex:tak: zdrówka wam zycze na te święta
i wszytskim pozostałym chorowitkom również:-)

reklama
witam kochane
ale mnie tu wieki nie bylo
nawet nie mam nic na swoje usprawiedliwienie

dzis zabralam sie do porzadkow przed swiatecznych
niedawno skonczylam
ale to i tak jeszcze nie wszystko
zostala mi kuchnia, mycie okna w kuchni, szafki, ehh
za chwile m przyjdzie z pracy
niki jakas marudna ale to pewnie przez tego drugiego zabka co jej sie wyrzyna bo jednego juz ma :-D

pozdrawiam cieplutko

Witam wieczorem :tak: ja tylko na moment :-) Kuba już po kąpieli zaraz mu kolację zrobię i pójdzie spać :tak: M się kąpie a ja muszę coś zjeść bo siedzę w tej książce i zapominam o jedzeniu i o całym świecie :-D dzisiaj sobie zrobię kąpiel i posiedzę dłużej z racji że będę się ostatnia kąpać :-) oczywiście z książką :-D M jutro ma służbę i zabiera laptopa ze sobą więc dopiero zajrzę w sobotę :tak: oczywiście jak dam radę bo w sobotę jadę na urodziny do szwagra ;-) spokojnej nocki życzę i jutrzejszego dnia :-)

Beata1988 wolisz książkę czy film? Pewnie książkę skoro jesteś takim pochłaniaczem książek ;-)

My dziś z Majką miałyśmy mega lenia rano i siedziałyśmy w łóżku prawie do 9 ;-) Miałam z nią wyjść chociaż na krótki spacer,ale tak się zbierałam,że przyszła 14 czyli moja wizyta u dentysty:dry: wyszłam z gabinetu dopiero po 17. Dziecko się na mnie rzuciło jakby pół wieku nie jadło ;-)

helo
najpeirw to co nadrbilam

hej i ja zagladam do was

mam dosc juz sprzatania nie dosc ze wszystko na raty robie bo lenka marudna to na dodatek cos zrobiłam w noge mam nadzieje ze tylko nadwyrezyłam a nie skreciłam stopy boli jak cholera niestety w pokoju mam wysoka szafe i chciałam kurz z niej zetrzec no i dostałam tylko wspinajac sie na komode a krzesełko było za niskie no i schodzac jakos niefortunnie postawiłam noge :-:)-:)-( mam nadziejey ze przestanie jutro bolec :-:)-:)-(

:

bidulku
wspolczuej
ale AS dobrze mowi altacet i arnika;)albo oklady z lodu

Anabuba-z Elbląga a ostatnio mieszkaliśmy w płocku ale teraz wróciłam na stare śmieci:)
Bartuś śpi i mężu też więc sobie poklikam hehe
u mnie w styczniu szykuje sie roczek i myśle nad tortem.chciałabym sama upiec bo boje sie kupowanych bo nie wiem jaki krem i co dokladnie dodaja a moj synek już od jedzenia dostał alergii jak mia 6 miesiecy i leżelimy w szpitalu wiec co do jedzenia jestem ostrożna. kiedyś gdzies na necie widziałam tort w kształcie samochodu albo jak piłka musze poszukać:tak:

ja mamdalsza rodzine w Elblagu,ale nie pytaj w ktorym miejscuud okaldnie bo nie wiem;)

Dawno się tak nie narobiłam.
Pies dostał biegunki i nie zdążył zbiec po schodach na dwór...:wściekła/y::wściekła/y:
Miałam sprzątanie,a przy okazji schody całe umyłam.;-):-):-)
Dzieciaki śpią,mąż telewizję ogląda,pies pomrukuje ,więc wszystko oki.
Biorę się za kończenie ozdób na kiermasz.;-):-):-)
upppppsssssssssss
to mialas wesolo
i znow szalejesz z robota
nakopac do dupki????????????????????????????

Witam z rana :-):-):-)
Za oknem śnieżek prószy, do tego jest spory mróz więc chyba przesiedzę ten dzień w domu :tak::tak:

Która z was wie jak sie nazywa ten tańszy zamiennik tantum verde do psikania? Chyba Anabuba o nim kiedyś pisała :confused::confused:

ten zamiennik to Septolux :tak::tak::tak::tak::tak:
e tam zimno
u nas caly dzien miedzy -8 a -10 a teraz -12 :cool2::cool2::cool2::cool2:

Natali ja będę musiała z neta ściągnąć Oczami Edwarda bo tylko w necie są ale fragmenty :tak: no widziałam tego "intruza" chyba też będę musiała kupić :-D
Luna to szalałaś w pracy ;-)
Bubka dobrze że mama klucze miała :tak:
Lolkak zmierzch tak pochłaniam :-D
Kamica super torcik :-)

ja mam chyba 12 rozdzialow tej czesci oczami Edwarda:tak::tak::tak:
zrestza od Justy,ajk chcesz to Ci przesle na maila tylko mi go podaj:-)

ubrałyście już choinkę?????bo ja mam zamiar dopiero kupić chyba w weekend.Ciekawe jak mój Bartus zareaguje he
)

ja tam nie czytam
chyba ze BB:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
choinka?ja na etapie sprztanaia na raty jestem:cool2:

hej mamuski!!!
witajcie w czwartek.:-)
a ja dalej z bolącym gardle i głową:wściekła/y: nic mi nie :no:przechodzi a zażywam wszystkie leki jakie tylko mogą mi pomóc.do tego krystian od dzis zasmarkany taki jest ze z oczu i z nosa mu sie leje.:wściekła/y::-(jeszcze tego tylko brakowało byśmy sie na same swieta pochorowali.:-(
u nas pogoda za oknem zimowa,co jakis czas pada snieg i -5*na termometrze.dzieci spią,m z krystianem w statki graja a ja odpoczywam.

zdrowka dla Was
nie dajcie sie

ja wczoraj na noc wzielam teraflu i po raz kolejny mi pomogl
tzn nadal cos czuje jakby chcialo mnie wziac ale lepiej niz wczoraj
moj tez sie posluchal i wzial sobie przed snem teraflu i wapno i dzsi juz lepiej wygladal i sie czul:tak::tak::tak::tak:

dzionek minal dosc mrzonie
znow mialsymy dzis z Weroniak spacer z przedszkola do domu ok40minut ale dziecko ma okazje sie chociaz hartowac:-D
dzisw przedszkolu nie spala wiec o 20.30 juz spala:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja dzis popralam dywany:-) tzn glownie piana ale powisza pare dni na tym mroze to przy okazji roztocza sie wymroza:tak::tak::tak:
umylam mikrofale,chlebak i pare innych *******
jutro po pracy tez kolejne sprztania
tylko przez to sprztanie,ciagle mycie rak w domu,w pracy to juz w ogole ciagle i dezynfekcja t znow mam rany na dloniach:-:)-:)-(
jak zaciskam piesc to mi skora na dloniach peka:-:)-:)-:)-:)-(

hej

dzieki dziewczyny za rady obkładałam kwasna woda noge cale szczescie nie spuchła wiec napewno nie skrecona ale dalej boli choc dzisiaj lepiej chodze niz wczoraj :tak::tak::tak:a co to jest ARNIKA:szok::szok::szok: pierwszy raz sie z taką nazwa spotykam:confused::confused::confused::confused:

Jutro miałam jechac do rzeszowa na zakupy ale zobacze jak bedzie z noga czy dam rade pochodzic po sklepach:confused::confused::confused::confused:
u mnie mrozno dzisiaj ale za to poprasowalam i powiesiłam firanki zostalo mi prasowanie na jutro i sprzatanie łazienki:eek::eek::eek:

No i sobie tez cos kupilam ale tak nie na Gwiazdke ale dlatego ze bardzo mi sie podobalo;-):-)A wiec kupilam sobie fajna bielizne w h&m i bluzeczke w new yorker:tak::tak::tak:A ze sa juz wyprzedaze to dzieciakom tez pokupowalam ciuchy:tak::tak::tak:
[/QUOTE]
czekamy na zdjęcia;-):tak:
Beata1988 wolisz książkę czy film? Pewnie książkę skoro jesteś takim pochłaniaczem książek ;-)
że tak odpowiem za siebie :-p
film zajmujący ale do książki sie nie umywa:tak::tak::tak:
nie ma to jak własna wyobraźnia:tak:
:tak::tak:
e tam zimno
u nas caly dzien miedzy -8 a -10 a teraz -12 :cool2::cool2::cool2::cool2:

ja mam chyba 12 rozdzialow tej czesci oczami Edwarda:tak::tak::tak:
zrestza od Justy,ajk chcesz to Ci przesle na maila tylko mi go podaj:-)
łe u nas dzisiaj było -25:-D:-D:-D:-D
myslałam że zamarzne:tak:
i ja poproszę o te rozdziały pocytam z chęcią:tak::tak::tak:

witam nocnie zkonczyłam pierwsze pudło kokardek
m juz w domku szwagier z flaszka przyszedl i niestety popili:dry:
a w piatek m robi imieniny wiec znow popija a w niedziele jedziemy na kregle wiec znow pewnie zabaluja:sorry2:
ale w niedziele nie pozwole ostro:no::-p

My dziś z Majką miałyśmy mega lenia rano i siedziałyśmy w łóżku prawie do 9 ;-) Miałam z nią wyjść chociaż na krótki spacer,ale tak się zbierałam,że przyszła 14 czyli moja wizyta u dentysty:dry: wyszłam z gabinetu dopiero po 17. Dziecko się na mnie rzuciło jakby pół wieku nie jadło ;-)
hehe mój leniuszek to na codzień wstaje o 9;-) dzisiaj spała do 10:-D a ja razem z nią.. i mąż też:-p:zawstydzona/y:
helo

ja wczoraj na noc wzielam teraflu i po raz kolejny mi pomogl
tzn nadal cos czuje jakby chcialo mnie wziac ale lepiej niz wczoraj
moj tez sie posluchal i wzial sobie przed snem teraflu i wapno i dzsi juz lepiej wygladal i sie czul:tak::tak::tak::tak:

dzionek minal dosc mrzonie
znow mialsymy dzis z Weroniak spacer z przedszkola do domu ok40minut ale dziecko ma okazje sie chociaz hartowac:-D
dzisw przedszkolu nie spala wiec o 20.30 juz spala:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja dzis popralam dywany:-) tzn glownie piana ale powisza pare dni na tym mroze to przy okazji roztocza sie wymroza:tak::tak::tak:
umylam mikrofale,chlebak i pare innych *******
jutro po pracy tez kolejne sprztania
tylko przez to sprztanie,ciagle mycie rak w domu,w pracy to juz w ogole ciagle i dezynfekcja t znow mam rany na dloniach:-:)-:)-(
jak zaciskam piesc to mi skora na dloniach peka:-:)-:)-:)-:)-(
teraflu jak dla mnie jest słabe, musi być gripex;-) choć w ciązy nie mogę , ale polecam..
i zdrowia życzę dużo
a na dłonie dobra jest ta maść norweska co reklamują:tak: mąż uzywa bo też mu pękają:sorry2:
ja nie używam nic nigdy i nie mam na szczęście problemu , kiedyś słyszałam ze jak już sie raz posmaruje to będa pękać nieposmarowane i uznałam ze nie zaczynam nawet;-)

a u mnie D pomalował już salon (bo mu się zachciało:sorry2: na święta , no i musiał po sobie posprzątac, to przy okazjo jeszcze że wszystko wynosił do kuchni którą sprzątaliśmy całą kilka dni temu , znów musiał posprzątać .. i pozmywac podłogi:sorry2:
miałam go wyręczyć ale zarypałam nogą w szafkę jak siadałam no i mi kostka spuchła:dry:
Iwcik witaj w klubie;-)
wogóle to miałam coś jeszcze napisać i mi wyleciało z głowy ..
jak zawsze:eek:

Witam porannie :-):-)
Maja dzisiaj się obudziła i do mnie że musi zanieść bombkę na choinkę bo dzisiaj ubierają więc ja do niej że mogła mi to powiedzieć wczoraj bo wszystkie bombki są w piwnicy i teraz jej nie przyniosę no i się popłakała :baffled::baffled:
Mnie dzisiaj spacer do reala czeka, może wreszcie kupię jakieś mięsko do pieczenia :tak::tak::tak:
Anabuba nie słyszałaś powiedzenia "częste mycie skraca życie" :-p:-p:-p:-p a tak poważnie to musisz jakiś dobry krem do rąk kupić, ja też polecam ten neutrogena, dostałam go w prezencie i faktycznie jest super :tak::tak::tak:

reklama
Witam z ranca
Jakos nic mi sie nie chce i chyab zaraz walne sie do wyra poki dziewczynki spia:tak::tak::tak:Cale szczescie ze dzisiaj juz piatek:tak::tak:I normalnie odliczam dni do ferii swiatecznych hehe;-):-)
Dzsiiaj jeszcze czeka mnie basen z mlodym i mam nadzieje ze nie bedzie korkow bo po powrocie do domu wypadaloby cosik porobic;-)
W weekend planuje powyciagac ozdoby swiateczne i je porozstawiac z dziecmi:tak::tak:A co z choinka to nei wiem kiedy bedzie bo chyba musze sobie kupic:tak:Ta co mialam zawsze jest chyba za duza i nie wiem czy bede miala gdzie ja wstawic:no:Widzialam ostatnio super drzewko choinkowe chyba bonsai:tak::tak:Takie duze,biale,ubrane i z lampkami no idealnie w moim guscie ale cena powalajaca bo 800zł:szok::szok::szok:

ANABUBKA
A mzoe to co dasz rade bedziesz robila w rekawiczkach gumowych:confused:Ja sama cale sprzatanie gdzie trzeba babrac sie we wodzie odwalam w rekawiczkach:tak::tak::tak:
ja mialam kiedys balsam firmy gosh na mega przesuszona i popekana skore i byl ok:tak::tak::tak:

Do góry